Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Iç mekan Capsicum annuum (SÜSBİBERİ).

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Iç mekan Capsicum annuum (SÜSBİBERİ)."— Sunum transkripti:

1 iç mekan Capsicum annuum (SÜSBİBERİ)

2 ANAVATANI: ORTA /GÜNEY AMERİKA DOĞU ASYA

3 Bitkiler Alemi (Plantea) Trachebionta Spermatophyta Magnoliophyta
Alt Alem: Trachebionta Üst Şube: Spermatophyta  Şube: Magnoliophyta Sınıf: Magnoliopsida Alt sıanıf: Asteridae Takım: Solanales Familya Solanaceae Botanik Adı: Capsicum annuum Türkçe Adı: Süs Biberi

4 Morfolojik Özellikler
DIŞ GÖRÜNÜŞ:20/30 cm. boylanabilen otsu odunsu yapıda bir bitkidir. KÖK:İnce saçak kök yapısındadır. GÖVDE:İnce yapıda kahverengi düzgün gövde yapısı vardır. YAPRAK:Yaprakları yeşil,dip kısmı geniş uç kısmı sivridir.Yaprakları zehirli madde içerir TOMURCUK:Kirli beyaz renkte,pul yapıdadır.

5

6 Tohumlar güneşli bir ortamda,yaklaşık 15C sıcaklık ve az nemli toprakta çiçeklenmeye başlar.Meyvelerin gelişebilmesi ve olgunlaşabilmesi için güneş ışınlığı zorunludur.

7

8 MEYVE :. Sarı,Kırmızı, Turuncu ve hatta morumsu renklerde minyatür meyveleri de vardır

9 ÇİÇEK : Küçük beyaz çiçekleri güzel değildir, fakat ileride biberi oluşturacağından koparılmamalıdır. İlkbahar ve yaz aylarında çiçek açarlar bu süreç sonucun da meyve oluşur.

10 EKOLOJİK İSTEKLERİ SICAKLIK İSTEĞİ:Bitki sıcak ortamlarda daha iyi gelişme göstermektedir.Kışın:15-18C olmalıdır. IŞIK İSTEĞİ:Çiçeklenme ve meyve oluşturma dönemlerinde doğrudan doğruya gelen ışığa ihtiyaç duyarlar.

11 TOPRAK İSTEĞİ:Standart saksı harcı uygundur.
NEM İSTEĞİ:Nemli ortamlarda uygun gelişmesini sürdürür. TOPRAK İSTEĞİ:Standart saksı harcı uygundur.

12

13

14 BAKIM İSTEKLERİ Gelişme döneminde güneşli ve serin ortam ister.Yazın dışarıda gelişebilir. SU İSTEĞİ:Normaldir.Yapraklara su püskürtülür.Harç sürekli nemli kalacak şekilde sulama yapılır.

15 GÜBRELEME: Gelişme döneminde 15 günde bir yapılır.
ÜRETME: Çelikle yapılır. SAKSI DEĞİŞTİRME: Her yıl İlk baharda bir boy büyük saksı ile değiştirilir.

16 TASARIM ÖZELLİKLERİ İç mekan tasarımlarında pencere önlerinde(özellikle mutfakta,) dekoratif olarak renginden ve meyvelerinden dolayı tercih edilir. Ayrıca başka bitkilerlede kullanılabilir.

17

18

19

20

21

22


"Iç mekan Capsicum annuum (SÜSBİBERİ)." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları