Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KIŞLIK ÜÇGÜL (Trifolium resipinatum L)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KIŞLIK ÜÇGÜL (Trifolium resipinatum L)"— Sunum transkripti:

1 KIŞLIK ÜÇGÜL (Trifolium resipinatum L)
Tekyıllık bir baklagil yembitkisidir. Yağışlı veya sulanabilen alanlarda ot üretimi veya otlatmak amacıyla yetiştirilir, kış şartlarına dayanıklı bir üçgüldür. Özellikle, süt ineklerinin beslenmesine elverişli meraların yetiştirilmesine yarayışlıdır. Oldukça bol ve kaliteli bir yem verir. Sert tohum oranı yüksek olduğu için ağır otlatmalardan sonra geç çimlenen sert tohumlar merada çimlenir. Yeniden gelişen bitkiler meranın verimini devam ettirir. Uzun zaman su altında kalan alanlarda su çekildikten sonra bitki gelişebilir.

2 Bitkisel Özellikleri Bitkinin kökleri fazla derinlere gitmez.
Kökler kuvvetli bir gelişme göstermez. Saplar, çevre şartlarına bağlı olarak cm ‘ye kadar boylanabilir. Bitkinin seyrek ekildiği veya ağır otlatmadan sonra seyrek geliştiği zaman toplu bir görünüşü vardır. Kışlık üçgülün sapları toprak yüzünde sürünmez. Çünkü, sapların boğumlarından ikincil kökler vermez.

3 Yapraklar, üç yaprakçıktan oluşmuştur.
Yaprakçık sapları birbirine eşittir. Yaprakçıkların dipleri aküçgüle göre biraz daha fazla sivrileşir.

4 Çiçekler, açık pembe renklidir
Çiçekler, açık pembe renklidir. Erken çiçeklenme devresinde çiçek kömeçleri basık küre şeklindedir. Kendi kendine tozlanan ve döllenen çiçekler yaprak koltuklarından çıkan saplar üzerinde bulunur.

5 Meyveler, olgunlaştığı zaman her meyvenin etrafında çanak şişerek balon şeklinde bir zarf durumunu alır. Bu zarf tohumun tam olgunlaşmasında kömece bağlandığı saptan kırılarak su yüzünde yüzebilecek durum alır veya rüzgarla etrafa yayılabilir. Her meyve içerisinde bir tohum bulunur.


"KIŞLIK ÜÇGÜL (Trifolium resipinatum L)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları