Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YEŞ İ M İ N MUTFA Ğ I ŞEKERPARE TAR İ F İ Malzemeler 1 adet yumurta Yarım paket margarin (oda sıcaklı ğ ında) 1 çay barda ğ ı pudra şekeri 1 çay barda.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YEŞ İ M İ N MUTFA Ğ I ŞEKERPARE TAR İ F İ Malzemeler 1 adet yumurta Yarım paket margarin (oda sıcaklı ğ ında) 1 çay barda ğ ı pudra şekeri 1 çay barda."— Sunum transkripti:

1 YEŞ İ M İ N MUTFA Ğ I ŞEKERPARE TAR İ F İ Malzemeler 1 adet yumurta Yarım paket margarin (oda sıcaklı ğ ında) 1 çay barda ğ ı pudra şekeri 1 çay barda ğ ı irmik 1 çay barda ğ ı sıvı ya ğ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Alabildi ğ i kadar un(kulak memesi kıvamı) Şerbeti için; 4 su barda ğ ı su 3 Su barda ğ ı şeker Çeyrek limon Üzeri için:1 adet yumurta

2 YAPILIŞI  Öncelikle şerbet 10 dakika kadar kaynatınız. En son limon suyunu ekleyiniz.5 dakika daha kaynatın ve so ğ umaya bırakınız. Hamur için; Un ve kabartma tozu ile vanilya bir kaba eleyiniz. Öncelikle 1,5 su barda ğ ı unla başlayınız. Ayrı bir kapta yumurta, margarin, sıvı ya ğ, irmik, pudra şekerini iyice karıştırınız. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin ve kulak memesi yumuşaklı ğ ında bir hamur elde ediniz. Hamurdan ceviz büyüklü ğ ünde parçalar koparın ve yassı şekil veriniz. Ya ğ lanmış tepsiye diziniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çiziniz derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen şekerpareyi başka bir tepsiye alın ve ılık şerbet dökünüz. Tepsinin üzeri kapatın ve ılık fırına tekrar koyunuz.Fırının kapa ğ ını kapatmayınız. Şekerparemiz hazır servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

3

4 Ç İ KOLATALI KOLAY PASTA TAR İ F İ MALZEMELER Keki İ çin 3 yumurta 1 su barda ğ ı toz şeker 1 su barda ğ ı Un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Yarım çay barda ğ ı su 3 yumurta 1 su barda ğ ı toz şeker 1 su barda ğ ı Un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Yarım çay barda ğ ı su Islatma için: Süt Islatma için: Süt Arası ve üzeri için: Bir paket kakaolu krem şanti Parça çikolata Arası ve üzeri için: Bir paket kakaolu krem şanti Parça çikolata

5 YAPILIŞI Bir kabın içine yumurta, şeker koyup, karıştırın. Üzerine su, kabartma tozu, vanilya ve un koyup, karıştırın. Daha sonra ya ğ lanmış 26 cm kek kalıbına kek karışımı dökün. Bir kabın içine yumurta, şeker koyup, karıştırın. Üzerine su, kabartma tozu, vanilya ve un koyup, karıştırın. Daha sonra ya ğ lanmış 26 cm kek kalıbına kek karışımı dökün. Daha önceden ısıtılmış fırında 175 derecelik fırında pişirin. Pişmiş olan keki so ğ utup, üçe bölün. İ lk bölümü servis yapaca ğ ınız kaba kekin ilk dilimini koyun. Üzerini sütle ıslatıp, hazırladı ğ ınız krem şantiyi sürüp, aralarına çikolata parçaları serpin. Daha önceden ısıtılmış fırında 175 derecelik fırında pişirin. Pişmiş olan keki so ğ utup, üçe bölün. İ lk bölümü servis yapaca ğ ınız kaba kekin ilk dilimini koyun. Üzerini sütle ıslatıp, hazırladı ğ ınız krem şantiyi sürüp, aralarına çikolata parçaları serpin. Üzerini kekin ikinci katını koyup, aynı işlemi tekrarlayın. Kalan son katı üzerine kapatıp, tekrar sütle ıslatıp, beş dakika bekledikten sonra kalan krem şantiyi torbasına koyarak, pastanın üzerini kapatıp süsleyin. Üzerini kekin ikinci katını koyup, aynı işlemi tekrarlayın. Kalan son katı üzerine kapatıp, tekrar sütle ıslatıp, beş dakika bekledikten sonra kalan krem şantiyi torbasına koyarak, pastanın üzerini kapatıp süsleyin. Süsleme için rendelenmiş çikolata ve meyveler kullanabilirsiniz. Süsleme için rendelenmiş çikolata ve meyveler kullanabilirsiniz.

6

7 ISPANAKLI İ ÇL İ KÖFTE MALZEMELER: 2 su barda ğ ı köftelik bulgur Yarım su barda ğ ı irmik 2 yemak kaşı ğ ı un 2 su barda ğ ı kadar ılık su Yarım kilogran do ğ ranmış haşlanmış ıspanak 200 gram dana kıyma 3-4 yemek kaşı ğ ı tereya ğ ı 3-4 yemek kaşı ğ ı sıvıya ğ 1 orta boy so ğ an Biber karabiber tuz..

8 YAPıLıŞı İ lk önce hamurumuzu suyumuzla yo ğ uruyoruz bir kenarda a ğ zını kapatıp bekletiyoruz. Di ğ er tarafta teflon tavada ya ğ larımızı, so ğ anlarımızı etimizi koyup bir güzel kavuruyoruz. En sonunda ıspanaklarımızı da ekleyip kavurduktan sonra baharatlarımızı ekleyip iç harcımızı so ğ umaya bırakıyoruz. Benim vaktim az oldu ğ undan yaklaşık mandalina büyüklü ğ ünde hamurdan bezeler aldım ve avucumu ıslatarak yuvarladım. İ şaret parma ğ ımla hamurumun içini oydum ve ıspanaklı iç harcımdan birer yemek kaşı ğ ı koyup a ğ zını kapatıp yuvarladım. Sonra kaynamış suya atıp 10 dakika kadar pişirdim. İ steyen kızgın ya ğ da kızartabilir, isteyen de suya atıp kaynatıp pişirir. Üzerine tereya ğ ı gezdirir. Pratik zahmetsiz lezzetli oluyor. Afiyet olsun..

9

10 GÜVEÇ MALZEMELER 1 kg kuzu kaburga 2 so ğ an 2 patates 400 gr fasulye 400 gr bezelye 5 diş sarımsak 2 çorba kaşı ğ ı tereya ğ ı 1 çorba kaşı ğ ı domates salçası 1 çorba kaşı ğ ı biber salçası 2 çorba kaşı ğ ı biber püresi 1 kase domates sos 2 defne yapra ğ ı 1 tatlı kaşı ğ ı tane karabiber tuz su

11 YAPILIŞI Büyük bir güvece do ğ ranmış kuzu kaburgaları koyuyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Etler suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavuruyoruz. So ğ anları iri küp şeklinde do ğ ruyoruz. Sarımsakları da do ğ ruyoruz. So ğ anı ve sarımsa ğ ı ilave edip kavuruyoruz. Dondurucudan çıkardı ğ ımız soslu fasulyeyi ve bezelyeyi koyuyoruz. Sonra salçaları, biber püresini ve domates sosu ekliyoruz. Üzerine defne yapraklarını ve tereya ğ ını koyuyoruz. Tuz ve tane karabiberi döküyoruz. Patatesleri de iri küp şeklinde do ğ ruyoruz ve güvece ekliyoruz. Biraz sıcak su döküyoruz. Kaynamaya başlayınca önce ya ğ lı ka ğ ıtla sonra alüminyum folyoyla a ğ zını kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1,5 saatpişiriyoruz. AF İ YET OLSUN

12

13

14

15


"YEŞ İ M İ N MUTFA Ğ I ŞEKERPARE TAR İ F İ Malzemeler 1 adet yumurta Yarım paket margarin (oda sıcaklı ğ ında) 1 çay barda ğ ı pudra şekeri 1 çay barda." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları