Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜRKİYEDE YETİŞEN TAHIL ÜRÜNLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜRKİYEDE YETİŞEN TAHIL ÜRÜNLERİ"— Sunum transkripti:

1 TÜRKİYEDE YETİŞEN TAHIL ÜRÜNLERİ
Türkiye de en fazla üretilen tarımsal ürünler tahıllardır. Şunlar;

2 1-BUĞDAY Büyüme döneminde nem ve yağış, olgunlaşma ve hasat döneminde kuraklık ve sıcaklık ister. Ülkemizde buğday üretiminde iç anadolu bölgesi birinci sıradadır.

3

4 ARPA 2-ARPA Buğdayın yetiştirilemediği daha soğuk ve yüksek yerlerde yetiştirilir. Yetişme döneminde yağış, hasat döneminde sıcaklık ister. En çok İç Anadolu bölgesinde yetişir.

5

6 3-MISIR Sıcak ve nemli bölgelerde yetişir.Özellikle olgunlaşma döneminde daha fazla nem ve yağış ister.En çok Akdeniz bölgesinde yetiştirilir.

7

8 4-PİRİNÇ Pirinç, çeltik bitkisinin tohumlarının kabuklarından ayrılmasıyla elde edilir. Yetişme süresi boyunca yüksek nem ve sıcaklık ister. Ülkemizde en çok Marmara bölgesinde yetiştirilir.

9

10 5-ÇAVDAR Tahıllar içerisinde soğuğa en dayanıklı olanıdır. Bu nedenle buğday ve arpanın yetiştirilemediği yerlerde yetiştirilir. Ülkemizde en çok iç Anadolu bölgesinde yetiştirilir.

11 6-YULAF Sıcak ve kurak koşullarda üretilebildiği gibi serin ve nemli bölgelerde de yetiştirilebilir. Daha çok bisküvi üretiminde kullanılır. Ülkemizde özellikle iç Anadolu ve Marmara bölgesi ile Çukurova da yetiştirilmektedir.

12


"TÜRKİYEDE YETİŞEN TAHIL ÜRÜNLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları