Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SOSYAL MEDYA VE GÜVENLİĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SOSYAL MEDYA VE GÜVENLİĞİ"— Sunum transkripti:

1 SOSYAL MEDYA VE GÜVENLİĞİ
SOSYAL MEDYA NEDİR? SOSYAL MEDYA HİZMETLERİ NELERDİR? SOSYAL MEDYADA KİŞİSEL GÜVENLİK ÖNLEMLERİ NELERDİR?

2 SOSYAL MEDYA NEDİR? Sosyal Medya; yeni nesil web teknolojilerinin getirdiği kullanıcı kolaylığı ve iletişim hızıyla yakalanan eş zamanlı bilgi paylaşımının takip edildiği platformdur.

3 Sosyal Medya Hizmetleri
Teknolojinin gelişmesi ve internet kullanımının yaygınlaşmasıyla artan sosyal medya hizmetleri günümüzde birçok insan tarafından tercih edilmektedir. İnsanlar kendilerini özgür ve rahat hissetleri için bu uygulamalara ilgi büyüktür. Peki bu hizmetler nelerdir.

4 Sosyal Medya Hizmetlerinin Bazıları Şöyledir;
FACEBOOK TWİTTER YOUTUBE İNSTAGRAM SKYPE FOURSQUARE

5 SOSYAL MEDYADA GÜVENLİĞİNİZİ NASIL SAĞLARSINIZ?

6 UNUTMAYIN Kİ SOSYAL MEDYADA GÜVENLİĞİNİZİ SAĞLAMAK SİZLERİN ELLERİNİZDE…

7 Şifrelerinizin Güvenliğini Sağlayın…
Kolayca tahmin edilebilecek şifreleri kullanmamak, sanal ortamda yapılan sohbetlerde şifre ve kimlik bilgilerinizi paylaşmama ve belirli aralıklarla şifrelerinizi değiştirmek güvenliğinizi sağlamak için olmazsa olmazlardan.

8 Gizlilik Ayarlarınızı Kontrol Edin…
Paylaşımlarınız ve kimlik bilgilerinizi sadece arkadaşlarınızın göreceği şekilde ayarlama yapmak oldukça önemli. Paylaşım ayarlarınızı düzenlemek güvenlik ve gizliliğinizi sağlamak için yeterli değil, bu ayarları belirli aralıklarla gözden geçirmeniz gerekir. Sizin korumaya aldığınızın başkaları tarafından nasıl göründüğünü incelemeniz gerekiyor.

9 Ne Paylaştığınız Önemli…
Paylaştığınız içerikler sizin tarafınızdan yok edilse bile sanal ortamda yer almaya devam edebilir. Google tarafından indekslenen paylaşımlarınız ileride gerek kişisel itibarınız gerek iş hayatınız gerek iş hayatınız için tehlike yaratabilir. Özellikle hakaret, nefret söylemi ve benzeri içerikler paylaşıldığında bunları silerek internet ortamında yok olmalarını sağlamak ve belirli yasal sorumluluklardan kurulmak mümkün değildir.

10 Sanal Arkadaşlar Edinmeyin…
Tanımadığınız kişilerin arkadaşlık veya takip isteğini kabul etmek de güvenlik ve gizliliğiniz için tehlike teşkil ediyor. Yine tanımadığınız kişilerden gelen mesaj ve lerdeki linklere tıklamak da oldukça tehlikeli. Kişisel bilgilerinizin güvenliğini sağlamak istiyorsanız tıpkı gerçek hayatınızdaki gibi sanal ortamlardaki çevrenizi de tanıdığınız ve güvendiğiniz insanlardan oluşturmalısınız.

11 Çeşitli Uygulamaların Bilgilerinizi Kullanmalarına İzin Vermeyin…
Siteler kişisel bilgilerinize ulaşmak için onay istiyorlar. Bu onayı vermediğiniz takdirde üyeliğinizi onaylamayan site ve uygulamaların yanı sıra, takipçilerinize sizin adınıza paylaşım yapıp yapamayacağını soran siteler var. Bu durumda yapmanız gereken tek şey geç seçeneği varsa ona tıklayıp kişisel bilgilerinizin paylaşımı ve yayılımını kendi ellerinizle onaylamaktır. Bir başka önlem ise site veya uygulamanın üyeliğinden vazgeçmektir.

12 YER VE LOKASYON BİLGİLERİNİZE DİKKAT EDİN…
Gittiğiniz mekanlarda hatta evinizde check-in yapmak kötü niyetli kişilere güvenliğinizi tehlikeye atacak bilgiler vermek anlamına geliyor. Yer bildirimlerinizi düzenli bir şekilde yapmamak bilgilerinizi paylaşmamak önlemlerden biridir. Paylaştığınız her şey sizin kontrolünüzde ve kişisel bilgilerinizin güveliğini sağlamak sorumluluğunuz altında. Güvenlik ve gizlilik ihlallerine imkan vermemek, gerçek kimliğinize ve imajınıza zarar verebilecek izler bırakmamak alacağınız bu basit önlemlerle daha mümkün hale gelecektir.


"SOSYAL MEDYA VE GÜVENLİĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları