Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

1-Aşağıdaki atasözlerinden hangisi gerçek anlamlı düşünülebilir? A) Güneş balçıkla sıvanmaz. B) Kusursuz dost arayan dostsuz kalır. C) Damlaya damlaya.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "1-Aşağıdaki atasözlerinden hangisi gerçek anlamlı düşünülebilir? A) Güneş balçıkla sıvanmaz. B) Kusursuz dost arayan dostsuz kalır. C) Damlaya damlaya."— Sunum transkripti:

1

2 1-Aşağıdaki atasözlerinden hangisi gerçek anlamlı düşünülebilir? A) Güneş balçıkla sıvanmaz. B) Kusursuz dost arayan dostsuz kalır. C) Damlaya damlaya göl olur. D) Sakla samanı, gelir zamanı.

3 CEVAP : B

4 1. kitapların niteliğine 2. gelişmişliği 3. bir ülkenin 4. okuduğu 5. insanların 6. bağlıdır 2- Numaralandırılmış sözcük ve sözcük gruplarından anlamlı ve kurallı bir cümle oluşturulduğunda sıralama, aşağıdakilerden hangisi olur? A) B) C) D)

5 CEVAP : A

6 3-)Bugün 28 Aralık 2015 olduğuna göre Cumhuriyet ilan edileli kaç yıl kaç ay ve kaç gün olmuştur? A) 92 yıl 1 ay 29 gün B) 92 yıl 2 ay 29 gün C) 93 yıl 11 ay 28 gün D) 94 yıl 1 ay 28 gün

7 CEVAP : A

8 4) (16+44):  =4 Yukarıdaki işleme göre  kaçtır?

9 CEVAP : 15

10 5 ) Resimde ifade edilen ders aşağıdakilerden hangisidir? A)Maths B) Art C) Science D) Social Studies

11 CEVAP : B

12 6) Görseldeki işaret ne anlama gelmektedir? A)Cross the street. B) Turn left. C) Turn right. D) Go straight ahead.

13 CEVAP : C

14 7-) 17 Şubat 1926’da kabul edilen bu kanunla resmi nikah zorunlu hale geldi, tek eşle evlilik esası getirildi, miras paylaşımında ve şahitlikte kadın- erkek eşitliği sağlandı. Boşanma hakkı kadınlara da tanındı. Yukarıda verilen bilgiler aşağıdaki kanunlardan hangisi ile ilgilidir? A) Medeni Kanun B) Kabotaj Kanunu C) Tevhid-i Tedrisat Kanunu D) Soyadı Kanunu

15 CEVAP : A

16 8-) Herkes vicdan, dini inanç ve düşünce hürriyetine sahiptir. Hiç kimseye dini inancından dolayı ayrımcılık yapılamaz. Yukarıda verilen bilgiler Atatürk ilkelerinden hangisi ile ilgilidir? A) Cumhuriyetçilik B) İnkilapçılık C) Laiklik D) Milliyetçilik

17 CEVAP : C

18 9-) Yukarıdaki A,B,C dinamometrelerinden hangisi en büyük değeri gösterir?

19 CEVAP : B Dinamometresi

20 10)

21 CEVAP : D

22 11-)

23 CEVAP : D

24 12-)

25 CEVAP : B

26 13-) Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de hayatını kaybettiği mekan ve şehrin adını yazınız?

27 CEVAP : Dolmabahçe Sarayı İstanbul

28 14) Türkiye erozyonla mücadele, ağaçlandırma ve doğal varlıkları koruma vakfının kısa adı nedir ?

29 CEVAP : TEMA

30 15-) İnsanların toplumsal, sosyal ve maddi sorunlarına çözüm bulmak için çeşitli yardım kuruluşları kurulmuştur. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yardım kuruluşlarından değildir? A) AKUT B) UNİCEF C) ÇEVKO D) KIZILAY

31 CEVAP : C

32 Aşağıdaki cümlelerden hangisi kanıtlanamaz? A) Bu cep telefonu dün piyasaya sürülmüş. B) Bu devirde ucuz ev bulamazsın. C) Yazarlık yaşamımda bu beşinci yılım. D) Mağazanın vitrinini değiştirmişler.

33 CEVAP : B

34  2 =25 ve  3 =8 ise  +  kaçtır? A)7 B)8 C)9 D)10

35 CEVAP : A

36 We buy bread from ……………………………….. A) bakery B) bank C) mosque D) florist

37 CEVAP : A

38 Kültürel unsurlarımızdan olan yemeklerimiz ve ait oldukları yöreler eşleştirilmiştir. Aşağıda yer alan bu eşleştirmelerden hangisi yanlıştır? A)Kayseri ---- Mantı B) Gaziantep Cağ Kebabı C) Maraş Dondurma D) Trabzon Hamsili Pilav

39 CEVAP : B

40 Bir kağıt önce düz olarak, sonra aynı kağıt buruşturularak belirli bir yükseklikten serbest bırakılıyor. Buna göre,yapılan etkinlikle ilgili olarak aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur? A)1.atışta kağıda etki eden yer çekimi kuvveti daha fazladır. B)1. atışta kağıda etki eden hava direnci daha fazladır. C)2.atışta kağıda etki eden yer çekimi kuvveti daha fazladır. D)2. atışta kağıdın kütlesi azalmıştır.

41 CEVAP : B

42

43 CEVAP : MÜEZZİN


"1-Aşağıdaki atasözlerinden hangisi gerçek anlamlı düşünülebilir? A) Güneş balçıkla sıvanmaz. B) Kusursuz dost arayan dostsuz kalır. C) Damlaya damlaya." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları