Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SÖZLÜ DÖVÜŞ SANATI TONGUE FU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SÖZLÜ DÖVÜŞ SANATI TONGUE FU."— Sunum transkripti:

1 SÖZLÜ DÖVÜŞ SANATI TONGUE FU

2 “Öfkeyle tehlike arasındaki mesafe kıldan incedir.”
KIZGINLIĞI HIZLA AŞMAK “Öfkeyle tehlike arasındaki mesafe kıldan incedir.”

3 “Hayatın matemini tutmaktansa ona gülmek insana daha yakışır.”
ZORLUKLARI NÜKTEYLE KARŞILAYIN “Ona gülebiliyorsanız, onunla birlikte yaşayabilirsiniz.” “Hayatın matemini tutmaktansa ona gülmek insana daha yakışır.”

4 “İnsanların yanlış yanlarını tartışmak bunları derinleştirmekten
İNSANLARLA ONLARIN DERTLERİNİ KONUŞUN “İçine fikir yürüterek girmedikleri bir durumdan insanları fikir yürüterek çıkartamazsınız.” “İnsanların yanlış yanlarını tartışmak bunları derinleştirmekten başka bir işe yaramaz.”

5 “Başkalarının yaşamına ışık kattığınızda
ŞİKYETLERİ ANINDA SONA ERDİRİN “Lisanı geliştirmiş olmamızın nedeni, bence içimizin en derinlerinde yatan şikayet etme ihtiyacımızdır.” “Başkalarının yaşamına ışık kattığınızda bu ışık size de yansır.”

6 MÜNAKAŞALARDAN ZARİF BİR ŞEKİLDE SIYRILIN
“Her kanıtın iki yanı olduğunu düşünmeyen birisi, muhtemelen bunlardan birine takılıp kalmıştır.” “Tartışmacıların fikirleriyle birbirlerini ikna etmeyi başardığı bir münakaşaya daha hiç tanık olmadım.”

7 “İncelik, düşman yaratmadan sözünü söyleyebilme sanatıdır.”
OYUNUN ADINI KOYUN “İncelik, düşman yaratmadan sözünü söyleyebilme sanatıdır.”

8 DİLİNİZİ TUTUN “Gerçek konuşma sanatı sadece doğru şeyi doğru yerde söylemek değil, aynı zamanda yanlış şeyi dilin ucuna geldiği anda söylenmemiş bırakmaktır.” “Sözcükleri ağzınızdayken yutmak onları daha sonra yemekten daha iyidir.”

9 “Söylememiş olduğum bir şeyin zararını daha hiç görmedim.”
NE SÖYLEYECEĞİNİZİ BİLMEDİĞİNİZDE NE SÖYLEMELİSİNİZ? “Söylememiş olduğum bir şeyin zararını daha hiç görmedim.” “Akıl her şeyi harfiyen alır ve bir fikrin tersi üzerinde odaklanma yeteneği yoktur.”

10 HATA DEĞİL ÇÖZÜM BULUN “İşimiz geçmişin sorumluluğunu değil,
geleceğin rotasını belirlemektir.” “Sorunları yerdeki delikler gibi görün. Kazıp derinleştirebileceğiniz gibi üzerine toprak atıp kapatabilirsiniz de.”

11 “Taş ve sopalar kemiklerimi kırabilir, ama sözler kalbimi kırar.”
KABUL EDİN, MÜNAKAŞAYA GİRMEYİN “Taş ve sopalar kemiklerimi kırabilir, ama sözler kalbimi kırar.”

12 “Deneyimden bilgece yararlanırsanız hiçbir şey zaman kaybı değildir.”
11 ELEŞTİRMENLİK DEĞİL KOÇLUK YAPIN “Yanlışlar keşiflere açılan kapılardır.” “Deneyimden bilgece yararlanırsanız hiçbir şey zaman kaybı değildir.”

13 EMRETMEYİN RİCA EDİN “Kendi iradesine rağmen ikna olmuş birisi,
ikna olmamış demektir.” “Hayat o kadar kısa değildir, nezaket için her zaman zaman bulunabilir.”

14 ENGELİNİ KALDIRIP ATIN
"YAPAMAM ÇÜNKÜ" ENGELİNİ KALDIRIP ATIN “Yapamam sözcüğünü aklınızdan çıkarın” “Birisiyle derdini paylaşmak bazen ona bir şey vermekten daha değerlidir, çünkü para insanın benliğinin dışındaki bir şeyken, anlayış armağan etmek onun ruhuyla iletişim kurmak anlamına gelir.”

15 “Şeyleri oldukları gibi görmeyiz, kendi olduğumuz gibi görürüz.”
PROBLEM'SİZLEŞİN “Şeyleri oldukları gibi görmeyiz, kendi olduğumuz gibi görürüz.”

16 “Abartı kendini kaybetmiş hakikattir.”
AŞIRILIĞA GİTMEKTEN SAKININ “Abartı kendini kaybetmiş hakikattir.” “Kendi başına iyi ya da kötü olan bir şey yoktur, bunu düşüncelerimiz yapar.”

17 KULAK VERİN “Bir dost, bizi gerçekten anlayan, sorunlarımızı gözden geçirirken bize kulak verme sıkıntısına katlanan bir kişi, dünyaya bakışımızı bütünüyle değiştirebilir.” “Hissediyormuş gibi yapmak, rol yapıyormuş gibi hissetmekten daha kolaydır.”

18 “Tartışma bilgi değiş tokuşu; münakaşa ise duygu değiş tokuşudur.”
KAVGALARI YATIŞTIRIN “Kelimeler tahripkar olabilir. Birbirimize nasıl hitap ediyorsak, sonunda birbirimiz hakkında da öyle düşünürüz. Ve bunun etkisi olur.” “Tartışma bilgi değiş tokuşu; münakaşa ise duygu değiş tokuşudur.”

19 MUHAREBELERİNİZİ KENDİNİZ SEÇİN
“Hayatta öğrenmesi en zor şey, hangi köprüden geçmek hangi köprüyü yakmak gerektiğine karar verebilmektir.” “Tanrı bize; değiştirilmesi mümkün olmayan şeyleri sükunetle kabul etme inayetini, değiştirilmesi gereken şeyleri değiştirme cesaretini ve ikisini birbirinden ayırt edebilme bilgeliğini bağışlamıştır.”

20 HAYIR DEYİN “Size başarının değil ama başarısızlığın formülünü verebilirim: Herkese hoş görünmeye çalışın.” “Bir zaman, para, enerji ya da destek talebine her hayır dediğinizde, başka bir şeye evet diyorsunuzdur.”

21 USTACA ÇIKIN “Sohbetlerdeki talihsizlik şudur ki, insanlar sözlerini nasıl sona erdireceklerini bilmeden sürdürürler.” “Dünyanın yarısı söyleyecek bir şeyi olan ama söyleyemeyen, öteki yarısı da söyleyecek bir şeyi olmayan ama durmadan konuşan insanlardan oluşur.”

22 GÜVEN DUYUN VE ÖYLE DAVRANIN “Güç ve güveni hep kendi dışımda arardım, ama bunlar insanın içinden gelir. Her zaman oradadırlar.”

23 İKNA ETMENİN BEŞ İLKESİ
Duruma olumlu beklentilerle yaklaşın. İtirazlarını önceden tahmin edip seslendirin. Bütün noktaları tek tek numaralandırın ve belgeleyin. İhtiyaçlarına yanıt verin ve onların dilini konuşun. Onları fikirlerinizi “denemeye” esinlendirin. “Cesaret, hayatın huzur bağışlamak için talep ettiği fiyattır.”

24 "Dost köpekler bile bazen bazen kendilerinin öyle olması değil,
ZORBALARDAN KOPUN "Dost köpekler bile bazen hırlamak için bir neden bulurlar." "İnsanların bize öyle davranmasının nedeni, bazen kendilerinin öyle olması değil, bizim öyle olmamızdır."

25 İNSANLARA TAZE BİR BAŞLANGIÇ
OLANAĞI VERİN “Görüşünüzün çürütülmesi bir şey değildir; tabii eğer hatırlamaya devam ederseniz.” “Eğer bir problem görüyorsanız, bu sizin probleminizdir. Eğer birisinin bu konuda bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorsanız, unutmayın ki siz de herkes kadar birisisiniz.”

26 “Duygularınızı kontrol edin, yoksa onlar sizi kontrol eder.”
DUYGULARINIZIN YÖNETİMİNİ ÜSTLENİN “Rızamız olmaksızın hiç kimse aşağılık duygusuna kapılmamıza yol açamaz.” “Duygularınızı kontrol edin, yoksa onlar sizi kontrol eder.”

27 “En büyük özgürlüğümüz tutumumuzu seçme özgürlüğümüzdür.”
OLUMLU BİR BAKIŞ AÇINIZ OLSUN “En büyük özgürlüğümüz tutumumuzu seçme özgürlüğümüzdür.” “Hayat bir iskambil oyununa benzer. Elinize gelen kartlar determinizmi temsil eder; nasıl oynadığınızsa özgür iradenizi.”

28 NEZAKETTEN YAŞATIN “Huzurlu olmak, içe dönük örgütlü olabilme yeteneğidir; kafa karışıklığı, çatışma ya da karşıtlıklar ortasında iç sükunetinizi koruyabilmek demektir.”

29 NİYETLERİ EYLEME DÖNÜŞTÜRÜN
“İnsanlar kendi durumlarıyla ilgili olarak her zaman koşulları suçlar. Ben koşullara inanmam. Bu dünyada yol alan kişiler, ayağa kalkıp istedikleri koşulları arayan ve bulamadıklarında yaratan insanlardır.”

30 Terapistin Aletini Uygulayın İhtiyaçları dengeleyin
Açıklamayın, geri yan-sıtın. Nutuk atmayın, dinleyin. Terapistin Aletini Uygulayın İnsanlara taze bir başlangıç ve şans tanıyın. Zihninizi açık tutun İhtiyaçları dengeleyin Terazinizi dengede tutun ve hayır deyin. Münakaşaları, “Bunu yapmayalım” diyerek sona erdirin. Onurla sıyrılın

31 Dostça cümleler kullanın Felsefenizi devreye sokun
Anlayın “Ben olsam ne hissederdim?” diye sorarak öfkeyi empatiye dönüştürün. Şikayetlere son verin Açıklama yapmayın. KÖH Trenine atlayın. Dostça cümleler kullanın Kullanılacak Sözlerle aksilikleri yakın ilişkiye dönüştürün. Felsefenizi devreye sokun Ne olursa olsun olumlu bir bakış açısı muhafaza edin.


"SÖZLÜ DÖVÜŞ SANATI TONGUE FU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları