Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler:"— Sunum transkripti:

1 2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU (TASLAK)

2 Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler:
Tercih işlemleri öğrenci/veli tarafından bireysel olarak internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir.

3 2015 Ortaöğretim Kurumları Tercih ve Yerleştirme Takvimi
05 Haziran 2015 ‘’Ortak Sınavlar Puanlarının İlanı’’ 5-9 Haziran 2015 ‘’Ortak Sınavlar Puanlarına İtiraz’’ 24 Haziran 2015 ‘’Tercihlere Esas Kontenjan Tablolarının İlanı’’ ve ‘’8. Sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) ilanı’’

4 24 Haziran 2015- 10 temmuz 2015 ‘’Sınava Öğrenci Alacak özel Okulların Kayıt İşlemleri’’
06-16 Temmuz 2015 ( saat 17:00’ye kadar) ‘’Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması’’ 14 Ağustos 2015 ‘’Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve Kesin Kayıt’’ 14 Ağustos 2015 ‘’Boş Kontenjanların İlan Edilmesi’’

5 Tercih ve Yerleştirme İşlemleri
Sınava öğrenci alacak özel okullar 24 Haziran -10 Temmuz 2015 tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapabileceklerdir. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Ancak bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar için mümkün olabilecektir.

6 Güzel sanatlar ve spor liselerine yerleştirme işlemleri güzel sanatlar ve spor liselerine giriş mevzuatı esas alınarak , tercih doğrultusunda merkezi olarak yapılacaktır. Ancak güzel sanatlar ve spor liseleri için tercih yapacak öğrencilerin bu liselere kayıt kabul şartlarını taşımaları gerekecektir.

7 Tercih İşlemleri 8.sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecektir. Ancak güzel sanatlar ve spor liseleri için tercih yapacak öğrencilerin bu liselere kayıt kabul şartlarını taşımaları gerekecektir. Tercihler öğrenci/veli tarafından, internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapabilecektir.

8 3. Sınavla öğrenci alacak özel okullara kayıt işlemini yaptıran öğrenciler tercihte bulunamazlar. Nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyanlar yapabilecek. 4. İnternet adresinden kayıt işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, ‘’ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRDIM TERCİH YAPMAYACAĞIM’’ ve ‘’TERCİH YAPMAK İSTİYORUM’’ butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır.

9 5. Yerleştirmede öğrenciler tüm okul türlerini içeren 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.
6. Tercih işlemleri, Bakanlığımız , veya internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

10 7. Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için okul müdürlüğü tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği tercih listesine göre 16 Temmuz 2015 saat 17:00’ye kadar yapabileceklerdir. 8. Tercih başvurusu sadece 1 (bir) kere yapılacağından başvuru işleminden sonra değiştirilemeyecektir.

11 Yerleştirme İşlemleri
Öğrencilerin yerleştirme işlemleri YEP üstünlüğü, tercih önceliği ve okul kontenjanına göre yapılacaktır. Güzel sanatlar ve spor liselerine yerleştirme işlemleri güzel sanatlar ve spor liselerine giriş mevzuatı esas alınarak, tercihler doğrultusunda merkezi olarak yapılacaktır. Tercih ekranında hiçbir işlemi yapmayan öğrencilerin yerleştirme işlemleri ise sistem tarafından açık öğretim kurumlarına gerçekleştirilecektir.

12 Yerleştirme sonunda tercihlerine göre bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler ‘’Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca boş kalan kontenjanlar için il/ ilçe sınırları içerisinde 5 (beş) tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre 24 Ağustos 2015 tarihine kadar merkezi yerleştirme sistemi ile yerleştirilecektir. Yerleştirme işlemleri bir defaya mahsus yapılacak olup yedek yerleştirme yapılmayacaktır.

13 Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul. meb. gov
Öğrencilerin yerleştirme sonuçları adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

14 Yerleştirme Esasları Yerleştirme yapılacak okul kontenjan listeleri ve adresinde yayımlanacaktır.

15 Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanması
YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları ; yerleştirme sonuçları 14 ve 24 Ağustos 2015 tarihinde , ve adreslerinde ilan edilecektir. Öğrenciler TC kimlik numarası ve Okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir.

16 Okul Tanıtım Bilgileri, Kayıt ve Nakil İşlemleri
Okul tanıtım bilgileri: YEP sonuçlarına göre öğrenci alan okulların ‘okul tanıtım bilgileri ‘ adresinde yer almaktadır. Mesleki ve teknik anadolu liselerine ait alan ve dal tanıtım bilgileri adresinden öğrenilebilmektedir.

17 Okul Adları ve Tercih Kodları
Öğrenci velisi, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullarda dahil olmak üzere okul türlerine göre aynı veya karışık olarak tercihte 25 (yirmi beş) okul tercihi yapabileceklerdir.

18 Kayıt İşlemleri Kayıt işlemleri yerleştirme işlemleri ve esaslarına göre sistem üzerinden otomatik olarak yapılacaktır.


"Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları