Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ"— Sunum transkripti:

1 KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
Eğitimin Kalitesinin Arttırılması İl Eylem Planı

2 PROJENİN ÖZEL AMACI Öğrencilere, Öğretmenlere, Okul-aile birlikleri vasıtasıyla tüm velilere, okuma alışkanlığı kazandırmak.

3 PROJENİN HEDEFLERİ ÖĞRENCİLERİN; Okuma alışkanlıklarını,
Kendini iyi ifade edebilme yeteneklerini, Öğrenme yeteneklerini, Hayatı anlama kapasitelerini, Özgüvenlerini, Düzgün Telaffuz etme yeteneklerini, Günlük yaşamda kullandıkları kelime kapasitesini arttırmak.

4 UYGULAMA Müdür Yardımcısı, Türk Dili Edebiyatı ve Türkçe öğretmenleri (OGYE olacaklar) uygulama sürecini takip edeceklerdir. İlk derste 20 dakika kitap okunacaktır. İkili eğitimlerde sabahçı grup derslerin bitiminde, öğleci grup derslerin başlangıcında okuma etkinliği yapacaktır. Okuma saatinde herkes okuma etkinliğine katılacaktır, yapılan etkinliklerin fotoğrafları çekilerek okulun internet sitesinde yayınlanacaktır.

5 UYGULAMA Her sınıfta kitaplık oluşturulacaktır. Kitap temini için kamu, STK, öğrenci, veli paydaşlarından destek alınacaktır. Okunan kitaplar şube rehber öğretmeni tarafından e-okul sistemine ve İL AR-GE sitesine girilecektir. Hedef olarak her öğrencinin 12 kitap okuması sağlanacaktır. Faaliyetlerden şube rehber öğretmeni ve o sınıfın Türk Dili Edebiyatı/Türkçe öğretmeni sorumlu olacaktır.

6 UYGULAMA Şube sınıf öğretmeni tarafından oluşturulacak Sınıf İzleme Çizelgesi oluşturularak sınıf panosuna asılacaktır. Okuldaki tüm öğretmenler projeye destek verecektir. Sınıf bazında en fazla kitap okuyan öğrenciler Aylık olarak Okul panosunda duyurulacaktır. Yüksek performans gösteren öğrenciler sınıf ve okul bazında aylık, dönemlik ve yıllık durumlara göre ödüllendirilecektir.

7 UYGULAMA Anaokullarında okuma eylemini sınıf öğretmenleri resimli kitaplar üzerinden yapacaktır. İl-İlçe Milli Eğitim müdürü ve Müdürlük yöneticileri okullardaki okuma saatlerine katılacaklardır.

8 İZLEME Her ayın 25. gününden sonraki işgünü okul/kurumlar uygulama sonuçlarını (Form3) web sitesine girecektir. Proje sonuçlarıyla ilgili her 2 ayda bir Strateji Geliştirme Şube Müdürü başkanlığında okul/kurum sorumlularının katılımıyla DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI düzenlenecektir. Sorunlar ve çözüm önerileri hakkında rapor hazırlanarak İL MEM’e bildirilecektir.

9 İZLEME İzleme Sorumlusu Strateji Geliştirme Şube Müdürü koordinasyonunda ARGE birimidir. Proje sonuçları, Okul Müdürleri tarafından oluşturulacak Brifing dosyasında arşivlenecektir. Denetim ve rehberlik çalışmalarında okul müdürü, rehber öğretmen brifing sunumunda hazır olacaklardır.

10 DEĞERLENDİRME Haziran ayı içerisinde, İlçe Strateji Geliştirme Şube Müdürlerinin de katılımıyla toplantı yapılacaktır. Toplantı sonunda hazırlanan rapor İl MEM’ne sunulacaktır.


"KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları