Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Büyüme, gelişme, sağlıklı ve verimli olarak uzun süre yaşamak için gerekli olan besin ögelerinin her birini yeterli miktarda almaktır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Büyüme, gelişme, sağlıklı ve verimli olarak uzun süre yaşamak için gerekli olan besin ögelerinin her birini yeterli miktarda almaktır."— Sunum transkripti:

1

2 Büyüme, gelişme, sağlıklı ve verimli olarak uzun süre yaşamak için gerekli olan besin ögelerinin her birini yeterli miktarda almaktır.

3 ŞİRİNBABA: Yetersiz ve dengesiz beslendiğinizde ; büyüme ve gelişmeniz engellenir, sağlığınız bozulur, okul başarınız azalır, yorgun ve isteksiz olursunuz. Ben “500” yaşındayım bakın hala nasıl da sağlıklıyım…

4 HER GÜN YEMEMİZ GEREKEN BESİNLER SÜT, YOĞURT, PEYNİR. ET, BALIK, TAVUK, YUMURTA, KURU BAKLAGİLLER VE FINDIK, FISTIK, CEVİZ VB. SEBZE VE MEYVELER. EKMEK VE TAHILLAR.

5 Başlıca yiyecek Grupları EtlerBalıkyumurta Süt ve Süt Ürünleri Kuru Baklagiller SebzelerMeyvelerBal

6 HER GÜN İKİ SU BARDAĞI SÜT İÇMEK DENGELİ BESLENMENİN İLK KOŞULUDUR.

7 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN ÖNEMİ KALSİYUM : KEMİK VE DİŞ GELİŞİMİ İÇİN GEREKLİ BİR MİNERALDİR. PROTEİN : VÜCUDUMUZUN BÜYÜME VE GELİŞMESİNİ SAĞLAR.

8 ET, TAVUK, YUMURTA, KURU BAKLAGİLLER VE FINDIK, FISTIK, CEVİZ VB. BU GRUP BİZE PROTEİN, B GRUP VİTAMİNLERİ, DEMİR VE ÇİNKO GİBİ MİNERALLERİ SAĞLAR.

9 SEBZE VE MEYVELER BU GRUP BİZE A VE C VİTAMİNİ ALMAMIZI SAĞLAR

10 SEBZE VE MEYVELER Patates, karnabahar, kereviz, patlıcan, enginar, pancar, kabak, domates, salatalık, biber, yeşil yapraklı sebzeler, havuç ve meyveler.

11 SEBZE VE MEYVE GRUBUNDAN EN AZ 3 PORSİYON ALMAMIZ GEREKİR.

12 SAĞLIKLI BESLENEREK SAĞLIKLI BÜYÜYORUZ

13 SEBZE VE MEYVELERİN ÖNEMİ C VİTAMİNİ : BİZİ HASTALIKLARDAN KORUR HASTALIKLARIN DAHA ÇABUK İYİLEŞMESİNE YARDIMCI OLUR.

14 SEBZE VE MEYVELERİN ÖNEMİ A vitamini gözün iyi görmesi ve deri sağlığı için önemlidir.

15 ISPANAK YİYORUM GÜÇLENİP HER ENGELİ AŞIYORUM

16 ARA SIRA YİYEBİLECEKLERİMİZ Yağlı ve şekerli besinler. Pastalar, tatlılar, kekler,cipsler vb. Bu besinler çok fazla Tüketilirse şişmanlık oluşur. Şişman kişilerde kalp, Şeker hastalığı, yüksek tansiyon gibi hastalıklar görülür.

17 ŞEKERLİ BESİNLER DİŞ ÇÜRÜKLERİNE NEDEN OLURLAR.

18 ÖĞÜN ARALARINDA ŞEKERLİ BESİNLERİ TÜKETMEYİNİZ.

19 AÇIKTA SATILAN BESİNLERİ SATIN ALMAYINIZ.

20

21

22 BU RESİM SİZE TANIDIK GELDİ Mİ??

23

24

25 KOLA ŞİŞMANLATIYOR. KOLA KEMİKLERİN ZAYIFLAMASINA VE KEMİK KIRIKLARINA YOL AÇIYOR

26

27


"Büyüme, gelişme, sağlıklı ve verimli olarak uzun süre yaşamak için gerekli olan besin ögelerinin her birini yeterli miktarda almaktır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları