Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜZEL YAŞAMAK HOŞGÖRÜ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜZEL YAŞAMAK HOŞGÖRÜ."— Sunum transkripti:

1 GÜZEL YAŞAMAK HOŞGÖRÜ

2 Hoşgörü: Müsamaha, tahammül, katlanma, görmezden gelme veya göz yumma, başkalarını eylem ve yargılarında serbest bırakma, kendi görüşümüze ve çoğunluğun görüş biçimine aykırı düşen görüşlere sabırla, hem de taraf tutmadan katlanma demektir.

3 HOŞGÖRÜ “KENDİN İÇİN İSTEDİĞİNİ BAŞKALARI İÇİN DE İSTEMEKTİR.”
“SANA YAPILMASINI İSTEMEDİĞİN BİRŞEYİ BAŞKALARINA YAPMAMAKTIR.” İÇİNDEKİ KÖTÜ BENLİĞİ YIKIP DİĞERGAM (BAŞKALARINI DÜŞÜNEN) OLABİLMEKTİR.

4 Hoşgörü; Hoşgörü bir anlayıştır, anlayışlı olmanın adıdır, sevginin yoludur. Hataları düzeltebilmedir. Yoksa bana ne lazımcılık değildir. Anlayışın kendisidir. Hoşgörü, çağın getirdiği sorunların, aç gözlülüğün, doyumsuzluğun, sevgi yoksunluğunun, güvensizliğin çaresi olabilecek bir anlayış tarzıdır,insanın özüdür.

5 Hoşgörü; Bir vurdumduymazlık değildir.
Hoşgörü görmezlikten gelmek hiç değildir. Hoşgörü kendini bilmektir. Hoşgörü haddini bilmektir. Hoşgörü haddini bilerek sürdürülen hayat biçimidir.

6 İNSAN OLDUĞUMUZ İÇİN; YARTILANI HOŞ GÖR, YARATAN’DAN ÖTÜRÜ.

7 Hoşgörürlükte deniz gibi ol.

8

9

10 Yaşamak Sanat Birlikte Yaşamak Büyük Sanattır

11

12 BİRBİRİNİZE SIRTLARINIZI DÖNMEYİNİZ,
Bir insanın yaşamının kalitesi, bu dört ihtiyacın dengeli karşılanıp yerine getirilmesiyle sağlanır. Dolu dolu yaşamak bu dört ihtiyacın karşılanmasıyla olur. Bu dört ihtiyacı dengeli karşılanan insanın, iç huzuru artar, mutlu olur. Tatmin olur. Yaşadığının farkına varır. Karnı doyan, sevilen, seven, öğrenen, öğreten ve güzel bir ismi olan, toplumda iyi anılan bir insan haline gelir. "BİRBİRİNİZİ KISKANMAYINIZ, BİRBİRİNİZE KİN TUTMAYINIZ, BİRBİRİNİZE ÇİRKİN SÖZLER SÖYLEMEYİNİZ, BİRBİRİNİZE SIRTLARINIZI DÖNMEYİNİZ, KİMİNİZ KİMİNİZİ ARKASINDAN ÇEKİŞTİRMESİN. EY ALLAH'IN KULLARI! KARDEŞ OLUNUZ." (HADİS-İ ŞERİF) .

13

14 HERKES ÖZGÜRDÜR ELBETTE. İSTEYEN DÜNYADA PİŞER, İSTEYEN AHİRETTE.
DİNDE ZORLAMA YOKTUR, HERKES ÖZGÜRDÜR ELBETTE. İSTEYEN DÜNYADA PİŞER, İSTEYEN AHİRETTE. NECİP FAZIL KISAKÜREK

15 (affedici-hoşgörülü)
ALLAH AFFEDİCİDİR. AFFETMEYİ SEVER. SİZİNDE ÖYLE (affedici-hoşgörülü) OLMANIZI İSTER. (Mâide Suresi 101.Ayet)

16 İNSANLIK !!! BİR YEMEK TARİFİ
Bir bardak dolusu gülümseme ile başlayın, Bir kap dolusu dostluk ilave edin, Bir tutam yumuşaklık ve biraz da nezaket tozu ile kabartın. Bir kaşık ümit, Bir büyük porsiyon yardımlaşma, Çok miktarda ılım ve bir tutam alçakgönüllülük ile çırpın. Kuvvetlendirmek için de bir çorba kaşığı güvene ihtiyacınız olacak. Bir sadakat kasesi içinde bir ölçü inanç, iki  ölçü aklı selim ve birkaç damla hoşgörüyü azar azar ilave ederek  sevgi ile karıştırın. İki kaşık gülücük, bir kaşık sabır ve bir tutam övgü ilave edin. Şevk ile hiç durmadan karıştırın ve şükran ile tatlandırın. Yemeğin adı mı? İNSANLIK !!!

17 UYGARLIK DEMEK, BAĞIŞLAMA
VE HOŞGÖRÜ DEMEKTİR. Mustafa Kemal ATATÜRK

18 HOŞGÖRÜ GÖSTER Kİ HOŞ GÖRÜLESİN. Hadis-i Şerif

19 SEVDİĞİNİN KUSURLARINI HOŞ GÖRMEYEN SEVMİYOR DEMEKTİR. Goethe

20 İNCİNSEN DE İNCİTME. HİÇBİR MİLLETİ VE İNSANI AYIPLAMAYIN.
Hacı Bektaşi Veli

21 KOLAYLAŞTIRINIZ, ZORLAŞTIRMAYINIZ. MÜJDELEYİNİZ, NEFRET ETTİRMEYİNİZ.
Hadis-i Şerif


"GÜZEL YAŞAMAK HOŞGÖRÜ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları