Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CHAMAEROPS HUMİLİS.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CHAMAEROPS HUMİLİS."— Sunum transkripti:

1 CHAMAEROPS HUMİLİS

2 Botanik adı :Chamaerops humilis
Türkçe adı :Bodur palmiye Familyası :Palmae Vatanı :Güney Avrupa

3 Genel özellikleri Chamaerops humilis türü doğal yetişme ortamında 5m. yüksekliğe ulaşabilir. Buna karşın iç mekan bitkisi olarak bir saksıya dikildiğinde yaklaşık 1 m. boylanır.Yelpaze formlu yaprakları ile pek çok kişinin evinde bulunmasını istediği bir süs bitkisidir.

4 EKOLOJİK İSTEKLERİ Yazın,bol güneşli ortam ister.
Normal sıcaklık ister(gece derece),kış aylarını ise serin ancak dondan korunmuş ortamlarda geçirmelidir. Yaz aylarında bol su ve her hafta gübre verilmeli,kış aylarında ise toprağı sürekli nemli olacak şekilde sulanmalıdır. Normal hava nisbi nemi yeterlidir.Y azın dışarıya alınabilir. Az kireç içeren humuslu toprak karışımı ister.

5 Üretim Tohumla kolaylıkla çoğaltılabilir.
Genç bitki tınlı humuslu toprak karışımı içeren fincan saksıya dikildikten kısa bir süre sonra güneş gören bir ortama alınmalıdır

6 Kullanılanım alanları
Yavaş gelişen bir bitki olmasına rağmen 2 yıl içerisinde gelişmiş ve gösterişli bir hale gelebilir. Evlerde iç mekan süs bitkisi olarak kullanılacağı gibi alış veriş merkezleri oteller de de kullanımı vardır.Tekstür yaprak şekli ve formu bakımından dikkat çekici bir bitki olması bu kullanımları sağlar.

7 Diğer bitkilerle bir kompozisyon oluşturabileceği gibi soliter olarakta kullanılabilir. Başka bitkilere fon oluşturabilir

8 Yazın bol güneş istediğinden iyi güneş alan yerlere taşınabilir balkona yada terasa çıkartılabilir
Dikkat çekici bir bitki olduğundan özel kuruluşlarda kullanılabilir. Kışın toprağı sürekli nemli olacak ,dondan korunmuş ortamda olması gerektiğinden ve yazında bol sulanıp gübrelenmesi gerektiğinden resmi dairelerde çok fazla kullanılmayabilir.

9

10


"CHAMAEROPS HUMİLİS." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları