Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİM GEÇİŞ VE KONTENJANLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİM GEÇİŞ VE KONTENJANLAR"— Sunum transkripti:

1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİM GEÇİŞ VE KONTENJANLAR

2 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI KAPSAMINDA
T E O G TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI KAPSAMINDA EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA YERLEŞTİRME İŞLEMLERİNİN ESAS VE USULLERİ

3 YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
2014 ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME TAKVİMİ YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ TAKVİM Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı 04 Temmuz 2014 8’inci Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) İlanı 07 Temmuz 2014 Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması 31 Temmuz-08 Ağustos 2014 (Saat 17:00’ye kadar) Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Kesin Kayıt 22 Ağustos 2014 Eğitim-Öğretim Yılı Açılışı 15 Eylül 2014

4 OKUL TÜRÜ DÖNÜŞÜMLERİ Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okulların Anadolu Lisesi statüsüne dönüştürülmesi ile tüm okul türlerine Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ile öğrenci yerleştirilecektir. Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Spor Liseleri ile Güzel Sanatlar Liselerinde bir şubeye alınacak öğrenci sayısı 30; Anadolu Liselerinde, Anadolu İmam Hatip Liselerinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde, Çok Programlı Anadolu Liselerinde ve Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerinde ise bir şubeye alınacak öğrenci sayısı 34’tür. Sınıf tekrarına kalan öğrenciler bu sayıya dâhil edilmeyecektir. Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okulları tercih eden öğrenciler daha önceki yıllarda doğrudan alan tercihi yaparken, 2014 yılı itibariyle sadece okul tercihi yapacaktır. Öğrenci ortak uygulanan 9’uncu sınıfın ardından okul başarısı, yeteneği ve isteği dikkate alınarak 10’uncu sınıfta alanlara yerleştirilecektir.

5 Tercih işlemleri nerelerde yapılabilecektir?
Tercih işlemi öğrenci tarafından bireysel olarak internet adresinden yapılabileceği gibi 8’inci sınıfı tamamladığı okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir.

6 Yerleştirmeye dair genel başvuru
şartları nelerdir? 2013–2014 eğitim-öğretim yılında ortaokul 8’inci sınıfı başarıyla tamamlamış olmak, b) Başvuru yapılacak okulun kayıt‐kabul şartlarını taşımak, c) Yerleştirmeye Esas Puana (YEP) sahip olmak.

7 Tercih edilecek okul ve programlarla ilgili nasıl bilgi sahibi olunabilir ?
Öncelikle öğrencinin mezun olduğu ortaokuldan veya başka bir ortaokuldan istenilen bilgiler alınabilecektir. Yerleştirmeye Esas Puan sonuçlarına göre öğrenci alan okulların “okul türü ve/veya alan tanıtım bilgileri” adresinde yer almaktadır. Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerine ait alan ve dal tanıtım bilgileri adresinden öğrenilebilmektedir. Anadolu liseleri, fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinin tanıtım bilgileri adresinden öğrenilebilmektedir. Anadolu imam hatip liselerine ait tanıtım bilgileri adresinden öğrenilebilmektedir.

8 Öğrenciler tercihlerini puana göre mi başarı sırasına göre mi yapacak?
Öğrenciler tercihlerini; yüzdelik dilimdeki konumları, başarı puanları ve okulların kontenjan durumlarına göre değerlendirerek yapacaklardır.

9 Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacaktır? (1)
Tercihler okul kodlarına ve okul türlerine göre olmak üzere iki grupta alınacaktır. A Grubu için öğrencilerden tüm okul türlerini içeren 15 adet tercih alınacaktır. Öğrencilerin A Grubu tercihleri, tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, B Grubu tercihleri ise sadece okul türlerine göre yapılacaktır. B Grubu tercih listesinden en az 4 (dört) okul türü zorunlu olarak seçilecektir.

10 Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacaktır? (2)
A grubu (okul tercih kodlarına göre yapılan tercih grubu) yerleştirmesi sonucunda herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, tercih başvuruları sırasında yaptıkları B grubu (okul türlerine göre yapılan tercih grubu) okul türü önceliğini içeren tercih başvurularına göre ikamet ettikleri adrese en yakın boş kontenjanı olan okula puan üstünlüğü esasına dayalı olarak yerleştirilecektir. Bu yerleştirmede öğrencinin B grubu tercih başvurusundaki önceliğini belirttiği okul türü sırasıyla dikkate alınarak ikametine göre yerleştirme işlemi yapılacaktır.

11 Tercih İşlemleri Nasıl Yapılacaktır? (3)
Öğrencinin B grubu (okul türlerine göre yapılan tercih grubu) tercih başvurusundaki önceliğini belirttiği türe göre sırasıyla ikamet ettiği cadde/sokak/bulvar, ikamet ettiği mahalle, ikamet ettiği köy, ikamet ettiği bucak, ikamet ettiği ilçe ve tercih başvurusu sırasında seçeceği alternatif 3 (üç) ilçe geneline bakılarak yerleştirme işlemi yapılacaktır.

12 Okul Türlerine Göre Oluşturulacak B Grubu Tercih Bilgileri
Tercih Önceliği Anadolu Lisesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Çok Programlı Anadolu Lisesi Fen Lisesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sosyal Bilimler Lisesi 1. Tercihim 2. Tercihim 3. Tercihim 4. Tercihim 5. Tercihim 6. Tercihim (*) Öncelik sırasına göre (X) işareti konulacaktır. Her tercihte sadece bir okul/program işaretlenecektir.

13 Bir öğrenci en fazla kaç tercih yapabilecek?
Öğrenciler öncelikle A Grubu tercihlerinde yerleştirmeye esas puanlarına göre istedikleri en fazla 15 okulu tercih edebileceklerdir. Bu tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler ise B Grubunda bulunan okul türü tercihlerine göre yerleştirileceklerdir. Öğrencilerin B Grubu tercihlerinde en az 4 okul türünü tercih etmeleri zorunludur.

14 Özel okullara tercihler nasıl yapılacak?
Özel okulların sadece burslu kontenjanlarına Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Uygulaması aracılığıyla yerleştirme yapılacaktır. Öğrenciler burslu olarak gitmek istedikleri özel okulları tercih sisteminde seçebileceklerdir. Bu okulların pansiyon, ulaşım, yemek vb. ek imkânlarını yayınlanan kılavuzda görebileceklerdir.

15 Yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?
YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 22 Ağustos 2014 tarihinde ve adreslerinde ilân edilecektir. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

16 Tercihler sonucu herhangi bir okula
yerleşemeyen öğrenci ne yapacaktır? Tercihler okul kodlarına ve okul türlerine göre olmak üzere iki grupta alınacaktır. A Grubu için öğrencilerden tüm okul türlerini içeren 15 adet tercih alınacaktır. Öğrencilerin A Grubu tercihleri, tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, B Grubu tercihleri ise sadece okul türlerine göre yapılacaktır. B Grubu tercih listesinden en az 4 (dört) okul türü zorunlu olarak seçilecektir. A Grubu yerleştirmesi sonucunda herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, tercih başvuruları sırasında yaptıkları B Grubu tür önceliğini içeren tercih başvurularına göre ikamet ettikleri adrese en yakın boş kontenjanı olan okula puan üstünlüğü esasına dayalı olarak yerleştirilecektir. Bu yerleştirmede öğrencinin B Grubu tercih başvurusundaki önceliğini belirttiği okul türü sırasıyla dikkate alınarak ikametine göre yerleştirme işlemi yapılacaktır. Bu sistem sayesinde yerleşemeyen öğrenci kalmayacaktır.

17 Herhangi bir sebeple tercih işlemini yapamayan öğrencilerin yerleştirmeleri nasıl yapılacak?
Herhangi bir tercihte bulunmayan ya da tercih yapmış olmalarına rağmen A ve/veya B grubu tercihlerine göre herhangi bir okula yerleşemeyen öğrencilerin yerleştirmeleri; öğrencinin ikamet adresi, YEP’i, okul kontenjanı, okulun A Grubu yerleştirme taban puanı dikkate alınarak sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

18 Meslek Liselerine tercihsiz yerleştirme yapılacak mı?
Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı tüm okullar Anadolu Lisesi statüsüne dönüştürüldüğünden, bu okullara yerleştirme sistem üzerinden olacak, dolayısıyla bu okullara tercihsiz yerleştirme yapılamayacaktır.

19 Asıl ve yedek kayıt tarihleri ne zaman?
Yerleştirme işlemi tek tercih listesi şeklinde ve tek seferde olacaktır. Bu nedenle yedek kayıt şeklinde bir işlem gerçekleşmeyecektir. Kesin kayıtlar 22 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilecektir. Boş kalan kontenjan olursa öğrenciler nakil yoluyla bu okullara geçiş yapabileceklerdir.

20 Yerleştirme sonrası kayıtlarda hangi evraklar istenecek?
Yerleştirme asıl kayıt işlemleri nasıl yapılacaktır? Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup kesin kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Yerleştirme sonrası kayıtlarda hangi evraklar istenecek? Kayıtlar sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirileceğinden dolayı yerleştirme sonrası kayıtlar için öğrencilerden herhangi bir evrak istenmeyecektir.

21 Nakil işlemleri nasıl yapılacak?
eğitim öğretim yılında hazırlık veya 9’uncu sınıfa kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin açık kontenjan bulunan başka bir okula nakil talebinde bulunmaları halinde yerleştirme sonrası okullarda oluşan taban puana bakılmaksızın başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir. Yerleştirmeye yönelik nakil talepleri, öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacaktır.

22 Nakil işlemleri ne zaman yapılacak?
Yerleştirmeye yönelik nakil talepleri öğrenci velisi tarafından öğrencinin kesin kaydının olduğu okul müdürlüklerine yapılacaktır Ağustos 2014 tarihleri arasında (saat 17:00’ye kadar) nakil müracaatları alınacaktır. 29 Ağustos 2014 saat 19:00’da nakil yerleştirme işlemleri tamamlanacaktır. Söz konusu işlemler sonucu nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sistemi üzerinden görülebilecektir. Nakil işlemleri benzer biçimde Eylül ayı sonuna kadar haftalık periyotlarla devam edecektir. Ekim ayı itibariyle yapılacak nakillerde Eylül ayı sonuna kadar yapılan nakiller sonucu oluşan taban puan esas alınacaktır.

23 Spor Lisesi ile Güzel Sanatlar Lisesine yerleşen öğrencilerin merkezi yerleştirme puanı ile öğrenci alan okullara nakil imkânı var mıdır? Yetenek sınavı ile öğrenci alan Spor Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesine yerleşen öğrenciler Yerleştirmeye Esas puan ile öğrenci alan okulları istemeleri halinde Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda nakil yaptırabileceklerdir.

24 Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirmeleri nasıl yapılacak?
Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin ortaöğretim kademesindeki gündüzlü özel eğitim okullarına/kurumlarına yerleştirmesi ile ilgili iş ve işlemler Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunca yapılacaktır. Ortaöğretim kademesindeki yatılı özel eğitim okullarına/kurumlarına yerleştirme ile ilgili iş ve işlemler ise Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacaktır. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden genel ilköğretim programını tamamlayanlar ve sınava katılmayanlar, özel eğitim değerlendirme kurulu raporları, engel durumları ve özellikleri, ikamet adresleri ile Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunca belirlenen kriterler dikkate alınarak öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile Anadolu Liseleri, Meslekî ve Teknik Anadolu Liseleri, Çok Programlı Anadolu Liseleri, Meslekî ve Teknik Eğitim Merkezleri ve Anadolu İmam Hatip Liselerine yerleştirme işlemleri Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği usul ve esaslarına göre yapılacaktır. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin puanları, yerleştirildikleri okulların taban puanlarını hiçbir şekilde etkilemeyecektir.

25 Açık liseye yerleşmek isteyen öğrenci hangi işlemleri takip edecek?
Açık liseye yerleşmek isteyen öğrenciler, talepleri doğrultusunda düzenleyecekleri bir dilekçe marifetiyle tercih kılavuzunda belirtilen süreleri dikkate alarak İl Millî Eğitim Müdürlükleri vasıtasıyla kesin kayıtlarını gerçekleştirebileceklerdir. Açık liselere kayıt yaptırma işlemleri İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı olarak hizmet veren Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile yürütülmektedir.

26 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Yerleştirme (PYBS) İşlemleri nasıl gerçekleştirilecektir?
eğitim öğretim yılından itibaren bütün ortaöğretim kurumlarına YEP ile öğrenci yerleştirileceğinden PYBS’ye başvuran bütün öğrencilerin tercihleri bursluluk talebi olarak değerlendirilecektir. Örgün resmi ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerden öğrenimlerine parasız yatılı olarak devam etmek isteyenler pansiyonlu okullarda doğrudan okul müdürlüğüne, pansiyonu bulunmayan okullarda ise il/ilçe yatılılık ve bursluluk komisyonlarına belgeleri ile birlikte 15 Eylül 2014 saat 17:00’ye kadar müracaat edeceklerdir. PYBS sonucu burslu okumaya hak kazanan öğrenciler de kayıt yaptırdıkları okul müdürlüğüne belgeleri ile birlikte 30 Eylül 2014 tarihi saat 17:00’ye kadar müracaat edeceklerdir.

27 2014 YILI ORTAÖĞRETİM KONTENJAN VERİLERİ

28 ORTAÖĞRETİM KONTENJAN DURUMU
2014 YILI İLÇELERİN ORTAÖĞRETİM KONTENJAN DURUMU

29 Teşekkürler… Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü – 2014


"TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİM GEÇİŞ VE KONTENJANLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları