Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OSMANLI DEVLETİ KURULUŞ DÖNEMİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OSMANLI DEVLETİ KURULUŞ DÖNEMİ."— Sunum transkripti:

1 OSMANLI DEVLETİ KURULUŞ DÖNEMİ

2 OSMANLI DEVLETİ

3 Osmanlı Devleti , Oğuzların Kayı boyuna mensup , Ertuğrul Gazi yönetimindeki bir aşiretten, sınırları bir dönem 16 milyon kilometrekareye ulaşan ve 623 yıl hüküm süren bir imparatorluktur. Resmi kuruluş yılı 1299 kabul edilir ve kurucusu Osman Bey’dir.

4 Ertuğrul Gazi Osman Gazi Orhan Gazi

5 OSMAN GAZİ

6 İlk zaferini Bizanslı tekfurlara karşı 1302 Bafeon savaşında almıştır
İlk zaferini Bizanslı tekfurlara karşı 1302 Bafeon savaşında almıştır yılına kadar kuşatmalarda ordunun başında bulunmuştur da Bursa ‘nın kuşatılması esnasında rahatsızlanmış ve komutaya oğlu Orhan Bey geçmiştir. Ardından Orhan Bey Aynı yıl Bursa fethedilip başkent yapılmıştır. Orhan Bey devlet teşkilatlanması için çalışmalarda bulunmuştur ve beyliği fetihler ve bu çalışmalar sonucunda devlet yapmıştır.

7 ORHAN GAZİ

8 Orhan Bey, Bursa dışında İznik ( Hristiyanlar için dini ve ticari önem taşır.) ve İzmit (liman şehri) gibi önemli fetihlerde de bulunmuştur ve yılına gelindiğinde Bizans devletinin önemli yerleri elinden gitmiştir.

9

10 Osmanlı Devletinin kuruluşunda ve hızlı gelişiminde etkili olan bir diğer faktör ise ahi şeyhlerinin desteğinin oluşu çünkü ahilik o dönemde çok önemli bir destek kaynağı idi hem sosyal hem siyasal olarak. Osman Gazi şeyh Edebali’nin kızı Bala hatun ile evlidir. Bu akrabalık bağıda kuruluş döneminde devletin gelişmesinde büyük rol oynamıştır.

11 Şeyh Edebali

12 Özetleyecek olursak ; Osmanlı Devletinin kısa sürede gelişmesinde ;
Osmanlı Devletinin Batıya sefer yapması , Bizansın zayıf olması, Ahilerin desteği etkilidir.

13 Hazırlayan ve Düzenleyen
Oğuz Kaan Kıroğlu Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Örgün Öğretim 3 /B Kaynakça : google görseller.


"OSMANLI DEVLETİ KURULUŞ DÖNEMİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları