Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAHVERENGİ SOSLAR DEMİ GLACE SOS

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAHVERENGİ SOSLAR DEMİ GLACE SOS"— Sunum transkripti:

1 KAHVERENGİ SOSLAR DEMİ GLACE SOS

2 (DEMI-GLAS SOS) VE TÜREVLERİ
KAHVERENGİ SOSLAR (DEMI-GLAS SOS) VE TÜREVLERİ Ön Hazırlık Aşaması Malzemeler hazırlanır. Et suyu ısıtılır. Un kavrulur.( yakmadan) Mus kıvamına getirin ve ılık olarak bekletin MALZEMELER: 1 l Et suyu 75 gr Un 80 g Tereyağı YAPILIŞI -kaynamış et suyunu lezzetlendirin ve 10 dakika yavaş yavaş pişirin. -Kullanın veya sonra kullanmak üzere saklayın. UYGULAMALARI: Yemeklerde temel sos olarak kullanılabilir. Dolmalarda ve özellikle kırmızı et yemeklerinde oldukça fazla tercih edilir.

3 KAHVERENGİ SOS ve TÜREVLERİ
Doğranmış yer mantarı ve suyu Porto Şarabı suyu çekilinceye kadar kaynatılır. PÉRIGUEUX SOS İspanyol veya Demi-Glas Soslar DIABLE SOS Arpacık soğan,sirke,beyaz şarap,acı biber ve doğranmış maydanoz pişirilir PÉRIGOURDINE SOS Kaz ciğeri ve yer mantarı eklenerek yapılır.

4 TÜREVLERİ İspanyol veya Demi-Glas Soslar
Porto şarabı eklenerek yapılır PORTO SOS Kırmızı şarap,arpacık soğan ve kemik iliği eklenerek yapılır. BORDALESA$ SOS İspanyol veya Demi-Glas Soslar Soğan,sirke,beyaz şarap,hardal eklenerek yapılır. ROBERT SOS Domates sosu, kurutulmuş mantar sosu,ve maydanoz eklenerek yapılır. ITALYAN SOS

5 BAĞLATICI SOS Malzeme ve araç gereçler hazırlanır.
Lezzetlendirilmiş et suyunu kaynatılır. Nişastayı soğuk suda çözdürülür. Daha sonra nişastayı kaynayan et suyuna istenilen kıvamı yakalayıncaya kader eklemeye devam edilir. Süzüp üzerine tereyağı eklenir ve serviste kullanmak üzere bekletilir. MALZEMELER 1 L. Kahverengi et suyu 40 g Mısır nişastası 100 ml. Kırmızı şarap Lezzetlendiriciler Uygulamaları: Diğer sosları yapmak için temel olarak kullanılır. Bazı yemeklerin yanında servis edilir. Kızarmış et yemeklerinde malzeme olarak kullanılır.


"KAHVERENGİ SOSLAR DEMİ GLACE SOS" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları