Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ"— Sunum transkripti:

1 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ

2 ORTAK SINAVLARI TANIYALIM
TÜRKÇE MATEMATİK FEN VE TEKNOLOJİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ YABANCI DİL

3 Okulda gerçekleşen Din kültürü ve Ah. Bilgisi ve İnkılap tarihi ve Atatürkçülük sınavlarının birincisi; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil derslerinin ise ikincisi; işlenen müfredatı kapsayarak ortak sınavlar şeklinde yapılmaktadır.

4 20 soru; 40 dakika sınav süresi; 30 dakika mola
ORTAK SINAVLARDA; 20 soru; 40 dakika sınav süresi; 30 dakika mola A, B, C, D şeklinde 4 kitapçık türü Yanlış cevaplar, doğru cevapları götürmemektedir. İlk 20 dakika ve son 5 dakika öğrencilerin sınavdan çıkma izni yoktur. Öğrenciler geç kalırsa sınava girebilir, ancak ek süre verilmez. Öğrenciler ortak sınavlara katılamazlarsa, mazeret sınavına girebilirler. Mazeret sınavları her gün üç oturum olmak üzere toplam altı oturum halinde Bakanlık tarafından belirlenecek okullarda yapılacaktır.

5 “TÜRKÇE, MATEMATİK, FEN VE TEKNOLOJİ İÇİN KATSAYI 4, İNKILAP T
“TÜRKÇE, MATEMATİK, FEN VE TEKNOLOJİ İÇİN KATSAYI 4, İNKILAP T. VE ATATÜRKÇÜLÜK, YABANCI DİL, DİN KÜL. VE AH. BİL. İÇİN KATSAYI 2’DİR.” YANİ BU DEMEKTİR Kİ; HER SORUNUN PUANI AYNI OLMASINA RAĞMEN KATSAYI FARKLIDIR. BU SEBEPTEN TÜRKÇE, MATEMATİK VE FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İÇİN ÖĞRENCİLERİN DOĞRU SAYISI, DİĞER DERSLERDEN FAZLA OLURSA ÖĞRENCİLER DAHA YÜKSEK BİR YERLEŞTİRME PUANI ELDE EDECEKLERDİR.

6 6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanları ve 8
6, 7 ve 8. sınıf yılsonu başarı puanları ve 8.sınıf ortak sınav puanı ortalaması toplanacak. Elde edilen toplam ikiye bölünecek ve öğrenciler 500 puan üzerinden alacakları ortaöğretime yerleştirme puanına ulaşacaklar.

7 ÇALIŞMA İŞLEM BASAMAKLARI
Tarih Yerleştirme Takviminin Belirlenmesi 01-31 Aralık 2014 Temel İlkelerin Belirlenmesi Orta Öğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi Hazırlanması 01-30 Ocak 2015 Tercih Ve Yerleştirme Kılavuzu Hazırlanması 01-20 Şubat 2015 Bilgilendirme Eğitim ve Etkinlikleri Yapılması 01 Şubat-30 Mayıs 2015

8 TEMEL İLKELER 8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; YEP(Yerleştirmeye Esas Puan) Üstünlüğü Tercih Önceliği Okul Kontenjanı esasına göre yapılacaktır.

9 TEMEL İLKELER Tek tip ve bir defa tercih alınarak yerleştirme yapılacaktır. Yedek yerleştirme yapılmayacaktır. 25 okul tercihi yapılabilecektir. Tercih başvurusunda bulunmayan öğrencinin kaydı otomatik olarak açık liseye yapılacaktır. Askeri Liselere yerleştirilenler tercih hakkını kullanmış sayılacaktır.

10 YERLEŞTİRME TAKVİMİ Tarih İşlem 24 Haziran 2015 YEP ilanı
10 Temmuz tarihine kadar Askeri Lise kayıtları 06-16 Temmuz 2015 Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması 14 Ağustos 2015 Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Kesin Kayıt İşlemi Boş Kontenjanların İlan Edilmesi 17-21 Ağustos 2015 Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca Tercihlerin Alınması 24 Ağustos 2015 Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Kesin Kayıt İşlemleri Yerleşemeyen Öğrencilerin Açık Öğretim Kurumlarına Kayıtlarının Yapılması 14 Eylül 2015 Öğretim Yılı Açılışı

11 TERCİH EKRANI Özel okula kayıt yaptırmayı düşünüyorum tercih yapmayacağım Tercih yapmak istiyorum

12 TERCİH YAPMAYANLARA AİT OKUL MÜDÜRLÜĞÜ EKRANI
Okul Müdürlüğü hiç tercih yapmayan öğrenciyle irtibata geçtikten sonra, öğrencinin tercih yapmama nedenlerinden bir tanesini işaretleyecek. Askeri liseye kayıt yaptırdı. Yurt dışında öğrenci.

13 TERCİH İŞLEMLERİ “Tercih yapmak istiyorum” bölümünü işaretleyen öğrenciler 25 tercih yapabileceklerdir.

14 YURT DIŞINDAKİ VE AÇIK ÖĞRETİM ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ
Öğrenciler tercihlerini veya adreslerinde yayımlanan Ek‐2 formunu doldurarak Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü‐06500 Teknikokullar/ANKARA adresine 16 Temmuz 2015 tarihi mesai bitimine kadar göndermeleri gerekmektedir.

15 YERLEŞTİRME SONUÇLARININ İLANI
Yerleştirme sonuçları 14 ve 25 Ağustos 2015 tarihinde aşağıdaki web sitelerinde ilan edilecektir.

16 ÖĞRENCİ YERLEŞTİRME VE NAKİL KOMİSYONLARI
Merkezi yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjanlar olursa merkezi sistemle bölgesel yerleştirme için; Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları tarafından Ağustos 2015 tarihlerinde tercihler alınacaktır. 24 Ağustos 2015 tarihi itibariyle yerleşme işlemleri tamamlanacaktır.

17 01 Eylül 2015, normal nakillerin başlaması.
14 eylül 2015, Öğretim Yılı Açılışı

18 Teşekkür Ederiz 18


"TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları