Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MONOGRAFİ 11 Getiri A.Ş .’nin Kasım 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. 1.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MONOGRAFİ 11 Getiri A.Ş .’nin Kasım 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. 1."— Sunum transkripti:

1 MONOGRAFİ 11 Getiri A.Ş .’nin Kasım 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. tarihinde şirketin iştiraki olan Kar A.Ş.“ YTL temettüyü C Bankası’ n daki mevduat hesabına ödemiştir. tarihinde şirketin bağlı ortaklığı “Beklenti Ltd. Şir.” 800 YTL kar payını ödeyeceğini bildirmiştir. tarihinde şirketten satın alacağı ticari mal için Kazanır Ltd. Şir YTL avansı şirketin mevduat hesabı bulunan banka hesabına havale yapmıştır. Havale gideri olarak bankaya 65.- YTL ödemiştir. tarihinde şirket aktifinde kayıtlı taşıtlar için 1 yıl vadeli 730.-YTL kasko ve binalar için YTL hırsızlık sigortası yaptırmıştır.Kasko 6 eşit taksitle ödenecektir. İlk taksit ve hırsızlık sigortası peşin ödenmiştir.

2 MONOGRAFİ 11 Getiri A.Ş .’nin Kasım 2008 ’de aşağıdaki
ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. tarihinde şirket 3 yıl vadeli %12 faiz oranıyla kullandığı YTL yatırım kredisi için 1 aylık faizini mevduat hesabından ödemiştir. tarihinde şirket 4 yıl vadeli %16 faiz oranıyla ihraç edilen YTL tahvil için faiz bedelini 01 Kasım 2008 tarihinde ödeyecektir. tarihinde şirket 3 ay vadeli %12 faiz oranıyla ihraç edilen YTL finansman bonosu için 30 günlük faiz bedeli ve YTL anapara nakten ödenmiştir.

3 MONOGRAFİ 11 Getiri A.Ş .’nin Kasım 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. tarihinde şirket Kazanır Ltd. Şir.’ne %18 KDV hariç YTL ticari malı teslim etmiştir. Alınan avans mahsup edildikten sonra kalan mal bedeli nakten tahsil edilmiştir tarihinde Kasım ayına ait KDV tahakkukunu yapınız.


"MONOGRAFİ 11 Getiri A.Ş .’nin Kasım 2008 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız. 1." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları