Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

UYGUNSUZ İÇERİKLİ SİTELER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "UYGUNSUZ İÇERİKLİ SİTELER"— Sunum transkripti:

1 UYGUNSUZ İÇERİKLİ SİTELER
İNTERNETTE GÜVENLİK UYGUNSUZ İÇERİKLİ SİTELER

2 İnternetİn Çocuklar Üzerİndekİ Etkİlerİ
Çağımızın en büyük buluşu olarak kabul edilen internet; getirdiği yenilikler ve kolaylıklar sayesinde hayatımıza yeni bir bakış açısı kazandırdı. İnternet artık gündelik hayatımızın vazgeçilemez bir parçası. Eğlenmek, arkadaşlarımızla sohbet etmek, bilgi edinmek, işlerimizi halletmek ve daha birçok faaliyet için interneti kullanmaktayız. Fakat tüm bu getirdiği güzelliklerin yanında internet birçok sorunu da beraberinde getirdi. Bunun yanı sıra gelişim çağındaki çocukların arkadaşlarıyla oyun oynamak, sosyal ve sportif faaliyetlere katılmak yerine internette sohbet etmek ve bilgisayar oyunları oynamayı tercih etmesi, çocukların sosyal gelişimlerini de olumsuz etkilemektedir.

3 UYGUNSUZ İÇERİKLİ SİTELER
Çocuklara internet kullanımını yasaklamak ya da uzak tutmaya çalışmak yerine kontrollü ve doğru kullanım konusunda bilinçlendirmek en sağlıklı yoldur. 

4 porNOGRAFİ İnternette dolaşan bir çocuk her zaman uygunsuz fotoğraflar görme tehlikesi altındadır. Cinsel içerikli sitelere girmeye ya da arama yapmaya bile gerek olmadan çocuğunuz uygunsuz içeriklerle karşılaşabilir.

5 ŞİDDET  İlginç bulunan her şeyin paylaşıldığı internet ortamında çocuk rahatlıkla şiddet ve vahşet içerikli oyun, görüntü ve videolara ulaşabilir. Şiddeti çocukların gözünde normalleştiren içerikler onların davranışlarını da bu yönde etkiliyor. 

6 OYUN-BAĞIMLILIK Özelikle interaktiflik ve süreklilik gibi unsurları nedeniyle oyunlar çocukları ekran başına kilitliyor. Oyun bağımlılığı nedeniyle normal hayatın günlük rutinlerini bile yapmak istemeyen çocuk, zamanla gerçek hayattan kopuyor.

7 ONLİNE DOLANDIRICILIK
Çocukların internet üzerinden alışveriş konusundaki tecrübe ve bilgi eksikliği onları dolandırıcıların ağına kolayca düşürüyor.

8 SİBER TACİZ Kişisel bilgilerini yabancılarla paylaşan çocukları bekleyen en büyük tehlike ise sanal taciz ve şantaj. Elde ettiği kişisel bilgilerle çocuğa istediğini yaptıran sanal zorbalar yakın zamanda pek çok intihara sebep oldu. Hırsızlık, şantaj, korkutmak ve hatta çocuk kaçırmak siber tacizcilerin en bilinen vukuatlarından.


"UYGUNSUZ İÇERİKLİ SİTELER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları