Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ SEYDİŞEHİR. SAĞLIK RAPORU ALMA Anne-babalar sağlık raporu almaya çocuklarıyla birlikte gitmeliler. Anne-babalar sağlık raporu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ SEYDİŞEHİR. SAĞLIK RAPORU ALMA Anne-babalar sağlık raporu almaya çocuklarıyla birlikte gitmeliler. Anne-babalar sağlık raporu."— Sunum transkripti:

1 REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ SEYDİŞEHİR

2 SAĞLIK RAPORU ALMA Anne-babalar sağlık raporu almaya çocuklarıyla birlikte gitmeliler. Anne-babalar sağlık raporu almaya çocuklarıyla birlikte gitmeliler. Doktordan,mutlaka zeka testi yapmasını istemeliler. Doktordan,mutlaka zeka testi yapmasını istemeliler. Çocuğun durumunu doktora detaylı bir şekilde anlatmalılar. Çocuğun durumunu doktora detaylı bir şekilde anlatmalılar.

3 SAĞLIK RAPORUNA İTİRAZ İtirazlar ’’ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’’ ne yapılır. İtirazlar ’’ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’’ ne yapılır.

4 EĞİTİM PLANINA İTİRAZ Veliler 60 gün içinde, Veliler 60 gün içinde, Okullar 70 gün içinde itiraz edebilirler. Okullar 70 gün içinde itiraz edebilirler.

5 DESTEK EĞİTİM RAM’ lar YÖNETMELİK’ ler çerçevesinde çalışmaktadır. RAM’ lar YÖNETMELİK’ ler çerçevesinde çalışmaktadır. RAM’lar ’’Randevu Sistemi’’ ile çalışmaktadır.Randevular VELİ, VASİ yada resmi okul müdürleri haricinde kimseye verilmez. RAM’lar ’’Randevu Sistemi’’ ile çalışmaktadır.Randevular VELİ, VASİ yada resmi okul müdürleri haricinde kimseye verilmez. Rehabilitasyondan kayıt sildirme süresi 1 aydır. Rehabilitasyondan kayıt sildirme süresi 1 aydır.

6 2.bir kurumdan kayıt sildirme süresi 6 ay. 2.bir kurumdan kayıt sildirme süresi 6 ay. Her sağlık raporu olana destek eğitim önerilmez.Yönetmeliğe göre;sağlık raporunda bedensel engele eşlik eden bir psikolojik rahatsızlık varsa destek eğitim önerilmez. Her sağlık raporu olana destek eğitim önerilmez.Yönetmeliğe göre;sağlık raporunda bedensel engele eşlik eden bir psikolojik rahatsızlık varsa destek eğitim önerilmez. Zihinsel engele eşlik eden bir psikolojik rahatsızlık varsa destek eğitim önerilmez. Zihinsel engele eşlik eden bir psikolojik rahatsızlık varsa destek eğitim önerilmez.

7 Çok ağır engelli bireylere destek eğitim önerilmez. Çok ağır engelli bireylere destek eğitim önerilmez. Orta düzey zihin engelli olup da hiç ilerleme gösteremeyen bireylere destek eğitim önerilmez. Orta düzey zihin engelli olup da hiç ilerleme gösteremeyen bireylere destek eğitim önerilmez. Hafif zihinsel engelli olup da akranlarından anlamlı bir farklılık göstermiyorsa destek eğitim önerilmez. Hafif zihinsel engelli olup da akranlarından anlamlı bir farklılık göstermiyorsa destek eğitim önerilmez. Bedensel engelli bireylere ’’Fizik Tedavi Bedensel engelli bireylere ’’Fizik Tedavi

8 Uzmanı’’ görüşü doğrultusunda destek eğitim önerilir veya önerilmez. Uzmanı’’ görüşü doğrultusunda destek eğitim önerilir veya önerilmez. Eğitim planını alan veli çocuğunu rehabilitasyona göndermek zorunda değildir.Göndermeme hakkına sahiptir. Eğitim planını alan veli çocuğunu rehabilitasyona göndermek zorunda değildir.Göndermeme hakkına sahiptir. Destek eğitimi aylık 8 saat bireysel + 4 saat grup eğitimi olarak verilir. Destek eğitimi aylık 8 saat bireysel + 4 saat grup eğitimi olarak verilir.

9 Rehabilitasyona giden her birey TELAFİ EĞİTİMİ hakkına sahiptir. Rehabilitasyona giden her birey TELAFİ EĞİTİMİ hakkına sahiptir.

10 ÖZÜRLÜ MAAŞI Zihin engellilerde birey 18 yaşına gelince özürlü maaşı kesilir.Maaşın tekrar verilmesi için velinin mahkemeye başvurup VASİLİK BELGESİ alması gerekir. Zihin engellilerde birey 18 yaşına gelince özürlü maaşı kesilir.Maaşın tekrar verilmesi için velinin mahkemeye başvurup VASİLİK BELGESİ alması gerekir.

11 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER Hazırlayan: NEVRUZ KORKMAZ ( Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni) ( Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni)

12

13

14

15

16

17

18

19

20


"REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ SEYDİŞEHİR. SAĞLIK RAPORU ALMA Anne-babalar sağlık raporu almaya çocuklarıyla birlikte gitmeliler. Anne-babalar sağlık raporu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları