Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Laboratuvar kuralları

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Laboratuvar kuralları"— Sunum transkripti:

1 Laboratuvar kuralları
ismail çakar

2 Labovatuvar kuralları Yiyecekler ve İçecekler Kapsamına Neler Girmektedir
Fast food beslenmeye giren yiyecekler hamburger, patates kızartması,kızartılmış tavuk, pizza, döner, lahmacun, tost gibi yiyeceklerdir. Çünkü bunlar kısa sürede hazırlanmaktadır. Büfelerde ekmek arası dönerler, tostlar kısa sürelerde hazırlanarak hemen insanlar tarafından tüketilmektedir. Hemen birkaç dakika içerisinde paketlenerek tüketilmektedir. Fast food yanında tüketilen asitli içeceklerde sağlık açısından zararlıdır. Fast food yiyeceklerin pişirme yöntemleri de sağlık açısından sağlıklı değildir. Çünkü fast food adı üstünde kısa sürede yapılarak servis edilmesi gereken bir beslenmedir. Bu nedenle çoğunlukla dondurucu besinler kullanılmaktadır. Fast food ürünleri hazırlanırken önce dondurulup sonra hızlı bir şekilde kızartıldığı için kanserojen özellik gösterirler. Bu besinler hızlı bir şekilde yüksek ateşte kızartılmaktadır. Bu nedenle de besin pişmmektedir ve kanserojen maddeler oluşmaktadır besinde.

3 Labovatuvar kuralları Yiyecekler ve İçecekler Kapsamına Neler Girmektedir
Fast food kapsamına giren içecekler genelde kafein içeriği yüksek, kalorisi açısından şekerlidir. Asitli içecekler arsından kola gibi içecekler. Bunların dışında şeker, çikolata, dondurma, milkshake zararlı içeceklerdir. Aynı zamanda fast food içeceklerin içerisinde katkı maddeleri de bulunmaktadır. Bu katkı maddeleri de alerjik bünyeli insanlar için özellikle zararlıdır. Bu şekilde alerjik bünyesi olan kişilerin bu içecekleri tüketmemeleri gerekir. Ayrıca fast food içeceklerin içerisinde bulunan kafein bireyde uykusuzluk, huzursuzluk ve hipertansiyona neden olmaktadır. Asitli içeceklerin cilt sağlığı üzerinde de olumsuz etkisi bulunmaktadır. Aynı zamanda asitli içecekler tüketmek kişide demir eksikliğine neden olmaktadır. Fast food beslenmenin en bilinen ortaya çıkardığı hastalığı obezitedir. Obezite de beraberinde pek çok hastalığı da getirmektedir. Obezite kalp hastalıklarına, diyabete, tansiyona, kemik erimesine, depresyon, alzheimer ve uyku apnesine neden olmaktadır. Bireylerde kıllanma, bayanlarda adet düzen düzensizliğine neden olmaktadır. Aynı zamanda hamile kalmayı da önlemektedir bu tür yiyecekler. Aynı zamanda fast food beslenme vitamin eksikliklerine de neden olmaktadır. Bu durumda da bireyin bağışıklık sistemi düşer. Ve birey hastalıklara daha yatkın bir hale gelir. Fast food pişirme sırasında oluşan besinler üzerindeki kanserojen maddelerde ileriki dönemlerde kanser riskini de arttırmaktadır. Fast food beslenmenin yağdan gelen kalorisi yüksek olduğundan dolayı kişide damar tıkanıklığına neden olmaktadır.

4 Labovatuvar kuralları Belge kaydetmeyi d diskine kaydetme
Çalışmanızı depolamak için Kaydet ve Farklı Kaydet komutlarını kullanabilir, Microsoft Word'ün belgelerinizi kaydetmek için kullandığı ayarları belirleyebilirsiniz. Örneğin, belgeyi kendiniz kullanacaksanız ve hiçbir zaman Word'ün önceki bir sürümünde açmayı düşünmüyorsanız Kaydet komutunu kullanabilirsiniz. Belgenizi Microsoft Word 2010 veya Microsoft Office Word 2007 dışında yazılım kullanan kişilerle paylaşmak isterseniz ya da başka bilgisayarda açmayı planlarsanız bu belgeyi nasıl ve nereye kaydedeceğinizi seçmeniz gerekir. NOT Belgeleri genellikle belirli bir yerde veya biçimde kaydediyorsanız ayarları, Word'ün bu seçimleri varsayılan hale getireceği şekilde düzenleyebilirsiniz. ÖNEMLI Belgeyi başka okuyucularla paylaşmayı düşünüyorsanız, belgeyi kaydetmeden önce Dosya sekmesini tıklatın, Paylaşıma Hazırla seçeneğinin yanındaki Sorunları Denetle'yi tıklatın ve sonra da Belgeyi İncele'yi tıklatın.Belgeyi İncele seçeneği belgenizin gizliliğini, güvenliğini ve özgünlüğünü güçlendiren komutlar sağlar

5 Labovatuvar kuralları Ders sonunda bilgisayarı kapatma

6 Labovatuvar kuralları ARKADAŞLARINZA KARŞI SAYGILI OLMA

7 Labovatuvar kuralları Bilgisayarı ders dışı kullanmayınız

8 Labovatuvar kuralları SESSİZ OLUN

9 Beni dinlediğiniz için teşekkürler 13010507006 ismail çakar


"Laboratuvar kuralları" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları