Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN"— Sunum transkripti:

1 SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN

2 Amaç : İlkokul Çağındaki Çocukların Yanlış Beslenme Alışkanlıklarının Giderilmesi İçin Farkındalık Yaratmak Amacıyla Okul-Aile-Çocuk İşbirliğini Temel Alan Önleyici Sağlık Hizmeti Projesi Alt amaçlar: - Öğrencilere doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması - Velilere öğrencilerin doğru beslenmesi konusunda bilgilendirici materyallerin oluşturulması - Öğretmenlere, doğru beslenme konusunda bilgilendirici materyallerin hazırlanması

3 Yöntem: 1.Aşama: Proje kapsamında geliştirecek materyaller bilgilendirici amaçlı öğrenci broşürü, öğretmen broşürü, veli broşürü olarak tasarlanacaktır. Bu projede hazırlanacak olan broşür ADDIE modeline göre tasarlanacaktır. Analiz Basamağı: İlkokul öğrencilerinin doğru beslenme hakkında bilmeleri gereken temel özelliklerin, yanlış beslenme alışkanlıklarından nasıl vazgeçecekleri ve yanlış beslenme alışkanlıklarının zararları hakkında bilgiler toplanacaktır. Tasarım Basamağı: Materyal olarak broşür, web sitesi ve afiş hazırlanacaktır. Örnek tasarım aşağıdaki gibidir.

4 Geliştirme Basamağı: Hazırlanacak olan broşürlerde; Öğrencilere doğru beslenme ve kazandırdıkları hakkında bilgilerin verildiği sunum sayfalarına; Velilere, çocuklarının bedensel gelişimlerini takip etmelerinde yardımcı olacak bilgilere; Öğretmenlere, öğrencilerini doğru beslenme konusunda yönlendirilmesi ve doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılabilmesi için yapılabilecek olan örnek uygulamalara yer verilecektir. Uygulama Basamağı: Geliştirme basamağında hazırlanan broşürlerin ve Web sitesinin uygulaması sınıf rehber öğretmenleriyle birlikte yapılacaktır. Öğrenci velileri ve öğretmenler için hazırlanan broşürler de uygulanacaktır.

5 2.Aşama: Web sitesinin Değerlendirmesi Örneklem Grubunun seçilmesi Proje kapsamında hazırlanan broşür, web sitesinin uygulanması ve afişlerin tanıtımı için Trabzon’da bulunan **** ve **** okullarındaki ilkokul öğrencileri örneklem grubu olarak seçilmiştir. Uygulama Şekli Hazırlanan broşür; öğrencilere dağıtılarak sınıf rehber öğretmenleri eşliğinde uygulanacaktır. Veliler için hazırlanan broşür rehber öğretmenler aracılığıyla öğrenci velilerine ulaştırılması sağlanacak ve öğretmen broşürleri de sınıf öğretmenlerine sunulacaktır. Hazırlanan afişler okul yönetiminin görüşlerinden faydalanılarak ilgi çeken yoğun yerlere asılacaktır. Web sitesi sınıf öğretmenleri eşliğinde öğrencilere uygulanacak ayrıca okul dışında velilerin ulaşımına da açık olacaktır.

6 Veri Toplama Araçları Projede veri toplama araçları olarak anket ve mülakat teknikleri kullanılacaktır. Anket öğrencilere broşür,afiş,web sitesi hakkında bilgilerin toplanması için yapılacaktır, okullarda bulunan öğretmenlerin ve öğrenci velilerinin görüşleri mülakat ile alınacaktır. Verilerin Analizi Broşür, afiş ve web sitesi hakkındaki öğrenci, öğretmen ve velilerin görüşleri alındıktan sonra veriler analiz edilerek genel değerlendirme yapılacaktır. Verilerin analizi aşamasında öğrenci velileri ve öğretmenler ile yapılan görüşmeler ile birlikte öğrencilere uygulanan anketler de incelenecektir.

7 Kim(ler) Tarafından Yapılacağı
İP No İP Adı/Tanımı Kim(ler) Tarafından Yapılacağı AYLAR 1 2 3 4 5 6 7 Literatür taraması Yakup ARSLAN Sibel KURNAZ Serap ARIMAN  2 Materyallerin tasarımı  3 Çalışmanın uygulanması  4 Verilerin toplanması  x  5 Analizi  6 Projenin raporlanması


"SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları