Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Modül 5 FACEBOOK. Profil ve gizlilik Gizlilik ayarları Şimdi de Facebook hesabınızın gizliliğini koruma yollarını öğrenelim. Daha önce “Ben kimim” modülünde.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Modül 5 FACEBOOK. Profil ve gizlilik Gizlilik ayarları Şimdi de Facebook hesabınızın gizliliğini koruma yollarını öğrenelim. Daha önce “Ben kimim” modülünde."— Sunum transkripti:

1 Modül 5 FACEBOOK

2 Profil ve gizlilik

3 Gizlilik ayarları Şimdi de Facebook hesabınızın gizliliğini koruma yollarını öğrenelim. Daha önce “Ben kimim” modülünde anlattığımız gibi internette bıraktığınız parmak izlerini kontrol etmeniz gerekmektedir. Facebook’ta gizlilik ayarlarıyla ilgili 3 farklı bölüm bulunmaktadır. Başkalarının sizinle ilgili gördükleri Başkalarının sizinle olan etkileşimleri Sizin görebildikleriniz

4 Gizlilik ayarlarının yapılması Gizlilik ayarlarınızı görmek ve düzenlemek için: Herhangi bir Facebook sayfasının sağ üst köşesine tıklayınız. Açılan menüden “Ayarlar” seçeneğine tıklayınız. Soldaki “Gizlilik” seçeneğine tıklayınız. Gizlilik ayarlarını düzenlemek istediğiniz herhangi bir seçeneği seçiniz (örneğin, ‘paylaştıkarımı kimler görebilir?’).

5 Gizlilik ayarlarının yapılması Facebook sayfasının sağ üst bölümünde yer alan Gizlilik Kısayolarını kullanarak da en çok kullandığınız gizlilik ayarları seçeneklerine ve araçlarına ulaşabilirsiniz. Lütfen aşağıdaki videoyu izleyiniz: https://www.youtube.com/watch?v=NI92-AcJweA Gönderilerinizin, fotoğraflarınızın veya Zaman Tünelinizdeki diğer paylaşımlarınızın gizliliğini koruma adına gönderiyi yaparken kimlerin bunu görüp göremeyeceğini seçebilirsiniz.

6 Hedef Kitlenizi Seçin Gönderilerini görmesini istediğiniz belli bir hedef kitleyi seçmek için aşağıdaki seçenekleri kullanabilirsin. Herkese açık: Bu seçeneği işaretlediğinizde Facebook hesabı olmayanlar dahil herkes bu gönderilerinizi görebilir. Arkadaşlarımın arkadaşları: Bu seçenek hem arkadaşlarınızı, hem de onların arkadaşlarını içine alır. Arkadaşlar (+ etiketlenen kişiler): Bu seçenek size Facebook üzerinden arkadaşlarınızla paylaşımda bulunmanıza imkan tanır. Gönderide etiketlenen herkes ve onların arkadaşları bu iletiyi görebilirler. Sadece ben: Bu seçenek zaman tünelinizde paylaştığınız iletileri yalnızca sizin görebilmenize imkan tanır. Bu gönderilerde yer alan sadece ben ifadesi yalnızca sizin haber akışınızda gözükür; arkadaşlarınız bu gönderiyi göremezler. Ama eğer başka birini sadece ben olarak gönderilmiş iletiye etiketlerseniz bu etiketlenmiş kişiler de bu iletiyi görebilirler. Özel: Bu seçenek yardımıyla belli kişileri seçerken belli kişileri de dışarıda bırakabilirsiniz. Yine bu seçenekten tek tek isimleri girerek gönderilerinizi görmesini istediklerinizin bir listesini de oluşturabilirsiniz, ya da yakın arkadaşlar ve aile olarak seçebilir veya yine bu seçenekten iş arkadaşlarınızın bu iletiyi veya iletileri görmemelerini sağlayabilirsiniz. Bu seçenek sizin üyesi olduğunuz guruplara veya ağlara da özel paylaşım yapabilme imkanı sunar.

7 Başkaları benim kimlerle paylaşımda bulunduğumu bilebilir mi? Sizin iletilerinizi gören kişiler aynı zamanda bu iletileri kimlerin gördüğünü de görebilirler: Herkes Arkadaşlar (+) Sadece Ben Özel Özel seçeneğini seçtiğinizde iletinizi bir gurupla veya bir listedeki belli kişilerle paylaşabilirsiniz, ve bu kişiler birbirlerinden haberdar olabilir. Yani kendileriyle birlikte bu iletiyi kimlerin görebildiğini bilebilirler. Not: Aynı zamanda oluşturduğunuz listenin adını da listeye kayıtlı kişiler görebilir.

8 Başkaları benim kimlerle paylaşımda bulunduğumu bilebilir mi? Böylece Facebook’ta paylaşımda bulunduğunuzda, hedef kitle seçeneğinden bu iletiyi kimlerin görebileceğine karar verebilirsiniz. İletiyi görebilen herkes iletiyi beğenebilir veya iletiyle ilgili yorum yapabilir. Eğer herkesin sizi takip etmesine izin verdiyseniz, bu durumda kimlerin yorum yapabileceğini seçebilirsiniz.

9 Kişiler benim kimlerle paylaşımda bulunduğumu bilebilir mi? Arkadaşlar seçeneği iletilerinizi Facebook’ta arkadaşlarınızla paylaşmanıza imkan tanır. Eğer iletinizde etiketlediğiniz biri varsa bu durumda Arkadaşlar (+) olur, ve böylece gönderiniz etiketlenmiş kişi ve arkadaşları dahil olmak üzere daha geniş bir kitleyle paylaşılır. Eğer fotoğraflarınızın ve paylaşımlarınızın etiketlediğiniz kişilerin arkadaşları tarafında görülmesini istemiyorsanız bunu değiştirebilirsiniz. İleti üzerindeki bunu kimlerin görebileceğini gösteren seçenekten Özel Ayarlar kısmına giriniz ve burada Etiketlenen Kişilerin Arkadaşları seçeneğini kaldırın.

10 Kimlerle paylaşımda bulunacağımı nasıl seçerim? Zaman Tünelimde paylaştığım bir iletinin hedef kitlesini nasıl değiştirebilirim? Hedef kitle seçeneğinden, iletiyi paylaştıktan sonra dahi kimlerin bu iletiyi görebileceğini düzenleyebilir ve değişiklik yapabilirsiniz. Ama eğer başka birinin zaman tünelinde bir şey paylaşmışsanız, bu iletiyi kimlerin görebileceğine ancak o kişi karar verebilir.

11 Başkalarının seni etiketlediği iletiler Etiketlendiğim bir iletiden bu etiketi nasıl kaldırabilirim? İletinin üzerinde yer alan menüye tıklayınız; açılan seçeneklerden şikayet et/etiketi kaldır seçeneğini kullanabilirsiniz. Bu seçenekten etiketi kaldır’ı seçebilir veya sizi etiketleyen kişiden etiketi kaldırmasını isteyebilirsiniz.

12 Başkalarının seni etiketlediği iletiler Etiketlendiğim bir iletiden bu etiketi nasıl kaldırabilirim? Aynı anda pek çok fotoğraftan etiketinizi kaldırabilirsiniz: Hareketler Dökümü seçeneğine tıklayınız. Açılan sayfanın solundaki Fotoğraflar seçeneğine tıklayınız. Etiketi kaldırmak istediğiniz fotoğrafları seçiniz. Sayfanın üzerinde fotoğrafı şikayet et/etiketi kaldır seçeneğine giriniz. Buradan etiketi kaldır seçeneğini onaylayınız

13 Zaman Tüneline Onayı: Seni etiketleyenlere onay ver Bu sekme etiketlenmiş olduğunuz iletilerin yayınlanmadan önce sizin onayınızdan geçmesini sağlar. Gözden geçirilmeyi bekleyen bir iletiniz varsa, hemen sol bölümde yer alan Zaman Tüneli Onayı seçeneğine tıklayınız. Not: Bu sekme sadece sizin başkaları tarafından etiketlendiğiniz iletilerin yayınlanması noktasında sizin onayınızı sağlar. Sadece bu iletilerin sizin zaman tünelinizde paylaşılıp paylaşılamayacağını kontrol eder. Ancak etiketlendiğiniz iletilere onaylamasanız dahi, bu iletilere haber kaynağı ve arama seçeneğinden ulaşılabilir.

14 Başkalarının seni etiketlediği iletiler Etiketlendiğim bir iletiden bu etiketi nasıl kaldırabilirim? Kaldırılan etiketler artık iletide veya fotoğrafta gözükmez, fakat fotoğraf paylaşıldığı kişilere görünür kalmaya devam eder. Bu kişiler bu iletiyi haber kaynağında ya da aramalarda görebilirler. Bu iletinin tamamen kaldırılması ancak bu iletiyi paylaşan kişinin iletiyi silmesiyle mümkün olabilir.


"Modül 5 FACEBOOK. Profil ve gizlilik Gizlilik ayarları Şimdi de Facebook hesabınızın gizliliğini koruma yollarını öğrenelim. Daha önce “Ben kimim” modülünde." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları