Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Domuz ayrığı Dactylis glomerata

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Domuz ayrığı Dactylis glomerata"— Sunum transkripti:

1 Domuz ayrığı Dactylis glomerata
Uzun ömürlü, çok yıllık, yumak teşkil ederek büyüyen bir bitkidir. Kuru ot elde etmek ve otlatmak amacıyla kullanılır. Avrupa ve Ön Asya’nın yerli bir bitkisidir. Kaliteli yem üretir.

2 Kurak ve soğuğa dayanımı iyidir,
Toprak istekleri bakımından seçici değildir, Tohumları küçük olduğu için iyi hazırlanmış bir ekim yatağı ister, Ekim oranı dekara 1-1,5 kg’dır, En uygun ot biçim zamanı başaklanma devresidir, Dekara kg kuru ot üretir, Tohum verimi kg arasındadır.

3 Çayır salkım otu Genel olarak otlatma alanlarında ve parklarda kullanılır Besleme değeri yoncadan yüksektir (kuru otunda %20 protein içerir) Kireçtaşlı, drenajı iyi, verimli topraklarda kuvvetli gelişir Serin, nemli iklimlerde iyi gelişir. Soğuğa dayanımı kuvvetlidir. Erken ilkbaharda gelişmeye başlar ve besleyici, sulu, yumuşak bir yem verir.

4 Çayır kelp kuyruğu Çok yıllık çimden sonra ilk kültüre alınan buğdaygil bitkisidir. Serin ve nemli iklimlerde, derin, ağır topraklarda iyi gelişir. Başlıca ot için yetiştirilir. Mera olarak otlatılmak amacıyla baklagillerle karışık ta yetiştirilir. İlk oluşan başaklar sarı renk aldığında biçilmelidir. Tohum verimi kg/da arasındadır. Erken azotlu gübreleme tohum verimine çok etkilidir. Ot için yetiştiriciliğinde, karışımların biçim zamanı verime ve kaliteye çok etkilidir. Tam başaklanma döneminde biçilmeldir.

5 Yumrulu kanyaş Akdeniz bölgesinin bir bitkisidir, kültüre alınan çeşitleri vardır 1.5 m kadar boylanabilir Karışım halinde sulanabilen mera alanlarında, taban arazilerde, yüksekliği az olan alanlarda yetiştirilir Yeşil yemi oldukçe değerlidir

6 Köpekdişi (Cynodon dactylon)

7 Köpek dişi Hem stolon hem rizom oluşturarak gelişir
Genel olarak yatık bir görünümü vardır İnce yeşik bir çim kapağı oluşturur Otlatma ve yeşil alan bitkisidir Tarım alanlarında yabancı ot olarak görülür Sık biçildiğinde %6-7 olan ham protein oranı 2 katına çıkabilir ABD’de ıslah edilmiş birçok çeşitleri vardır ve geniş olarak yetiştirilmektedir.

8 Sudan otu (Sorghum sudanense)
Tek yıllık sıcak iklim yembitkisidir. Yeşil ve kuru ot, silo yemi amacıyla yetiştirilir. Kurağa ve sıcağa dayanıklıdır. Gübreli,killi,kumlu topraklarda iyi gelişir. Sulama ile yem verimi artmaktadır. Ot üretiminde dekara 2-3 kg tohum atılır.

9 Sudan otu Sudanotunun ot için biçim zamanı danelerinin sarı olum devresidir. Yeşil ot verimi kıraç koşullarda 3 ton, sulama ile 6-7 ton. Tohum hasadı biçerdöğerle yapılabilir. Dane döktüğü için tohum hasadında geç kalınmamalıdır. Tohum verimi bu nedenle çok değişebilir, kg/da arasındadır.


"Domuz ayrığı Dactylis glomerata" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları