Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İGOOGLE EBRU KAYA 10040909006. İGOOGLE NEDİR?  iGoogle özelleştirilebilir bir ana sayfadır.  iGoogle, üst bölümünde bir Google arama kutusu, alt bölümünde.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İGOOGLE EBRU KAYA 10040909006. İGOOGLE NEDİR?  iGoogle özelleştirilebilir bir ana sayfadır.  iGoogle, üst bölümünde bir Google arama kutusu, alt bölümünde."— Sunum transkripti:

1 İGOOGLE EBRU KAYA 10040909006

2 İGOOGLE NEDİR?  iGoogle özelleştirilebilir bir ana sayfadır.  iGoogle, üst bölümünde bir Google arama kutusu, alt bölümünde ise istediğiniz sayıda gadget'ın yer aldığı kişiselleştirilmiş bir ana sayfa oluşturmanıza olanak verir.

3 1. Sayfanızı oluşturun  Google ana sayfasında dişli çark simgesini tıklayın ve iGoogle'ı seçin. iGoogle'ı ilk kez kullanıyorsanız, "Ana sayfanızı 30 saniyeden kısa sürede oluşturun" adlı kurulum sihirbazını göreceksiniz.

4

5  Başlamak için birkaç ilgi alanı, bir tema ve bir yer seçin (daha sonra daha fazlasını ekleyebilirsiniz). iGoogle ana sayfanızı oluşturmak için Sayfanızı görüntüleyin'i tıklayın.

6

7

8 Yeni iGoogle sayfanız ve "Klasik Ana Sayfa" olarak adlandırılan standart Google ana sayfası arasında geçiş yapmak için dişli çark simgesini kullanın.

9 GADGET NEDİR? NE İŞE YARAR?  Gadget bizim dilimizde karşılığı eklenti demektir. Yani; eklenen bir şey, aksesuar da diyebiliriz. Bloglarda gadget özel ihtiyaçlar için kullanılır. Bloğun herhangi bir yerine resim, yazı veya sayaç gibi şeyler koymak için kullanılır.  Gadget'ların pek çok farklı biçimi vardır ve web'de yer alan tüm etkinliklere ve bilgilere iGoogle sayfanızdan ayrılmak zorunda kalmadan erişebilmenizi sağlar

10 Gadget'larla yapabileceğiniz işlemlerden bazıları şunlardır:  En yeni Gmail iletilerinizi görüntüleyebilirsiniz  Google Haberler'de ve diğer başlıca haber kaynaklarında yer alan haber başlıklarını okuyabilirsiniz  Hava durumu tahminlerine, hisse senedi fiyatlarına ve film gösterim saatlerine göz atabilirsiniz  Herhangi bir bilgisayardan favori sitelerinize çabuk erişmek için favoriler oluşturabilirsiniz  Kendi gadget'ınızı tasarlayabilirsiniz.

11 Gadget'larla, Web'de bulunan araçları kullanabilir, bilgileri okuyabilir ve oyunları oynayabilirsiniz. Bir gadget'ı sayfanıza eklemek için:  iGoogle sayfanızın sol tarafında bulunan Gadget ekle'yi tıklayın

12

13 Sol tarafta gadget kategorileri yer alır. Dilerseniz sağ tarafta arama da yapabilirsiniz. Eklemek istediğiniz bir gadget olduğunda Şimdi ekle'yi tıklayın.

14 Sayfanıza geri dönmek için sayfanın sol üst tarafındaki iGoogle ana sayfasına geri dön'ü tıklayın.

15  Gadget'ları sayfada (veya sekmeler arasında) sürükleyip bırakarak düzenleyebilirsiniz. Başlık çubuğundaki aşağı yönlü oku tıklayıp Ayarları düzenle'yi seçerek gadget ayarlarınızı düzenleyin.

16 iGoogle'da oturum açma  iGoogle'ın sunduğu tüm avantajlardan faydalanmak için oturum açın. Google Hesabınızda oturum açabilir veya istediğiniz zaman hesap oluşturabilirsiniz. iGoogle ayarlarınız o hesaba kaydedilir.

17  Arama deneyiminizi kişiselleştirin. Oturum açtığınızda Web Geçmişi etkinse, Google arama sonuçlarınız arama geçmişiniz tarafından kişiselleştirilir.  iGoogle sayfanıza her yerden ulaşın. Herhangi bir bilgisayardan iGoogle sayfanıza erişmek için oturum açın.

18  Gizliliği sağlayın. Paylaşılan bir bilgisayarı kullanıyorsanız ve başkalarının iGoogle sayfanızı görmesini veya değiştirmesini istemiyorsanız, iGoogle sayfanızı açmadan önce oturum açın ve bilgisayarı kullanmayı bitirdiğinizde çıkış yapın. Oturum açmazsanız, sayfanız o bilgisayara kaydedilir. Bu durumda bilgisayarı kullanan bir sonraki kişi iGoogle sayfanızı görebilir.  Kişisel gadget'larınıza erişin. Gmail, Google Takvim, Google Dokümanlar ve Google Reader'a yönelik Google gadget'ları bir Google Hesabı'nda oturum açmış olmanızı gerektirir.

19 Temanızı değiştirme  Sayfanın sağ üst köşesindeki Temayı değiştir...'i tıklayın (bağlantının adı, güncel temanız ile aynı olacaktır).  Kullanmak istediğiniz temayı bulduğunuzda temanın Şimdi ekle düğmesini tıklayın.  Sayfanızı görmek için iGoogle ana sayfasına geri dön'ü tıklayın.

20

21

22

23 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER


"İGOOGLE EBRU KAYA 10040909006. İGOOGLE NEDİR?  iGoogle özelleştirilebilir bir ana sayfadır.  iGoogle, üst bölümünde bir Google arama kutusu, alt bölümünde." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları