Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
Evde Sağlık Hizmeti

2 Evde Sağlık Hizmeti Nedir?
Evde Sağlık Hizmeti evde takibi zorunlu özürlü, yaşlı, yatağa bağımlı ve benzeri durumda ihtiyacı olan sağlık hizmetlerinin ev ortamında ve bu konuda deneyimli, bilgili ve yetişmiş bir kadroyla sunulmasıdır.

3 Çeşitli hastalıklara bağlı olarak evde sağlık hizmeti sunumuna ihtiyacı olan bireylere evinde ve aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetlerini kapsayan hizmetlere EVDE SAĞLIK HİZMETİ denir.

4 Evde Sağlık Hizmetini veren ekibin amacı; tanısı konulmuş, sürekli bakım ve takibe ihtiyaç duyan hasta ve hasta yakınlarının tıbbi, psikolojik ve sosyal yönden destek sağlamaktadır.

5 Bakanlığımızca koordinasyonu yapılan Evde Sağlık Hizmetleri
Aile Hekimleri, Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezleri (TSM, ASM) Halk Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan mobil ekipler, 2. ve 3. Basamak Sağlık Bakanlığı hastaneleri bünyesinde kurulan Evde Sağlık Birimleri tarafından verilmektedir.

6 Evde Sağlık Hizmetleri ile ulaşmayı hedeflenen hasta ve hastalık grupları altı ana başlıkta ele alınmaktadır. Yatağa bağımlı olan, hastaneye ulaşmakta güçlük çeken ancak sağlık hizmeti ihtiyacı bulunan Diyabet, Hipertansiyon v.b. Kronik Hastalığı olanlar, Nörolojik Hastalıklar, Astım, KOAH, gibi hastalıklar başta olmak üzere Göğüs Hastalıkları, Kas Hastalıkları, Onkolojik Hastalıklarda Palyatif Bakım tedavisine ihtiyaç duyanlar.

7 Evde Sağlık Hizmeti Almak İsteyenler Nereye Başvurabilirler?
Aile Hekimine Toplum Sağlığı Merkezine *Hastanelere (444 EV DE) TELEFON NUMARASI ile Kütahya Halk Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmeti Koordinasyon Birimine başvurulur.

8 Evde Sağlık Hizmetine başvuran hastaya veya hasta yakınına, Hastaya ait bilgiler (Adı Soyadı-TC No.-Adres-Telefon ve hastalık bilgileri ) alındıktan sonra en geç üç iş günü içinde başvurusunun değerlendirileceği bilgisi verilir. Koordinasyon Merkezi tarafından hastanın talebi doğrultusunda ilgili Evde Sağlık Hizmeti birimine veya hastanın kayıtlı olduğu aile hekimine yönlendirilir.

9 Yönlendirilen ekip tarafından muayene randevusu verilir
Yönlendirilen ekip tarafından muayene randevusu verilir. Onayı verilen hastanın ekip tarafından değerlendirmesi yapılır ve hastanın tedavisi planlanır.

10 Tedavi doğrultusunda verilen hizmetler
Evde hekim tarafından muayene ve konsültasyon hizmeti, Tansiyon ölçümü, serum takılması, enjeksiyon, sonda takılması, pansuman vb. hemşirelik hizmetleri, Laboratuar hizmetleri, Sağlık Raporları düzenlenmesi, mevcut sağlık raporlarının yenilenmesi,(Alt bezi raporu , Tekerlekli sandalye raporu, Havalı yatak vs.) Özürlü raporu (Bakım ücreti için) Sağlık Raporu ile alması gereken ilaçların ve tıbbi malzemelerin yazılması ve hastaya teslim edilmesi, Rehabilitasyon hizmetleri, Hasta ve yakınlarına eğitim ve destek hizmetleri, Hastaların kullanması gereken demirbaş cihazlar ( fonksiyon hasta karyolası vb.) Evde Sağlık Hizmetleri tarafından temin edilir ve zimmet karşılığı hastaya verilir.

11 İlimizde evde sağlık hizmeti veren birimler
-13 Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Hizmetleri Birimleri -4 Devlet Hastaneleri bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Hizmetleri Birimleri -Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Hizmetleri Birimi -Ağız Diş Sağlığı Merkezi bünyesinde hizmet veren Evde Sağlık Hizmetleri Birimi olarak ilimizde hizmet vermektedir.

12 Bakanlığımız tarafından tescili alınan Evde Sağlık Hizmeti Veren Hastaneler
DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doç. Dr. İ.Karakuyu Simav Devlet Hastanesi Doç. Dr. M. Kalemli Tavşanlı Devlet Hastanesi Gediz Devlet Hastanesi

13 Evde sağlık hizmeti vermek üzere görevlendirilen ekibin ulaşımı için uygun bir mobil araç, hastaların evden sağlık kurumuna veya sağlık kurumundan eve nakli için gerektiğinde kullanılmak üzere bir hasta nakil aracı tahsisi yapılır.

14 Ancak ACİL durumlardaki hasta nakli için 112 AMBULANS hizmetlerinden yararlanılır.

15 KÜTAHYA 2013 KASIM AYI VERİLERİ
NUFÜS : HEDEF HASTA SAYISI : TOPLAM AKTİF HASTA SAYISI :1193 ULAŞILAN TOPLAM HASTA SAYISI :3674 TOPLAM HASTA ZİYARETİ :1229 KÜTAHYA KASIM AYI VERİLERİ

16 Evde Sağlık Hizmeti… Özveri… Şefkat… Sevgi… Sabır… Hoşgörü…
Gönüllülük… Güven İster…

17 Kütahya Halk Sağlığı Müdürlüğü
Evde Sağlık Hizmeti Teşekkürler


"KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları