Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Maranta leuconeura.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Maranta leuconeura."— Sunum transkripti:

1 Maranta leuconeura

2 Botanik Adı: Maranta leuconeura Türkçe Adı:Dua Çiçeği
Familya: Marantaceae Botanik Adı: Maranta leuconeura Türkçe Adı:Dua Çiçeği Anavatanı: Brezilya

3 Maranta leuconeura MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ Yaprakları elips biçiminde, zümrüt yeşili, orta damarların her iki yanında koyu yeşil veya yeşil-kahverengi lekelidir.

4 Salon koşullarında her yıl 5-6 yaprak ile yazın sap üzerinde gösterişsiz, kokusuz, beyaz renkli çiçek açarlar. Bu nedenle daha çok yaprak desenleri için tercih edilen bir iç mekan bitkisidir.

5 Maranta leuconeura Ekolojik İstekleri Sıcaklık: Gelişme döneminde ortalama C sıcaklığa gereksinim duyar. Kışın 16-18C’ ye gereksinim gösterir. Ancak sıcaklık 10 C’ nin altına düşmemelidir.

6 Nem: Işık: Maranta leuconeura Yüksek orantılı nem ister.
Güney ve batıya bakan pencerelere yakın konulmamalıdır. Gölge ve yarı gölge yerler için iyi bir iç mekan bitkisidir.

7 Maranta leuconeura Toprak: 2 kısım turba, 1 kısım tınlı toprak ve 1 kısım kumun karışımıyla elde edilen harç kullanılabilir. Bir başka harç ise, yine hacim olarak 2 kısım turba, 2 kısım yaprak çürüntüsü, 1 kısım perlit ve ½ kısım yanmış ahır gübresinin karışımından oluşur.

8 Bakım İstekleri Maranta leuconeura Sulama
Bitki ılık kireçsiz su ile bolca Mayıs-Eylül’e kadar sulanmalı, yapraklara yağmur suyu püskürtülmelidir. Kışın ise orta derecede sulanmalı, saksı toprağı hiçbir zaman tümüyle kuru bırakılmamalıdır.

9 Maranta leuconeura Budama Gübreleme
Budama gerektirmez.Ancak yetişkin bitkilerdeki düzensiz büyüme gösteren sürgünler herhangi bir zaman kesilerek uzaklaştırılmalıdır. Gübreleme Her yıl Mart-Nisan ayları arası gübreleme yapılır.

10 Maranta leuconeura Üretim Tekniği
Üretimi çelik ve ayırma ile yapılır. Çelikler genç dip sürgünlerinden Mayıs-Ağustos ayları arasında alınır.

11 Hastalık ve Zararlıları
Maranta leuconeura Hastalık ve Zararlıları En önemli zararlısı Kırmızı Örümcekler’dir. Kırmızı Örümcekler, Akar adı ile tanınırlar. Çıplak gözle zor fark edilirler. Akarlar, bitkilerin yapraklarının özellikle alt kısmını sokup bitki öz suyunu emerler. Ayrıca emme sırasında salgıladıkları zehirli maddelerden dolayı yapraklarda beyaz, sarı ve kahverengimsi lekeler oluşur. Bitkinin yapraklarının tümünü kurutabilir.

12 Tasarım Özellikleri Maranta leuconeura
Dekoratif yaprakları ile dikkat çeken bir iç mekan bitkisidir.Yanlara doğru büyür. Gölgeye dayanıklıdır; az ışık, bol su isteği nedeniyle evlerin banyo mutfak v.b. kısımlarında dekoratif amaçlı kullanılabileceği gibi merdiven altı, gölge alanlarda da kullanılabilir.Gösterişli çiçekleri olan bitkilere fon oluşturabilir.Ayrıca diğer bitkilerle bir arada tek veya gruplar halinde kullanılabilir.

13 Maranta leuconeura Calathea makoyana
Çok renkli ve çekici yaprakları olan maranta benzer özellikteki calathea’larla karıştırılmaktadır. Maranta leuconeura Calathea makoyana

14 Maranta leuconeura

15 Maranta leuconeura


"Maranta leuconeura." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları