Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD"— Sunum transkripti:

1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD
ÖĞRETİM TASARIMI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD

2 Sunu Hakkında Bu ünitede Microsoft Word programı hakkında bilgi vereceğim. Öğrencilerin Word programı ile hazırladıkları yazılara şekil verme, menüleri kullanarak etkili metinler hazırlamaları, kısayol tuşlarını kullanabilmelerini amaçladım.

3 KONULAR Kullanım Amaçları Menüleri Kısayol Tuşları

4 Microsoft Word’ü Tanıyalım

5 Microsoft Word Nedir? Kalem ve kağıt kullanılarak oluşturduğunuz belgeleri bilgisayarınızda oluşturmamızı sağlayan bir araçtır. Bu program ile; Yazı yazabilir, yazdıklarımızı biçimlendirebiliriz. Yazdıklarımıza resimler ekleyebiliriz. Tablolar oluşturabiliriz.

6 Menüler Giriş Bu sekme Word’deki temel biçimlendirme işlemlerini yapabileceğiniz seçenekleri içerir.Bunlar: Pano, Yazı Tipi, Paragraf, Stilleri ve Düzenleme seçenekleridir.

7 Menüler Ekle Bu sekme belgenize eklemek istediğiniz nesneleri içinde bulundurur. Bu sekmeyle birlikte 7 tane grup gelmektedir. Bunlar; Sayfalar, Tablolar, Çizimler, Bağlantılar, Üst ve Altbilgi, Metin ve Simgeler gruplarıdır. Tablo, Grafik, Resim vb. nesneleri bu sekme üzerindeki şeritler sayesinde ekleyebilirsiniz.

8 Menüler Sayfa Düzeni Bu sekme sayesinde sayfa ve nesne yerleşim ayarları gibi bazı ayarlamaları yapabilirsiniz. Sayfa Düzeni sekmesi seçildiğinde, 5 tane grup ekrana gelir. (Temalar, Sayfa Yapısı, Sayfa Arka Planı, Paragraf ve Yerleştir)

9 Menüler Başvurular Bu sekme seçildiğinde; İçindekiler Tablosu, Dipnotlar, Alıntılar ve Kaynakça, Resim Yazıları, Dizin ve Kaynakça ekrana gelir. Bu sekmedeki şeritler sayesinde belgenize içindekiler tablosu ekleyebilir, indeks oluşturabilirsiniz.

10 Menüler Ayrıca; Postalar: Bu sekmedeki şeritler sayesinde adres mektup birleştirme işlemi yapabilir, etiket hazırlayabilir ve düzenleyebilirsiniz. Gözden Geçir: Bu sekmedeki şeritler sayesinde açıklamalar ekleyebilir, değişikleri izleyebilir, dilbilgisi denetimi yapabilir ve belgeye koruma verebilirsiniz. Görünüm: Belge ve pencere görünümünüzü ayarlayabilir, makrolar oluşturabilirsiniz.

11 Kısayol Tuşları Basılacak Tuş İşlem Girişin başına gider. HOME
Girişin sonuna gider. END Bir karakter sola veya sağa gider. SOL OK veya SAĞ OK Bir sözcük sola gider. CTRL+SOL OK Bir sözcük sağa gider. CTRL+SAĞ OK Soldaki bir karakteri seçer veya seçimi kaldırır. ÜSTKRKT+SOL OK Sağdaki bir karakteri seçer veya seçimi kaldırır. ÜSTKRKT+SAĞ OK Sağdaki bir sözcüğü seçer veya seçimi kaldırır. CTRL+ÜSTKRKT+SAĞ OK Ekleme noktasından girişin başına kadar olan bölümü seçer. ÜSTKRKT+HOME Ekleme noktasından girişin sonuna kadar olan bölümü seçer. ÜSTKRKT+END

12 Betül DEMİRTAŞ Böte 2


"BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ MİCROSOFT WORD" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları