Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…"— Sunum transkripti:

1

2 Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
İlke 1. Değerler boşluk kabul etmez… Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…

3 İlke 2. Kalıtımla geçmez; çevresel etkenlere göre biçimlenir
Değerler, Genetik Yollardan Geçmez; Aile Ve Okul Gibi Ortamlarda Öğrenilir…

4 İlke 3. Yaşayarak, görerek ve hissederek öğrenilir…
Değerler, Çocukların Yaşadıkları Ortamlarda; Yaşanılarak, Gözlenerek Ve Hissedilerek Öğrenilir…

5 İlke 4. Her zaman ve her yerde eğitimi gerektirir…
İnsanın, yaşadığı her zaman ve mekan, değer eğitiminin kapsamındadır…

6 İlke 5. Zihin, kalp ve davranış üçgenine oturur…
Zihin ikna olmalı… Kalp, benimsemeli… Beden, sergilemelidir…

7 İlke 6. Red-kabul belirginliğine göre biçimlenir
Değerler, Toplumsal Ve Kurumsal Kabul Redlere Göre Biçimlenir…

8 İlke 7. İç ve dış tutarlılık gerektirir…
Hem Değerlerler Arasında, Hem De Söylem - Eylem Arasında Tutarlık Gerekir…

9

10 Sağlıklı Kişiliğin Temel Taşlarını Oluşturan,
PROJENİN AMACI: Kaman İlçesindeki Anaokulu, İlkokul, Ortaokul Ve Lise Öğrencilerinin Sağlıklı Kişiliğin Temel Taşlarını Oluşturan, Toplumsal Değerler Konusunda Kazanımlarını Ve Farkındalık Düzeylerini Arttırmak, Akademik Bilgi Ve Gerçek Hayatta Rehberlik Edecek Ahlaki Değerlerle Donatılmış Öğrenciler Yetiştirmek, Öğrencilerin İç Motivasyonlarını Geliştirmek. İletişim Becerileri Yüksek Bireyler Yetiştirebilmek, Öğrencilerin Kendini Tanımasını, Yeteneklerini Keşfetmesini, Bu Yeteneklerini Hayatında Doğru Ve Faydalı Bir Şekilde Kullanmasını Sağlamaktır.

11 PROJENİN SÜRESİ: Yarıyılında Ve Eğitim Öğretim Yılının Tamamında Uygulanacaktır…

12 KEDEP OKUL PROJE YÜRÜTME KURULU :
Bağımsız Anaokullarında Okul Müdürü (Başkan) Okul Müdür Yardımcısı Okul Rehber Öğretmeni (varsa) Üç Okul Öncesi Öğretmeni Okul Aile Birliği Başkanı Her sınıftan bir velinin katılımından oluşur.

13 KEDEP OKUL PROJE YÜRÜTME KURULU :
İlkokullarda: Okul Müdürü (Başkan) Okul Müdür Yardımcısı Okul Rehber Öğretmeni Sınıf öğretmeni 1 Sınıf öğretmeni 2 Sınıf öğretmeni 3 Okul Aile Birliği Başkanı Okul Öğrenci Meclisi Başkanından oluşur. İlkokul Ortaokul Birlikte Olan Okullar: Okul Müdürü (Başkan) Okul Müdür Yardımcısı Okul Rehber Öğretmeni Sınıf öğretmeni 1 Sınıf öğretmeni 2 Branş öğretmeni Okul Aile Birliği Başkanı Okul Öğrenci Meclisi Başkanından oluşur.

14 KEDEP OKUL PROJE YÜRÜTME KURULU :
Ortaokullarda: Okul Müdürü (Başkan) Okul Müdür Yardımcısı Okul Rehber Öğretmeni Farklı branşlardan üç öğretmen Okul Aile Birliği Başkanı Okul Öğrenci Meclisi Başkanından oluşur.

15 KEDEP OKUL PROJE YÜRÜTME KURULU :
Liselerde: Okul Müdürü (Başkan) Okul Müdür Yardımcısı Okul Rehber Öğretmeni Farklı branşlardan üç öğretmen Okul Aile Birliği Başkanı Okul Öğrenci Meclisi Başkanından oluşur.

16 Değerler Eğitimi Projesinin Uygulanması:
UYGULAMA İLKE, ESASLARI VE FAALİYETLERİN AKIŞI Değerler Eğitimi Projesinin Uygulanması: Değerler Eğitimi Projesi, proje ile ilgili hazırlanan faaliyetler ve kitapçık rehberliğinde Ek-1’de sunulan takvime göre eğitim kademesine göre her okulda uygulanmaya başlanır. Proje kapsamında aşağıdaki faaliyetlerde, proje çalışma ekibi tarafından verilecek olan değer konusuna uygun olarak hazırlanmış materyaller ve etkinlikler kullanılır. Bu etkinlikler il çalışma ekibinin önerileri doğrultusunda ve okul idaresinin uygun gördüğü ders saatlerinde o dersin öğretmeni tarafından uygulanır. Sınıf İçi Etkinlikler: Afiş: Pano: Aile Mektupları: Münazara: Örnek şahsiyetin daveti: Veli Semineri: Tavsiye edilecek kitaplar: Görsel Faaliyetler: Üst Sınıflardan Alt Sınıflara Mektup:

17 Her Okul ve Kurumda Uygulanacak Sabit Faaliyetler (1)
Proje kapsamında uygulaması sabit olan etkinliklerdir. Sınıf İçi Etkinlikler: Proje kapsamı doğrultusunda olmak üzere ders dışı etkinlik olarak ve derslerde konu ile bağlantı kurularak uygulanacak. Okul Panosu Oluşturma: Proje kapsamında okul ve kurumlarda okul ve kurum ekibince ayrıca bir değerler eğitimi panosu oluşturulur. Bu panoda o ayki konuyla ilgili güzel sözler, hikâyeler, resimler veya afişler yer alır. Okul Öğrenci Meclisinin aktif rol alması sağlanır. Sınıf Panosu Oluşturma: Proje kapsamında okul ve kurumlarda okul ve kurum ekibinin rehberliğinde ayrıca her sınıfta da sınıf rehber öğretmeninin gözetiminde bir değerler eğitimi panosu oluşturulur. Bu panoda o ayki konuyla ilgili güzel sözler, hikâyeler, resimler veya afişler yer alır.

18 a-O ay ki değer konusuyla ilgili yapılan faaliyetlerin anlatımı.
Her Okul ve Kurumda Uygulanacak Sabit Faaliyetler: (2) Proje kapsamında uygulaması sabit olan etkinliklerdir. Sınıf İçi Etkinlikler: Proje kapsamı doğrultusunda olmak üzere ders dışı etkinlik olarak ve derslerde Afiş: Her okul ve kuruma o ayki değer konusunu yansıtan afişler gönderilerek okul ve kurum ekibi tarafından panolara asılması sağlanır. Okul Öğrenci Meclisinin aktif rol alması sağlanır. Aile Mektupları: Her değer eğitimi konusunun başlangıcında proje çalışma ekibi tarafından oluşturulmuş, okul ekibi tarafından ise velilere gönderilecek mektuplardır. Bu mektuplar, takvimde belirlenen değerler konusunun işlenmesine başlanmasıyla birlikte velilere gönderilir. İçeriğinde ise o ayki işlenecek konu hakkında bilgiler yer alır. Öğrencilerden velilere mektup: her değer eğitimi konusunun bitiminde öğrenciler tarafından anne ve babalarına işlenen konuyla ilgili bir mektup yazılır. Bu mektup iki ana bölümden oluşur. a-O ay ki değer konusuyla ilgili yapılan faaliyetlerin anlatımı. b-Öğrencinin o ay ki değer konusuyla ilgili duygu ve düşünceleri.

19 Her Konunun Ve Uygulama Takviminin Bitiminden Sonra
Değerlendirme: Her Konunun Ve Uygulama Takviminin Bitiminden Sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Resmi Web Sayfasında Verilen Etkinlik Değerlendirme Formu Bir Sonraki Ayın İlk Haftası İçerisinde Okul Ve Kurum Değerler Ekibi Tarafından Doldurulur.

20 Her Okul ve Kurumda Uygulanacak Değişken Faaliyetler:
İşlenecek değerler konusuna göre proje çalışma ekibi tarafından internet sitesinden önerilecek çalışmalardır. Okul ve kurum kendi sosyoekonomik seviyesini ve şartlarını göz önünde bulundurarak bu faaliyetlerden uygun olanı seçer ve uygular. Geziler Münazara Örnek Şahsiyetin Daveti Yarışma (Kompozisyon, şiir) Veli Semineri Görsel Faaliyetler (Sinema, tiyatro, çizgi film, kukla gösterisi ) Üst Sınıflardan Alt Sınıflara Mektup Tavsiye edilebilecek kitaplar Anne- Baba Eğitimi

21 TEŞEKKÜRLER


"Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları