Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYAR NEDİR?.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYAR NEDİR?."— Sunum transkripti:

1 BİLGİSAYAR NEDİR?

2 ? ? ? Bilgisayarın Yararları ve Zararları Nelerdir? ?

3 2006 yılı itibariyle evlerde televizyonun yanında kullanılan bir beyaz eşya niteliğinde Türkiye’de yaklaşık % 50 oranında kullanılmaya başlanmıştır.  Bu kullanımda teorik olarak bilgisayarın faydalı olduğu öğretisi büyük rol oynamıştır. 2000’li yıllardan sonra bilgisayarda karşılıklı yazışarak sohbet (Chat) olayı bilgisayarın evlere girmesine hız kazandırmıştır.

4 Bunun geri dönüşü yoktur
Bunun geri dönüşü yoktur. Çok yakın zamanda televizyonun girdiğin bütün mekan ve evlere internete bağlı birde bilgisayar girecektir. Bu kaçınılmaz bir gerçektir.  Her yenilikte olduğu gibi bilgisayarda özellikle özel aile ortamına fayda ve zararları ile birlikte girmektedir. 

5 2006 yılı itibariyle evlerde televizyonun yanında kullanılan bir beyaz eşya niteliğinde Türkiye’de yaklaşık % 50 oranında kullanılmaya başlanmıştır.  Bu kullanımda teorik olarak bilgisayarın faydalı olduğu öğretisi büyük rol oynamıştır. 2000’li yıllardan sonra bilgisayarda karşılıklı yazışarak sohbet (Chat) olayı bilgisayarın evlere girmesine hız kazandırmıştır.

6 Burada bilgisayarın bu güne kadar gerçekleşen fayda ve zararlarını ele alalım. 

7 Bilgisayarın Faydaları

8 1-Bilgisayar Okuryazarlığı:  Bilgisayar okuryazarlığı çağımızda önemli bir beceridir.  Bilgisayar okuryazarlığı olmayan bireyler bu alana kayan hizmet ve işlevlerin cahili olacaklar ve bu hizmetlerden kendileri doğrudan faydalanamayacaklar ancak bu okuryazarlığı bulunan insanlardan faydalanacaklardır.

9 2- Eğitim: İnternet ortamı bu gün bir bilgi ortamı haline gelmiştir
2- Eğitim:  İnternet ortamı bu gün bir bilgi ortamı haline gelmiştir. Arayıp bulmasını bilenler için internette bulunmayacak bilgi yok gibidir. Edebiyat, tarih, matematik, bilgisayar, sanat dallarında her türlü bilgiye ulaşmak mümkündür. Çok etkili ve kolay ve ucuz bir eğitim aracıdır. 

10 3- Eğlence:  Bilgisayar Televizyon, Müzik Seti, Çeşitli filmleri görsel olarak seyredilebilen, bilgisayar ortamı için hazırlanan yüzlerce oyunun oynanabileceği, hatta hiç tanımadığınız insanlarla Kahve ortamı oluşturarak okey, batak gibi oyunları oynayabileceğiniz müthiş bir eğlence aracıdır. 

11 4- Sanat:  Resim, Fotoğraf, Film gibi sanat dalları ile uğraşanlar için gerek bilgi gerekse güzel bir uygulama alanıdır. Örneğin Foto düzenleme programları ile zevkinize göre fotoğraf ve resimlerle oynayabilir hatta bu ortamda harika resimler yapılabilmektedir.  

12 5- Kendini ifade etme:  Kendine özel web sayfası oluşturarak görüş ve düşüncelerini yayımlama imkanı olması.   

13 Bilgisayarın Zararları

14 1- Bağımlılık:  Gerçek hayatta birbirlerinin hiç ilgisini çekmeyecek fertler bu ortamda birbirlerinin aşığı ve tiryakisi haline gelmektedirler. Fertler arasında gelişen bu sohbetler zamanla bağımlılık yapmakta, bir akşam olsun sohbet ettiği kişiyi bu ortamda göremeyen şahıs temin edebilmişse telefonla ulaşmakta veya o akşam morali bozuk ve bir şekilde yatmak zorunda kalmaktadır

15 2-Sohbet (Chat):  Karşılıklı Sohbet ortamları birbirlerini hiç tanımayan insanlar arasında gelişmektedir. Bu sohbetler genelde bir bayanla bir erkeğin karşılıklı konuşması şeklinde gelişmektedir. Bu sohbetlerde konuşan kişiler birbirlerini tanımadıkları ve kendileri istemedikleri sürece tanıma imkanı bulunmadığı için sohbette ahlaki sınırlar kalkmakta, herkes birbirine istediği hakaret ve aşağılayıcı sözler sarf edebilmektedir.    

16 3- Kumar:  Fiziki mekanlara kumar yasağı veya kontrolü koyabilirsiniz. Ama internet ortamında kumara yasak koymak veya kontrol etmek çok zordur. Bu ortamda kumar tehlikeli boyutlarda olmamakla birlikte gelecekte fiziki mekanlardan daha tehlikeli bir hale geleceği varsayılmaktadır. 

17 Zararlarından Korunma Yolları

18 1- Bilgisayarın Konulduğu mekan oda:
Evinize aldığınız bilgisayarı kesinlikle çocuk veya yatak odasına kurmayın, aile fertlerinin tümünün birlikte vakit geçirdiği televizyon seyrettiği büyük oturma salonuna kurun, bu sayede ailedeki fertlerin birbirlerini kontrol etme imkanı sağlarsınız.

19 2- Zararlı içerik ve oyunlardan koruma ve faydalı uğraşlara sevk etme;
Çocuklara baskıcı bir yaklaşım göstererek "oyun oymana, şunu yapma, bunu yapma" gibi telkinler faydasızdır. Çünkü çocuk sizin yasakladığınız birçok şeyi serbestçe yapabileceği ortamları bulacaktır.


"BİLGİSAYAR NEDİR?." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları