Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİTKİLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİTKİLER."— Sunum transkripti:

1 BİTKİLER

2 Bitkiler dış görünüşlerine göre iki gruba ayrılırlar.
Çiçeksiz Bitkiler Çiçekli Bitkiler Çiçeği veya tohumu olmayan bitkilerdir. Çiçeği veya tohumu olan bitkilerdir. * Mavi-yeşil algler * Karayosunları * Eğrelti otları

3 ÇİÇEKSİZ BİTKİLER : Çiçeği ve tohumu olmayan bitkilerdir.
Mavi-yeşil algler deniz sularında ve tatlı sularda yaşayan, kökü,gövdesi ve yaprakları olmayan basit bitkilerdir. Karayosunları taşların üstlerinde ve ağaç kabuklarında yaşayan, kökleri olmayan, gövde ve yaprakları olan bitkilerdir. Eğrelti otları ormanlarda yaşayan, kök, gövde ve yaprakları olan en gelişmiş çiçeksiz bitkilerdir.

4 ÇİÇEKLİ BİTKİLER Çiçeği veya tohumu olan bitkilerdir. Bütün çiçekli bitkilerin kök, gövde ve yaprakları vardır. Bir çiçekli bitkinin dört temel kısmı vardır. Bunlar: * Kök * Gövde * Yaprak * Çiçektir.

5 ÇİÇEKLİ BİTKİLERİN KISIMLARI
Kök: Bitkinin toprak altında kalan kısmıdır. Bitkinin toprağa tutunmasını, topraktan su ve mineral emilmesini sağlar. Emdiği su ve minerali gövdeye aktarır. Gövde: Bitkinin destek sistemidir. Bitkinin dik durmasını sağlar. Ayrıca kökten aldığı su ve mineralleri yaprak ve çiçeklere iletir.

6 ÇİÇEKLİ BİTKİLERİN KISIMLARI
Yaprak: Bitkinin yeşil kısmıdır. Bitkiler kendi besinlerini yapraklarda fotosentez olayı sayesinde kendileri üretirler. Fotosentez güneş ışığı yardımıyla yapılır. Ayrıca yapraklar terleme ve gaz alış verişinde görev alırlar. Çiçek: Bitkinin üreme organıdır. Erkek organ, dişi organ, taç yaprak ve çanak yaprak gibi kısımları vardır.


"BİTKİLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları