Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADAPAZARI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADAPAZARI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ"— Sunum transkripti:

1 ADAPAZARI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

2 TEOG

3 (YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN) YEP’E GÖRE ÖĞRENCİ ALAN OKUL TÜRLERİ
(YEP) YERLEŞTİRMEYE ESAS PUANA GÖRE ÖĞRENCİ ALAN OKUL TÜRLERİ Anadolu liseleri Anadolu imam hatip liseleri Çok programlı Anadolu liseleri Fen liseleri Mesleki ve teknik Anadolu liseleri Sosyal bilimler liseleri Mesleki ve teknik eğitim merkezleri Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı ve YEP’e göre öğrenci alan özel okullar

4 BİR ŞUBEYE ALINACAK ÖĞRENCİ SAYISI KAÇTIR?
Fen Liseleri Güzel Sanatlar Liseleri Sosyal Bilimler liseleri Spor Liseleri 30 Anadolu Liseleri Anadolu İmam Hatip Liseleri Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Çok Programlı Anadolu Liseleri Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezleri 34 * Sınıf tekrarına kalan öğrenciler bu sayıya dâhil edilmeyecektir.

5 TERCİH İŞLEMLERİ NERELERDE YAPILABİLECEK ?
Tercih işlemi; Öğrenci tarafından bireysel olarak internet adresinden yapılabileceği gibi, 8’inci sınıfı tamamladığı okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir.

6 A Grubu Tercih B Grubu Tercih TERCİH AŞAMALARI Okul türlerine göre
Okul tercih kodlarına göre En fazla 15 okul seçilecek (Bu aşamada yerleşemeyen B grubu tercihlerinden yerleşecek) A Grubu Tercih Okul türlerine göre En az 4 tür zorunlu seçilecek B Grubu Tercih

7 YEP (YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN) OKUL KONTENJANI
Herhangi bir sebeple yerleşemeyen öğrencilerin yerleştirmeleri nasıl yapılacak? HERHANGİ BİR SEBEPLE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLERİN YERLEŞTİRİLMESİNDE DİKKATE ALINACAK KRİTERLER İKAMET ADRESİ YEP (YERLEŞTİRMEYE ESAS PUAN) OKUL KONTENJANI OKULUN “A” GRUBU YERLEŞTİRME TABAN PUANI NOT: Bu kriterlere göre sistem tarafından otomatik yerleştirme yapılacaktır.

8 BOŞ KALAN KONTENJANLAR
Yerleştirme sonrasında boş kalan kontenjanlara ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda nakil yoluyla öğrenci kaydedilecektir.

9 ÖZEL OKULLARDA TAM BURSLU ÖĞRENCİLER
ÖZEL OKULLARIN TAM BURSLU ÖĞRENCİLERİ ALACAKLARI AŞAMALAR VE YÜZDELİK DİLİMLER Türkiye Geneli Puan üstünlüğüne Göre İlk %5’lik Dilim (karşılanamaz ise) İl Geneli Puan üstünlüğüne Göre İlk %5’lik Dilim

10 YIL SONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR ?
NOT: Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8 inci sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

11 Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı nasıl hesaplanır?
NOT: Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır. ORTAK SINAVA GİRMEYEN ÖĞRENCİNİN SINAV PUANI DEĞERLENDİRMEDE SIFIR OLARAK ALINACAKTIR.

12 Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan (YEP) nasıl hesaplanır?
NOT: Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

13 Puanların eşitliği durumunda nasıl bir yol izlenecek?
Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı Sırasıyla 8, 7 ve 6’ıncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı üstünlüğü Tercih önceliği Okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı

14 Yerleştirme sonrası kayıtlarda hangi evraklar istenecek?
Kayıtlar sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirileceğinden dolayı yerleştirme sonrası kayıtlar için öğrencilerden herhangi bir evrak istenmeyecektir.

15 Başka şehirlere de tercih yapılabilir mi?
Öğrenciler il, ilçe ya da bölge sınırlaması olmaksızın yerleştirmeye esas puanı doğrultusunda ülke genelindeki tüm okulları tercih edebileceklerdir.

16 Örgün eğitimde kayıtlı bir öğrenciye açık liseye geçiş hakkı verilecek mi?
Öğrenciler örgün eğitime kayıtlı iken eğer isterlerse açık liseye geçme hakkına sahiptirler. Açık liselerden örgün eğitime geçiş için ise ilgili genel müdürlüklerce alt yapı çalışmaları yapılmaktadır.

17 Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirmeleri nasıl yapılacak?
Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin ortaöğretim kademesindeki gündüzlü özel eğitim okullarına/kurumlarına yerleştirmesi ile ilgili iş ve işlemler Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunca yapılacaktır. Ortaöğretim kademesindeki yatılı özel eğitim okullarına/kurumlarına yerleştirme ile ilgili iş ve işlemler ise Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacaktır.

18 ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNİN YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden genel ilköğretim programını tamamlayanlar ve sınava katılmayanlar özel eğitim değerlendirme kurulu raporları engel durumları ve özellikleri ikamet adresleri Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunca belirlenen kriterler DİKKATE ALINARAK Öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu kararı ile Anadolu Liseleri Meslekî ve Teknik Anadolu Liseleri Çok Programlı Anadolu Liseleri Meslekî ve Teknik Eğitim Merkezleri ve Anadolu İmam Hatip Liseleri KONTENJAN DOĞRULTUSUNDA YERLEŞTİRİLECEKLERDİR.

19 Tercihsiz Yerleştirme Yapılacak mı?
Din Öğretimi ve Mesleki ve Teknik Eğitim genel Müdürlüğüne bağlı tüm okullar Anadolu Lisesi statüsüne dönüştürüldüğünden bu okullara tercihsiz yerleştirme yapılmayacaktır.

20 TERCİHSİZ YERLEŞTİRME YAPILACAK MI?
YEP’e göre öğrenci alan tüm Resmi ve Özel Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerinde kayıtlar Anadolu Meslek Lisesi Programına alan tercihi olmaksızın yapılacaktır. 10’uncu sınıfta alana geçiş işlemleri öğrencinin YEP, 9’uncu Sınıf Yılsonu Başarı Puanı ile alana geçiş koşulları (Özel yetenek, mülakat/mülakat ve beden yeterliliği) dikkate alınarak yapılacaktır. Genel başvuru şartlarının yanında öğrencinin sağlık durumunun girmek istediği okulun ve mesleğin öğrenimine elverişli olması şartı aranacaktır. 9’uncu sınıfın sonunda Anadolu Teknik Programına geçiş şartları, eğitim öğretim yılında ilgili Genel Müdürlük tarafından ayrıca açıklanacaktır.

21 AÇIK LİSELERE KAYIT BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK?
Açık liselere kayıt yaptırma işlemleri İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı olarak hizmet veren Halk Eğitim Merkezleri aracılığı ile yürütülmektedir.


"ADAPAZARI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları