Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAHVERENGİ SOSLAR DEMİ GLACE SOS. KAHVERENGİ SOSLAR (DEMI-GLAS SOS) VE TÜREVLERİ MALZEMELER: 1 l Et suyu 75 gr Un 80 g Tereyağı Ön Hazırlık Aşaması Malzemeler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAHVERENGİ SOSLAR DEMİ GLACE SOS. KAHVERENGİ SOSLAR (DEMI-GLAS SOS) VE TÜREVLERİ MALZEMELER: 1 l Et suyu 75 gr Un 80 g Tereyağı Ön Hazırlık Aşaması Malzemeler."— Sunum transkripti:

1 KAHVERENGİ SOSLAR DEMİ GLACE SOS

2 KAHVERENGİ SOSLAR (DEMI-GLAS SOS) VE TÜREVLERİ MALZEMELER: 1 l Et suyu 75 gr Un 80 g Tereyağı Ön Hazırlık Aşaması Malzemeler hazırlanır. Et suyu ısıtılır. Un kavrulur.( yakmadan) Mus kıvamına getirin ve ılık olarak bekletin YAPILIŞI -kaynamış et suyunu lezzetlendirin ve 10 dakika yavaş yavaş pişirin. -Kullanın veya sonra kullanmak üzere saklayın. UYGULAMALARI: -Yemeklerde temel sos olarak kullanılabilir. -Dolmalarda ve özellikle kırmızı et yemeklerinde -oldukça fazla tercih edilir.

3 KAHVERENGİ SOS ve TÜREVLERİ İspanyol veya Demi-Glas Soslar Doğranmış yer mantarı ve suyu Porto Şarabı suyu çekilinceye kadar kaynatılır. Arpacık soğan,sirke,beyaz şarap,acı biber ve doğranmış maydanoz pişirilir Kaz ciğeri ve yer mantarı eklenerek yapılır. PÉRIGUEUX SOS DIABLE SOS PÉRIGOURDINE SOS

4 İspanyol veya Demi-Glas Soslar TÜREVLERİ Porto şarabı eklenerek yapılır Kırmızı şarap,arpacık soğan ve kemik iliği eklenerek yapılır. Soğan,sirke,beyaz şarap,hardal eklenerek yapılır. Domates sosu, kurutulmuş mantar sosu,ve maydanoz eklenerek yapılır. PORTO SOS BORDALESA$ SOS ROBERT SOS ITALYAN SOS

5 BAĞLATICI SOS MALZEMELER 1 L. Kahverengi et suyu 40 g Mısır nişastası 100 ml. Kırmızı şarap Lezzetlendiriciler Malzeme ve araç gereçler hazırlanır. Lezzetlendirilmiş et suyunu kaynatılır. Nişastayı soğuk suda çözdürülür. Daha sonra nişastayı kaynayan et suyuna istenilen kıvamı yakalayıncaya kader eklemeye devam edilir. Süzüp üzerine tereyağı eklenir ve serviste kullanmak üzere bekletilir. Uygulamaları: Diğer sosları yapmak için temel olarak kullanılır. Bazı yemeklerin yanında servis edilir. Kızarmış et yemeklerinde malzeme olarak kullanılır.


"KAHVERENGİ SOSLAR DEMİ GLACE SOS. KAHVERENGİ SOSLAR (DEMI-GLAS SOS) VE TÜREVLERİ MALZEMELER: 1 l Et suyu 75 gr Un 80 g Tereyağı Ön Hazırlık Aşaması Malzemeler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları