Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Teachertube.com sitesinin ana sayfa görüntüsünu sol taraftaki resimden görebiliyoruz. Teachertube.com slideshare.com ‘a benzer bir sosyal paylaşım sitesidir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Teachertube.com sitesinin ana sayfa görüntüsünu sol taraftaki resimden görebiliyoruz. Teachertube.com slideshare.com ‘a benzer bir sosyal paylaşım sitesidir."— Sunum transkripti:

1

2  Teachertube.com sitesinin ana sayfa görüntüsünu sol taraftaki resimden görebiliyoruz. Teachertube.com slideshare.com ‘a benzer bir sosyal paylaşım sitesidir.

3  Teachertube.com genellikle öğretmenlerin ve öğretmen adaylarının tercih ettiği bilgi, deneyim ve tecrübelerini paylaştıkları bir sosyal paylaşım sitesidir.

4  Teachertube.com sitesinin güncel bilgilerinden faydalanmak istiyorsak öncellikle bu siteye üye olmamız gerekmektedir.

5  Teachertube.com sitesinin tüm içeriğinden faydalanmak için siteye üye olmak zorundayız. Solda gördüğümüz gibi “ free sign up “ ( “ üye ol “ ) bağlatısına tıklıyoruz.

6  “ free sign up! “ bağlatısına tıkladık ve önümüze kayıt sayfası geldi. Bu sayfada üyelik için gerekli olan kullanıcı adı, password, e-mail vb. gibi bilgilerimizi oluşturacağız.

7  Soldaki resimde görmüş olduğumuz üzere kayıt olmak için gereken tüm bilgileri oluşturduk. Bilgileri oluşturduktan sonra “ submit “ butonuna basarak kayıt işlemi sonlandırıyoruz.

8  Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra önümüze gelen sayfada teachertube’u google arama motoruna eklemek isterseniz “add google search” butonuna basınız.

9  Açılan pencerede “bunu varsayılan arama sağlayıcım yap” seçeneğini seçili duruma getir ve işlemi sonlandırmak için “ekle” butonuna basın.

10  Üye girişi yapmak için sayfanın üst kısmında bulunan “Log in” bağlantısına tıklayarak “ üye girişi yap “ sayfamıza geliyoruz.

11  Bu sayfadaki boşluklara kullanıcı adı ve şifremizi yazdıktan sonra “submit” butonuna basarak siteye üye girişi yapmış oluyoruz. Şimdi sitenin tüm özelliklerinden faydalanabiliriz.

12  Siteye girişi yaptıktan sonra artık sitenin tüm özelliklerinden faydalanabilir, dosyalarımızı paylaşabilir ve bilgi alış verişinde bulunabiliriz.

13  Powerpoint dosyamızı yüklemek için “upload” butonu üzerine giderek açılan kayan menüden “Upload Docs” bağlatısına tıklayın.

14  “gözat” butonuna basarak yüklemek istediğimiz dosyayı bilgisayarımızdan seçerek “aç” butonuna basıyoruz ve dosyayı seçmiş oluyoruz.

15  “title” bölümünden bilgisayardan seçtiğimiz dosya için bir başlık  ( dosya adı ) girebiliriz. Dosya ile alakalı olması önemle rica olunur.

16  “Docs Category” bölümünden dosyamız hangi kategori’de ise ona uygun bir kategori seçiyoruz.

17  “Type” bölümünden dosyamızı kimlerin görmesini istiyorsak buradaki seçeneklerden bunu belirleyebiliriz. Public : ( herkese açık) private : ( yalnızca bizim istediğimiz kişiler görebilir).

18  “Allow Comments” bölümünden dosya hakkında diğer üyelerin yorum yapılabilir veya yorum yapılamaz seçeneklerinden istediğimizi seçeriz.

19  “Allow Ratings” bölümünden diğer üyelerin dosyamızı beğenip, beğenmediğini gösteren bir oylama yapılmasını isteriz veya istemeyiz iki seçenekten birini seçeriz.

20  Dosyamızı bilgisayarımızdan seçip tüm ayarlarımızı yaptıktan sonra “Upload” butonuna bastıktan sonra yükleme işlemini gerçekleştirmiş oluruz.

21  Teachertube, genellikle öğretmenler ve öğretmen adayları tarafından kullanılan ama farklı farklı meslek sahibi olan insanlarında bilgi sahibi olmak için sıkça ziyaret ettiği, öğretmenlerin deneyim ve tecrübelerini paylaştığı, sıkıştıkları konularda daha deneyimli olan öğretmenlerden bilgi alış- verişi yapabildiği, hiçbir ücret istemeden tamamen bedava üye olarak bunların hepsini gerçekleştirebileceğimiz çok güzel bir sitedir.

22  Teachertube.com üyeleri kendi dosyalarını tüm dünya’yla veya sadece kendi istediği kişilerle paylaşabilir.  Paylaşılan dosyalar hakkında diğer kullanıcılardan yorumlar alarak kendini geliştirebilir.  Herhangi bir konu hakkında diğer kullanıcılar tarafından sitede paylaşılan dosyalardan bilgi toplayabilir.  Bilgi alış-verişinde bulunarak kendini geliştirme imkanı yakalar.

23  Teachertube.com dediğimiz gibi genellikle öğretmenlerin kullandığı bir site olduğundan ileride öğretmenlik hayatımızda bu siteden diğer meslektaşlarımızla bilgi-alış verişinde bulunarak kendimizi geliştirebiliriz.  Kendi hazırladığımız dökümanları sitede paylaşabilir ve diğer meslektaşlarımızdan aldığımız yorumlarla hatalarımızı görür ve düzeltme imkanı yakalarız.

24  Hazırladığımız dökümanların diğer meslektaşlarımız tarafından beğenilip, beğenilmediğini bakarak iyi mi kötü mü olmuş değerlendirme fırsatı yakalarız.  Sıkıştığımız konularda diğer meslektaşlarımızdan yardım alabilir ve sorunlarımızı daha kolay çözmek için bize çok faydalı olabilecek “dönüt” ler alabiliriz.


" Teachertube.com sitesinin ana sayfa görüntüsünu sol taraftaki resimden görebiliyoruz. Teachertube.com slideshare.com ‘a benzer bir sosyal paylaşım sitesidir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları