Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KOCA FİĞ (Vicia narbonensis L.)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KOCA FİĞ (Vicia narbonensis L.)"— Sunum transkripti:

1 KOCA FİĞ (Vicia narbonensis L.)
Kışa ve kurağa oldukça iyi dayanan, tek yıllık bir türüdür. Kıraç koşullarda yem üretimi amacıyla yetiştirilebilir. Otu iyi kurumaz, çabuk esmerleşir ve kalite düşer. Bu nedenle, tanesi için yetiştirilir. Tanelerinde protein oranı yüksektir. Ayrıca bitkinin köklerinde çok iri yumrular bulunması sebebiyle, iyi bir ekim nöbeti bitkisidir. Tohumların büyük, fidelerin çok kuvvetli olması nedeniyle tarımı oldukça kolaydır.

2 Bitkisel Özellikleri Tekyıllık bir bitki olmasına rağmen, koca fiğin kökleri iyi gelişmiştir. Toprak yüzeyine yakın yerlerden fazlaca dallanır ve derinlere kadar iner. Gövde oldukça iridir. Tamamen dik olarak gelişebilir ve alt taraftan dallanır. Elverişli koşullarda 100 cm’ye kadar boylanabilir. Sapın enine kesiti belirgin bir şekilde köşelidir. Bitki seyrek tüylerle kaplıdır.

3 Yapraklar karşılıklı bileşiktir.
Yaprak ekseni sülükle biter. Bir yaprakta 1-3 çift yaprakçık bulunur. Yaprakçıklar diğer fiğ türlerine göre daha büyük ve etlidir. Kulakçıklar, oldukça iri ve kenarları derin dişlidir.

4 Çiçekler yaprak koltuklarında bulunur
Çiçekler yaprak koltuklarında bulunur. Her koltuğa 1-6 çiçek hemen hemen sapsız olarak bağlanmıştır. Taç yapraklar, mor renklidir.

5 Meyveler, fasulye şeklindedir. Olgunlaşma anında esmerleşir.
Tohumlar yuvarlaktır. Hasat zamanında kirli yeşil olan renk, sonradan kahverengiye döner. Tohumların göbek bağı kısa, fakat çok belirgindir.


"KOCA FİĞ (Vicia narbonensis L.)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları