Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İnternette Güvenlik. Güvenlik O Günlük hayatta tanımadığınız kişilerle konuşmak, onlara kendiniz ve aileniz hakkında bilgi vermek, onlardan yiyecek içecek.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İnternette Güvenlik. Güvenlik O Günlük hayatta tanımadığınız kişilerle konuşmak, onlara kendiniz ve aileniz hakkında bilgi vermek, onlardan yiyecek içecek."— Sunum transkripti:

1 İnternette Güvenlik

2 Güvenlik O Günlük hayatta tanımadığınız kişilerle konuşmak, onlara kendiniz ve aileniz hakkında bilgi vermek, onlardan yiyecek içecek gibi şeyler almak tehlikelidir.

3 İnternette Güvenlik O Günlük hayatta aldığımız önlemler gibi internette güvenlik önlemleri almalıyız ! O Sizce bu önlemler ne olmalıdır

4

5 Kuralları Tartışalım

6 O Özel bilgiler ile çeşitli sahtekarlıklar yapılabilir. O Örneğin: Kişiler üzerinden alış veriş yapılabilir, bankalardan para çekilebilir, sizin adınıza başkalarına mesaj gönderilebilir.

7 O İnternet üzerinden gönderilen dosyaların içerisinde virüs olabilir. O Virüsler bilgisayarımızı yavaşlatabilir, bilgilerimizi silebilir, hatta bozulup çalışmamasına sebep olabilir.

8 O Kendini farklı bir kimlikle tanıtıp sizleri kandırarak; kişisel bilgilerinizi elde edebilir, bilgisayarınızı ele geçirebilirler.

9 O Gelişen teknoloji ile dijital bilgilerin paylaşımı da artmıştır. O Kötü amaçlı kişilerin sizlerin fotoğraflarını sahte belgelerde kullanmalarına engel olmalısınız.

10 O Her yaşta öğrenilecek bilgi farklıdır, çocuklar için oluşturulmuş internet sayfaları sizler için uygundur. Yetişkinlere yönelik internet siteleri yanlışlıkla açılırsa hemen kapatınız.

11 O Teknolojinin kullanılmasında fayda vardır. O İşlerimizi kolay ve hızlı yapabiliriz, oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçirebiliriz ancak her şey de olduğu gibi bilgisayarı da aşırı kullanmak ruh-sinir ve fiziksel sağlığımızı olumsuz etkiler.

12 Görgü Kuralları O İnternette mesaj gönderirken günlük hayatta ki gibi görgü ve ahlak kurallarına uymalıyız. O İnternet ortamında yapılan saygısızlığın, günlük hayatta yapılan saygısızlıktan bir farkı yoktur.

13 Görgü Kuralları O Mesela bir mesajın tamamını büyük harfle yazmak bağırmak anlamına gelir. O Yazdığınız kelimelerin harflerini karışık yazmak dalga geçmek anlamına gelir.

14 Hatırlayalım O İnternet ortamının sakıncaları nelerdir? O Neden tanımadığımız kişilere, kendimiz yada başkaları hakkında bilgi vermemeliyiz ?


"İnternette Güvenlik. Güvenlik O Günlük hayatta tanımadığınız kişilerle konuşmak, onlara kendiniz ve aileniz hakkında bilgi vermek, onlardan yiyecek içecek." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları