Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ACIBAKLA (Lupinus L.) CİNSİ:

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ACIBAKLA (Lupinus L.) CİNSİ:"— Sunum transkripti:

1 ACIBAKLA (Lupinus L.) CİNSİ:
Acıbaklalar, tek veya çok yıllık bitkilerdir. Bu bitki, otlatmak ve yeşil gübre uygulaması yapmak için yetiştirilmektedir. Acıbaklalarda 1-18 yaprakçık merkezde el ayası şeklinde birleşerek yaprağı oluşturmaktadır. Çiçek topluluk şekli salkımdır, çiçekler yaprak koltuğunda bulunur. Erkek organların durumu tekkardeş (Monadelphous)’tir. Meyveler iri, üzeri tüylerle kaplı fasulye şeklindedir.

2 AK ACIBAKLA (Lupinus albus L.)
Ak acıbakla tekyıllık bir baklagil yembitkisidir. Derin, alüviyal, nötr topraklarda iyi verim alınır. Kurak bölgelerin bitkisi değildir. Çoğunlukla toprak ıslahı ve yeşil gübre uygulaması yapmak için yetiştirilir. Tanelerinin ham protein oranı çok yüksektir. Hayvan beslenmesinde yoğun yem olarak başarıyla kullanılabilir. Bazı çeşitlerin tohumlarında hayvanlar için tehlikeli alkoloidler bulunabilir.

3 Bitkisel Özellikleri Kökler oldukça kuvvetlidir. Kalın bir ana kök ve yan kökler toprağın üst katmanlarına yayılmıştır. Ak acıbakla elverişli koşullarda 1,20-1,50 m’ye kadar boylanabilir. Bitkinin tümü ince tüylerle kaplıdır. Gövde oldukça kalındır ve dik olarak gelişir.

4 Yapraklar, merkezde bileşiktir. Her yaprakta 7-9 yaprakçık vardır
Yapraklar, merkezde bileşiktir. Her yaprakta 7-9 yaprakçık vardır. Yaprakçıkların her iki yüzü de tüylüdür. Kulakçıklar, üçgen şeklinde ucu sivri, yüzeyi ince tüyerle kaplıdır.

5 Çiçekler, sık salkım şeklinde toplanmıştır
Çiçekler, sık salkım şeklinde toplanmıştır cm boyundaki salkımlar, sapların uç kısmında yer alırlar. Taç yapraklar açık mavi veya beyaz renklidir. Erkek organların durumu monodelphoustur. Meyve, 8-10 cm boyunda, düz fasulye şeklindedir. İçerisinde 2-6 tohum bulunur.


"ACIBAKLA (Lupinus L.) CİNSİ:" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları