Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TANTUNİİİİİİ .

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TANTUNİİİİİİ ."— Sunum transkripti:

1 TANTUNİİİİİİ 

2 TANTUNİ -Özel bir sac üzerinde yapılan bir kebap çeşididir. -Hası mersin'de yapılır. -Orjinali mersin'de bulunan süper yiyecek -İstanbulda yasayanların en iyisini istiklal caddesindeki deki suat usta da (eski Galatasaraylı olan değil) yiyebilecekleri*limon ve naneylede ayrı bi güzel olan yiyecek. -Mersin'de değil başka bir yerde yenilince, bireyin sadece kendini kandıracağı nefis oluşum. -Mersin'de yedikten sonra, mersin dışında yapılanların tantuni olmadığını anlıyorsunuz. tarifi olmayan bir lezzet. -Orijinali mersin'de yapılır. hemen hemen butun sehirlerde taklitleri vardır mersinde yaprak ve selim tantuni en iyi yapan yerler arasındadır. -Mersin'de özellikle yaprak tantuni ve acı tantuni'de yenilmesini tavsiye ettiğim( tabi açık ekmek veya lavaşla) nefis tat. -Bu kadar cok meraklısını görünce, nerdeyse, mersinde tantuni yiyoruz zirvesi yapılmasına sebep olabilecek, memleketimin yapmiş oldugu en şahane besin.

3

4 TANTUNİ Tantuni Mersin'e has bir dürüm çeşididir. Türkmenlerden gelme olduğu genel bir kanıdır. Rivayete göre aslen fakir yemeği olan tantuni ucuz olması için bolca akciğer ile karıştırılmış et ve yağdan yapılırdı. Bugün tüketilen tantuni ise iki çeşit etle yapılır. Sadece et içeren dürüme biftek, hem et hem de kuyruk yağı içeren dürüme ise tantuni denir. Bu fark özellikler tantunicilerde öğün ısmarlarken önem kazanmaktadır.

5 1 yemek kaşığı zeytinyağı
MALZEMELER gr et Lavaş ekmeği 1 adet orta boy soğan 1 adet orta boy domates 2 tutam maydanoz 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz İsteğe göre pul biber Sumak Kimyon

6 HAZIRLANIŞIIIIIIIII 
TANTUNİ HAZIRLANIŞIIIIIIIII 

7 Etinizi küçük küçük doğrayıp, sıvıyağ koyulmuş geniş bir tavaya alın
Etinizi küçük küçük doğrayıp, sıvıyağ koyulmuş geniş bir tavaya alın. İlk başta suyunu salıp sonra çekecektir. Ardından üzerine az miktar su döküp, tavanın kapağını kapatın. Orta ateşte yumuşayana kadar pişirin. Pişmesine yakın tuzunu ilave edin. Diğer yandan soğanı söğüş olarak doğrayın. Bir kaba alıp, üzerine biraz tuz ve zeytinyağı ekleyip, yumuşaması için elinizle ovalayın. Daha sonra domatesi küp küp doğrayın. Lavaş ekmeğini tezgaha serin. Kenarına ilk olarak eti uzunlamasına koyun. Etin önüne sırasıyla domates, soğan ve ince ince doğranmış maydanozu sıralayın. Üzerlerine biraz sumak ve kimyon serpiştirip, rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız tantuniyi servis tabağına alıp, yanında ayran ile servis edebilirsiniz.

8 AFİYET OLSUN 


"TANTUNİİİİİİ ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları