Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME TOPLANTISINA HOŞ GELDİNİZ

2

3 BU TAKVİMDE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN TARİHLER

4

5 HANGİ ALANA GEÇEBİLECEĞİMİZ NASIL TESPİT EDİLECEK?
Alana yerleştirme puanı, öğrencinin 9 uncu sınıf yılsonu başarı puanının %60 ı ile ortaokul sınıflarının yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %40 ı toplanarak belirlenir. Örnek: Ayşe 9. sınıf yıl sonu başarı puanı 70 dir Ortaokul sınıf yıl sonu ortalaması 90 dır 70 puanın %60’ı 42 puan 9. sınıftan 90 panın %40 36 puan ortaokuldan Toplam: 78 puan alana geçiş esas puanıdır.

6 Başka okulları tercih edebilir miyiz?
AMP meslek alanlarını seçmek isteyen öğrenciler sadece kendi okullarında bulunan alanları öncelik sırasına göre tercih edeceklerdir. Okulumuzda 4 alan mevcut olup öğrenci ve veli birlikte ençok istediğinden en az tercih ettiği alana göre sıralama yapacaktır.

7 Kızım benim mesleğimi devam ettirsin istiyorum!
Anne ve/veya babasına ait çalışır durumda bir işyeri bulunanlar istemeleri hâlinde; işyerini ve mesleğini ilgili meslek kuruluşlarından belgelendirmeleri şartıyla bu işyerindeki meslekle ilgili alana doğrudan kayıt edilir.

8 Kızım Sınıf tekrarı yada öğrenim hakkını tamamladı. Biz ne yapacağız?
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi ile alana yerleştirilen ve 9 uncu sınıfta sınıf tekrarına kalan Anadolu teknik / Anadolu meslek lisesi programında öğretimlerine devam eden öğrencilerin istemeleri halinde hakları korunarak daha önce yerleştirildikleri program ve alanda eğitimlerine devam etmeleri sağlanacaktır. Kızımız Emine sınavla giyim üretim bölümünü kazandı ancak sınıf tekrarına kaldı. Emine ve velisi isterse giyim bölümünü öncelikli olarak tercih edebilir.

9 Alanlar kaç öğrencinin yerleşeceği belli midir?
Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında Bakanlıkça alan/dal açma onayı bulunan ATP ve AMP nın 10 uncu sınıf seviyesinde meslek alanlarına alınacak öğrenci sayıları; sektörün ihtiyacı, çalışma ve kapasite durumu, okulun fiziki şartları, öğretmen sayısı ve 9 uncu sınıf öğrenci sayıları dikkate alınarak belirlenecektir. e-Okul Sisteminde meslek alanı kontenjanları ile ilgili her alana en az bir şube olmak üzere ATP ve AMP nın mevcut alanları için ayrı ayrı kontenjan girişi yapılacaktır. Sınıflarımız 34 mevcut olarak 2 sınıf Çocuk Gelişimi 1 sınıf Yiyecek İçecek Hizmetleri 1 sınıf Giyim Üretim Teknolojisi 1 sınıf Kimya Teknolojileri (24 Kişi)

10 Nasıl tercih yapacağız?
Tercihler Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacaktır Tercih işlemleri veli tarafından bireysel olarak e- Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır. Ancak internetten başvuru yapamayan veliler için EK-2 formu doldurularak imzalı olarak Okul Aile Birliğine yapılan makbuz dekontlarıyla birlikte okul idaresine verilmesi durumunda veli adına okul idaresince de bireysel başvuru ekranından başvuru yapılabilecektir

11 Tercih başvurusu, ilan edilen meslek alanının tercih kodunun adayın öncelik sırasına göre sisteme girilmesiyle olacaktır Değişik nedenlerle süresi içinde tercih başvurusu yapamayan aday, bulunduğu okulda kontenjan açığı bulunan AMP meslek alanlarından birisine puanı esas alınarak merkezi olarak yerleştirilir. Elektronik ortamda onaylanan tercih listesinin çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

12 Kızımın tercih ettiği alan yoksa ne yapacağız?
AMP de yerleştirme işlemi öğrencinin kayıtlı olduğu okuldaki alanlardan birisine yapılacaktır. AMP alanlarında kontenjan açığı oluşması halinde diğer ortaöğretim kurumlarından ilgili programa/alana geçiş şartlarını taşıyan öğrenciler, Yönetmelik esaslarına göre nakil yoluyla gelebileceklerdir. Yerleştirildiği alanı değiştirmek isteyen öğrenciler kontenjan açığı bulunması durumunda koşullarını taşıdıkları alanlara 10 uncu sınıfta birinci dönemin sonuna kadar, alan değiştirerek de geçiş yapabilirler

13 Okuldan doldurulacak ek-2 formu

14 Ek-2 formunun altındaki açıklamalar


"YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları