Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FRİGLER Frigler dokumacılık, kuyumculuk, maden ve tahta işçiliği, dantel örücülüğü, helkeltraşlık, kaya mimarisi, su kanalları yapımı ve üzerinde geometrik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FRİGLER Frigler dokumacılık, kuyumculuk, maden ve tahta işçiliği, dantel örücülüğü, helkeltraşlık, kaya mimarisi, su kanalları yapımı ve üzerinde geometrik."— Sunum transkripti:

1 FRİGLER Frigler dokumacılık, kuyumculuk, maden ve tahta işçiliği, dantel örücülüğü, helkeltraşlık, kaya mimarisi, su kanalları yapımı ve üzerinde geometrik şekiller bulunan çanak çömlek yapımında başarılı oldular.

2 URARTULAR Urartular su kanalları, tapınaklar, kaleler ve saraylar yapmışlardır. Maden işletmeciliği, kaya oymacılığı, kabartma sanatı, insan ve hayvan resimleri gibi sanat alanlarında ileri bir düzeydeydiler. Urartuların en önemli ekonomik etkinliği hayvancılıktı.

3 İyonyalılar Tarım, ticaret, denizcilik ve kolicilikle uğraşırlardı. Mimar eserlerinin yanısıra, heykeltraşta ustaydılar.

4 LİDYALILAR Kervan ticareti ile uğraşmışlardır. Paranın bulunmasıyla değiş-tokuş usulünü bırakmışlardır. Tarihte parayı ilk kullanan devlet lidyalılardır.

5 HİTİTLER Hititler saraylar, tapınaklar, heykeller, kabartmalar ve toprak, bakır, tunç, gümüş eşyaların yapımında ustaydılar.

6 BİZİ İZLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
Hazırlayanlar Ediz BEYHAN Burcu BATI Didar ŞELE Eda İÇBUDAK Arzu TURAN Cansın ANKARALI Sözcü Ediz BEYHAN Adem BOZLAK İSTİKLAL İ.Ö.O. SAMSUN


"FRİGLER Frigler dokumacılık, kuyumculuk, maden ve tahta işçiliği, dantel örücülüğü, helkeltraşlık, kaya mimarisi, su kanalları yapımı ve üzerinde geometrik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları