Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Güvenli İnternet Kullanımı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Güvenli İnternet Kullanımı"— Sunum transkripti:

1 Güvenli İnternet Kullanımı
Ailenizin Yeni Üyesi İnternette Tehlikeler Var mı? Yeri Siz Belirleyin Pencereniz Nereye Açılacağını Siz Belirleyin Zamanı Verimli Kullanın. Kimliğinizi ve Ailenizi Koruyun Önce Düşün Sonra Paylaş Hayır Demeye Hakkınız Var Cüzdanınızı Hırsızlardan Koruyunuz İnternet Hesaplarınızı Hırsızlardan Koruyunuz Bilgisayarınızı Koruyunuz İyi ve Nazik Bir Kullanıcı Olunuz

2 İnternet Ailemizin Yeni Üyesi
İnternet tartışmasız şekilde dünyamızı değiştirdi. Zengin içeriği ile hem eğlenmek hem de öğrenmek için tam bir kaynak.

3 İnternette Tehlikeler Var Mı
İnterneti iyi amaçlar için kullananlar gibi kötü amaçlar için kullananlar olduğunu bilerek ve tedbir alarak korunmamız yeterlidir. • Hoşumuza gitmeyen resim ve videolar • Anlayamadığımız şeyler • Tanımadığımız kişiler • İstenmeyen e-postalar • Bilgisayarımıza zarar verecek yazılım ve durumlar. • Uzun süre bilgisayar karşısında oturmaktan doğabilecek sağlık sorunları gibi konularda bilgi sahibi olursak İnternette güvenli ve özgürce gezebiliriz.

4 Yeri Siz Belirleyin Ortak yaşam alanı tercih edilmeli. İnternette çıkacağınız seyahatlerde Aileniz ile birlikte seyahat etmekten çekinmeyin. Yolda karşınıza çıkabilecek sıkıntılarda sizin en büyük yardımcınız aileniz ve öğretmenlerinizdir.

5 Pencereniz Nereye Açılacağını Siz Belirleyin
İnternette bulduğunuz bir bilgiyi başka kaynaklardan da sorgulayın ve doğruluğunu araştırın. Unutmayın ki İnternette herkes istediği gibi bilgiler oluşturabilir ve yayınlayabilir. Ayrıca, bir ödev hazırladığınızda, bulduğunuz bilgileri ve kullandığınız resimlerin kaynağını mutlaka belirtmelisiniz.

6 Zamanı Verimli Kullanın
İnternette uzun saatlerinizi harcamak yerine gerçek hayatta spor yapmayı, kitap okumayı, ailenizle vakit geçirmeyi tercih edin. Hobilerinizi geliştirin. Tüm bunlardan alacağınız gerçek zevkleri İnternetteki sanal hayat hiçbir zaman veremez.

7 Kimliğinizi ve Ailenizi Koruyun
Evinizi ve odanızı yabancılarla paylaşmamalıyız. T.C. Kimlik numarası ve buna benzer bilgiyi vermemeliyiz. Tanımadığınız kişilere web kamerası kullanarak konuşmamalıyız. İnternet üzerinde ailenizin ve sizin hakkınızda bilgi verecek resimler, sizi küçük düşürecek görsel ve videoları yayınlamamanız gerekir.

8 Kimliğinizi ve Ailenizi Koruyun

9 Önce Düşün Sonra Paylaş.
İnternette paylaşacağınız özel bilgiler, video ve resimler daha sonra üzülebileceğiniz, zarar görebileceğiniz paylaşımlar olmamalıdır. Şimdi dikkate almadığınız bir paylaşım ileride hayatınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Sosyal ağlarda gizlilik ayarlarımızı dikkatlice yapmalıyız.

10 Önce Düşün Sonra Paylaş?!

11 Hayır Deme Hakkınız Var!
İnternette iken sizi rahatsız eden, görüntü , ses ve yazılara rastladığınızda hemen internet kullanımını bırakın. Rahatsız edildiğinizde karşılık vermeyin. Hiç çekinmeden ailenizle haberin verin. Onları yetkililere şikayet ederek cezalandırabilirsiniz. • Kısa Mesaj 1199 (tüm operatörler)

12 Hırsızlardan Koruyunuz
Cüzdanınızı Hırsızlardan Koruyunuz Unutmayın! İnternette kredi kartı bilgilerini karşı tarafa vermek, cüzdanınızı tanımadığınız bir kişiye emanet etmek gibidir. Anne babanızdan izin almadan ya da onlar yanınızda olmadan İnternet üzerinden alışveriş yapmayın.

13 İnternet Hesaplarınızı Hırsızlardan Koruyunuz
Şifresi kolay olan elektronik posta adresleri güvenli değildir. Bu nedenle e-posta adresleriniz için güvenli şifreler oluşturun. İstenmeyen e-postaları önlemek ve gereksiz mesaj trafiği oluşturmamak için İnternette güvenmediğiniz sitelere kayıt olmayın. Mecbur kalmadıkça özel ve kişisel bilgilerinizi İnternet üzerinden göndermeyiniz.

14 Bilgisayarınızı Koruyun
Güveneli olmayan ve bilmediğiniz İnternet sitelerine girmeyin. Buralardan dosya, müzik ve oyun veya film indirmeyin. Bilmediğiniz ve istemediğiniz e-postaları kesinlikle açmayın ve hiç okumadan himen silin. Böyle e-postaları arkadaşlarınıza iletmeyin. Unutmayın, bir hastalığın en etkili ilacı o hastalığa yakalanmamak için önceden önlem almaktır.

15 İyi ve Nazik Bir Kullanıcı Olun
İnternette özgürlüğünüzü kullanırken başkalarını rahatsız etmeyin. Size yapılmasını istemediğinizi sizde başkasına yapmayın! Hatalıysanız özür dilemekten çekinmeyin. İyi ve nazik olmaktan hiçbir zarar görmezsiniz.

16 Teşekkürler


"Güvenli İnternet Kullanımı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları