Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YÜSEM (Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YÜSEM (Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi)"— Sunum transkripti:

1 YÜSEM (Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi)

2 YÜSEM «Hayatboyu Öğrenme Yaklaşımı»
YÜSEM olarak “hayatboyu öğrenme” anlayışına ilişkin görüşümüz; “Değişime uyum sağlayabilmek ve değişimin önüne geçmek için elimizdeki tek aracın sürekli öğrenmek olduğudur.”

3 YÜSEM YÜSEM, yaşayarak öğrenme ve toplumla iç içelik faktörlerini gözeterek kurslar, sertifika programları, kurum eğitimleri, bunların yanı sıra genel katılıma açık ücretsiz seminerler düzenlenmekte, ulusal ve uluslararası projeler üretmektedir.  

4 YÜSEM İzmir’de ve Ege bölgesinde bugüne kadar açılmamış, Türkiye’de ve dünyada talep gören eğitimleri bünyesinde açmak vizyonuna sahip YÜSEM, üniversite-sanayi işbirliklerinde de kurumların ihtiyaçlarına yönelik özel eğitimler tasarlamakta; yerel yönetimlerle ortak projelerde yer almakta ve uluslararası gelişmeleri takip ederek “yaşam boyu öğrenme” kapsamındaki yenilikleri takip etmekte ve uygulamaktadır.

5 YÜSEM Ege Bölgesinde sadece YÜSEM’ nin verdiği eğitimler;
Yüksek Gerilim Tekniği Eğitimi Elektrik Tesisleri Eğitimi Gemi Kiralama ve Brokerlik Sertifika Programı Hukuk Metinleri Çevirisi Sertifika Programı Kurumsal Koçlukta Jung Yaklaşımı Dışavurumcu Sanat Terapisi 6098 Sayılı Borçlar Kanunu Sertifika Programı

6 YÜSEM Ekibimiz Ekibimiz Doç. Dr. Sabah Balta, Müdür
Gamze Fadıloğlu Zengel, Müdür Yardımcısı Ezgi Arcak Fidan, Yönetim Asistanı Ekibimiz

7 YÜSEM TÜSEM (Türkiye Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri) Konseyi üyesidir. YÜSEM Müdürü, Konseyin vakıf üniversiteleri temsilcisi olarak seçilmiş yürütme kurulu üyesidir. EUCEN (European Univeristy Education Network) – Avrupa Üniversiteler Sürekli Eğitim Ağı üyesidir. YÜSEM Müdürü 47th EUCEN Konferansı danışma ve bilim kurulu üyesidir. ÜSED (Üniversiteler Sürekli Eğitim Merkezleri Derneği) kurucu yönetim kurulu üyesidir. YÜSEM Müdürü örgütün, seçilmiş denetleme kurulu üyesidir.

8 Konferans, Seminer ve Toplantılar
YÜSEM Bambaşka Bir Yaşama İmza Atmak 1– Fzt. Metin Hara 15 Kasım 2013 Dünya Gönüllüler Günü Konferansı 5 Aralık 2014 İÇİÇELİK STRATEJİSİ Konferans, Seminer ve Toplantılar (Genel Katılıma Açık) 2010 – 2015 Ailelerle Çalışırken Oyun Terapisi – Dr. Yudum Akyıl 18 Aralık 2013 Bambaşka Bir Yaşama İmza Atmak 2 – Fzt. Metin Hara 13 Haziran 2014 Anlayarak Hızlı Okuma Etkili ve Güzel Konuşma Hafıza Güçlendirme Utku Nefesoğlu 12-14 Haziran 2012 0-11 Yaş Çocuk Gelişimi – Prof.Dr. Sabiha Paktuna Keskin 25 Eylül 2011 Liderlikte Özgünlük ve Güç – Sevgi Saybaşılı 22 Ocak 2014 Avrupa Yeterlilik Çerçevesi Yaşam Boyu Öğrenim Kapsamında Yer Alan Yeterlikler: Stratejik İş Gücü - Prof. Dr. Mustafa Balcı 21 Mart 2014 Bilimsel, Etik ve Hukuki Açıdan Koçluk Mesleği Sempozyumu 21 Ocak 2015 Moda Saati ve Büyülü 60’lar – Meral Simson 12 Aralık 2012 Aşk Özgürlük ve Küreselleşme - Yazar Namık Demir 7 Aralık 2012

9 KİLİT BAŞARI FAKTÖRLERİ Akademik Birimlerle Çalışmalar (13)
Siber Uzayda Adli Bilişime Giriş Sertifika Programı – Bilgisayar Mühendisliği Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Yetenek Sınavı Hazırlık Kursu – Grafik Tasarım Bölümü Hukuk Metinleri Çevirisi Sertifika Programı – Mütercim Tercümanlık Bölümü Gemi Kiralama ve Brokerlik Sertifika Programı – Meslek Yüksek Okulu Elektrik Tesisleri Sertifika Programı - Elektrik Elektronik Mühendisliği KİLİT BAŞARI FAKTÖRLERİ Akademik Birimlerle Çalışmalar (13) 2011 – 2015 Evlilik ve Aile Terapistliği Sertifika Programı – Psikoloji Bölümü Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Yetenek Sınavı Hazırlık Kursu (Şan ve Kulak) – Müzik Bölümü Müzik Okulu – Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü Sosyal Medya Uzmanlığı Sertifika Programı – İletişim Bölümü SIT-TESOL Certificate Program – Yabancı Diller Yüksek Okulu Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Eğitimi Sertifika Programı – Hukuk Fakültesi Yüksek Gerilim Tekniği Sertifika Programı – Elektrik Elektronik Mühendisliği Yurt Dışında Bulunan Tercümanlar ile Avukatlara Ceza ve Aile Hukuku Programı – Hukuk Fakültesi

10 YÜSEM KİLİT BAŞARI FAKTÖRLERİ İdari Birimlerle Çalışmalar (3)
2011 – 2015 Mali İşler Ofis Programları Etkin Kullanımı Eğitimi İnsan Kaynakları 1. Kurum İçi Dil Eğitimleri Temel Seviye İngilizce Orta Seviye İngilizce Konuşma Kulübü 2. Eğitim İhtiyaç Analizi İdari personelin eğitim ihtiyacını belirlemeye yönelik Ar-Ge süreçleri

11 GERÇEKLEŞEN - BAŞVURULAN HİBE – TEŞVİK DESTEKLİ PROJELER
YÜSEM GERÇEKLEŞEN - BAŞVURULAN HİBE – TEŞVİK DESTEKLİ PROJELER Hayat Boyu Öğrenme Proje Başvuruları Başvuru Tarihi: 1. “KA2 + Erasmus Projesi”: Arts and Music Without Walls 2.”Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-II (LLL – II) Hibe Programı”: Yarımada’da Kadın Eli 3. “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı – LOT I” : İzmir Romanlarının Desteklenmesi, Eğitimi ve Güçlendirilmesi (İRDEG) 4. “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı – LOT II”: Mutlu Çalışan Anneler KalDer 16. Mükemmelliği Arayış Sempozyomu «YILIN BAŞARILI EKİBİ» BÜYÜK ÖDÜLÜ YÜSEM & Vestel Servis Akademi «Vestel Yetkili Servis İşletme Yönetimi Sertifika Program Ekibi» 5 Haziran 2015 * YÜSEM Türkiye genelinde ödül alan ilk Sürekli Eğitim Merkezidir.

12 YÜSEM

13 YÜSEM

14 YÜSEM

15 YÜSEM

16 YÜ Kalite ve Bilim İddiaları «Bilimsel Stratejik Yapılanma»

17 YÜSEM STRATEJİK PLANI 2015 – 2020

18 BİLİM KÜLTÜRÜ STRATEJİSİ
YÜSEM BİLİM KÜLTÜRÜ STRATEJİSİ 2015 – 2020 Açık Eğitimler Bilim Kültürü Derslerini Kampüsten dışarıya çıkarmak ve toplumun yararına İngilizce/Türkçe dersler olarak sunmak istiyoruz.

19 ULUSLARARASILAŞMA STRATEJİSİ
YÜSEM Sertifika eğitimlerini EQF / LLL çerçeve esaslarına göre, modüler yapıda tasarımlamak AKREDITASYON – TÜRKAK & MYK & VOC yetkili kurum olmak ULUSLARARASILAŞMA STRATEJİSİ AB – LLL hibe teşvik kaynaklı projeler üretmek AUÖM Teknik desteği ve işbirliğiyle İngilizce e.sertifika programları açmak EUCEN – Avrupa Sürekli Eğitim Merkezleri Ağı projelerinde paydaş olmak Eğitici Eğitimi program sayısını artırmak TÜSEM Konseyi Genel Kurul Toplantısına ev sahipliği yapmak Uluslararası Ofis işbirliği ile hedef ülkelerden uluslararası kursiyer sağlamak.

20 YÜSEM AKREDİTASYON TÜRKAK 17.024 Personel Belgelendirme Sistemi
Personel Belgelendirme Akreditasyon Standardı ve Süreci Eğitimi’ne katılım 9-10 Nisan 2015 Proje Ekibi oluşturulması VOC Test Merkezi (Seviye 4 Meslek Tanımları) Otelcilik Sektörü – Ön Büro Görevlisi (Seviye 4) & Çamaşırhane Görevlisi (Seviye 2) Süt Endüstrisi – Süt ve Süt Ürünleri İşleme Operatörü (Seviye 4)

21 TOPLUMLA İÇİÇELİK STRATEJİSİ
YÜSEM İzmir’in tüm ilçe – mahalle – köy yaşam alanlarına eğitimle girmek istiyoruz. Özel sektör kuruluşlarının eğitim planlamasında aktif paydaş olmak TOPLUMLA İÇİÇELİK STRATEJİSİ 2015 – 2020 “Sosyal Sorumluluk Proje Portföyü - SSPP” oluşturmak istiyoruz. Çocuklar için yeni öğrenmelere açık eğitim programları gerçekleştirmek istiyoruz. Dezavantajlı bireylere yönelik eğitim ve istihdam olanakları yaratmak istiyoruz. “Yaşlıların” hayatboyu öğrenme faaliyetlerine katılımına destek olmak istiyoruz.

22 İŞ GELİŞTİRME HEDEFLERİ
YÜ Öğrencilerinin araştırma, tez ya da proje çalışmalarına YÜSEM’ nin eklenmesi Değişim çağında “insan bedeni, zihni ve ruhunu yüksek enerjide tutmayı“ hedefleyen eğitim programları geliştirme İş dünyasındaki prodüksiyon ve danışmanlık hizmetleri İŞ GELİŞTİRME HEDEFLERİ 2015 – 2020 Özel sektörün ihtiyacına yönelik yeni iş geliştirme Yaşar Holding şirketleri ile sürekli eğitim işbirliklerini artırma “Yerel Yönetimler” ile yaşamboyu öğrenmeyi destekleyen proje sayısını artıracağız YÜ İnsan Kaynakları eğitim planlama ve gerçekleştirme sahasında işbirliği çeşitlendirme Çalıştığımız kamu kuruluşu sayısını artırma İzmir’de kurulu STK & Mesleki Platformlarla işbirliğini geliştirme

23 YÜSEM


"YÜSEM (Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları