Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sağlık Görevlisi Tanım Görevleri Kulanılan Alet ve Malzemeler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sağlık Görevlisi Tanım Görevleri Kulanılan Alet ve Malzemeler"— Sunum transkripti:

1 Sağlık Görevlisi Tanım Görevleri Kulanılan Alet ve Malzemeler
Mesleğin Gerektirdiği Özelikler Çalışma Ortamı ve Koşulları Çalışma Alanları ve İş Bulma Olanakları Meslek Eğitiminin Verildiği Yerler Meslek Eğitiminde Giriş Kosulları Eğitim Süresi ve İçeriği Meslekte İlerleme Kaynakça

2 Tanım Ana Sayfa Bireyleri hastalıklardan korunma yolları konusunda bilgilendiren beden veya ruh sağlığının bozulması halinde hekim tarafından verilen tedaviyi uygulayan hasta bakımını planlayan uygulayan denetleyen ve izleyen kişidir. Hemşirelerle eş görev yetki ve sorumluluğa sahiptir.

3 Ana Sayfa Görevleri -Hastanın tedavisinde doktorla işbirliği içinde tedaviyi uygular -Enjeksiyon ve pansuman yapar tansiyon ölçer -Fizik tedavisi uygulamasında uzmanlara yardımcı olur -Kültür hazırlar kan grubunu belirler gebelik testi yapar-Boğulma yaralanma vb. durumlarda ilk yardım hizmeti verir -Aşı faaliyetlerini yürütür -İşletmede çalışıyorsa işçilerin günlük ve periyodik sağlık kontrollerini takip eder -İşletmeye gelen sağlıkla ilgili yazıları ilgili yerlere sunar incelendikten sonra dosyalanması işlemlerini yerine getirir -Sağlıkla ilgili sorunları saptar ve personel müdürüne iletir -Malzeme ve ilaç mevcudunu takip eder temini gereken malzeme ve ilaçlar hakkında ilgili birimlerle görüşür.

4 Kullanılan Alet ve Malzemeleri
Ana Sayfa Tansiyon ölçme aleti tıbbi müdahalelerde kullanılan alet ve cihazlar turnike tedavi tepsisi tentürdiyot flastermensol oksijenli su alkol pamuk enjektör aşı nakil kapları.

5 Mesleğin Gerektirdiği Özelikler
Ana Sayfa Sağlık memuru olmak isteyenlerin; -Biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı -İnsanlara yardım etmekten hoşlanan-Pratik çabuk karar verebilen ve uygulayabilen -Dikkatli sorumlu ve sabırlı kimseler olmaları gerekir

6 Çalışma Ortamı ve Koşulları
Ana Sayfa Çalışma Ortamı ve Koşulları Sağlık memurları resmi ve özel hastanelerde dispanserlerde sağlık kabinlerinde sağlık ocaklarında ve işyerlerinde görev yaparlar. Görev ortamı genellikle çok temizdir. Çalışırken hasta insanlarla etkileşim halindedirler ve onların duygularını anlama sabır ve şefkatle davranma durumundadırlar. Ayrıca meslektaşlarıdoktorlar hemşireler ebeler ve sağlık müdürlüğü elemanlarıyla iletişimde bulunur. Görev tam gün yapılır. Gece ve hafta sonu nöbetleri vardır 8 saatlik vardiya halinde de çalışırlar.

7 Çalışma Alanları ve İş Bulma Olanakları
Ana Sayfa Kamu özel kurum ve kuruluşların sağlık birimleri hastaneler halk sağlığı laboratuarları sağlık ocaklarıdispanserler poliklinikler sağlık merkezleri işletmeler yurtlar gemiler (Gemi Sağlık Memurluğu) vb. yerlerde çalışırlar. Mezun olan kişi istediği takdirde sağlık kabini açarak serbest olarak da çalışabilir. Günümüzde nitelikli sağlık personeli açığı söz konusudur. Bu açık nedeniyle ve söz konusu olan insan sağlığı oldukça bu mesleğe duyulan ihtiyaç da sürekli kendini gösterecektir.

8 Meslek Eğitiminin Verildiği Yerler
Ana Sayfa Mesleğin eğitimi çeşitli üniversitelere bağlı sağlık yüksekokullarının "Sağlık Memurluğu" bölümlerinde verilmektedir.

9 Meslek Eğitimine Giriş Koşuları
Ana Sayfa Bu bölüme girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavında (ÖSS) yeterli “Sayısal (SAY)” puan almak gerekmektedir.

10 Eğitimin Süresi ve İçeriği
Ana Sayfa Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır. Mesleki eğitim süresince; Temel bilim dersleri olarak: Psikoloji Sosyoloji Sağlık Hizmetlerinde Yönetim Kişilerarası İlişkiler Anatomi ve Fizyoloji Sağlık Eğitimi İlk Yardım Sağlık İstatistiği dersinin yanısıra bu bölüme ait özel ders olarak Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Çevre Sağlığı Bilgisi Hastalıklar Bilgisi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bilgisi Farmakoloji Genel Beslenme Epidemiyoloji Hasta Bakım Tekniği gibi dersler verilmektedir.

11 Ana Sayfa Meslekte İlerleme Lisans eğitiminden sonra alanlarında mastır (yüksek lisans) ve doktora eğitimi alarak akademik kariyer yapabilirler yüksek öğretim kurumlarında araştırma görevlisi doçent profesör gibi unvanlarla öğretim üyesi olarak görev yapabilirler. Çalıştıkları bölümde bölüm şefi müdür gibi yönetim kademelerine gelebilirler.

12 Beni Dinlediğiniz İçin Teşekür Ederim Selin YILMAZ 6/F
Kaynakça Yararlandığım Kaynaklar: İnternet Yararlandığım Web Sitesi:Sağlık Görevlisi.com Beni Dinlediğiniz İçin Teşekür Ederim Selin YILMAZ 6/F Çıkış


"Sağlık Görevlisi Tanım Görevleri Kulanılan Alet ve Malzemeler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları