Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GOOGLE EARTH (2005-∞).

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GOOGLE EARTH (2005-∞)."— Sunum transkripti:

1 GOOGLE EARTH (2005-∞)

2 Google Earth, tüm Dünya'nın uydularından çekilmiş değişik çözünürlükteki fotoğrafların görüldüğü, Google Labs tarafından satın alınan Keyhole adlı şirketin geliştirdiği bir bilgisayar yazılımıdır. Yoğun yerleşim olan bazı bölgelerin ayrıntılı görüntüleri, İnternet üzerindeki sayfasını ziyaret ederek indirilen yazılımı bilgisayara yükleyerek incelenebilir. Temmuz 2005'te sadece ABD'nin tamamına yakınının görece yüksek çözünürlükte fotoğrafları bulunurken, Haziran 2006'dan itibaren dünyadaki şehirlerin büyük bir bölümünün ayrıntılı görüntüleri bulunmaktadır. Yazılımda, koordinatları verilen noktaya ulaşmak mümkündür.

3 Yazılım ilk duyurulduğunda, Rus Gizli Servisi, bu hizmetinin, terörist saldırı planlayanlara bir kolaylık olacağını söyleyerek hizmetin durdurulmasını talep etmişti. Ancak benzeri uydu fotoğraflarının küçük bir ücret karşılığında, İnternette satıldığı göz önüne alınarak, ilgili mahkemece dava düşürülmüştür.Ayrıca Google güvenlik için günümüz görüntüleri yerine sadece bu günden birkaç sene öncesi ait görüntüleri paylaşıma sunmuştur.

4 Özellikler; Google Earth pek çok özellikle birlikte gelir. Bunlardan başlıcaları şunlardır: Yıldızları, Mars'ı ve Ay'ı gezebilme, Tarihi görüntülerle değişiklikleri görebilme, Okyanus diplerine dalabilme, Tur kaydedebilme, Dağları ve tepeleri üç boyutlu görebilme, Belirli yerlere arama çubuğuna yazarak hızlıca gidebilme, Yerel işletmeleri bulabilme, 3 boyutlu binalar, Harita katmanları, Yer işareti atayabilme, Uçuş simülatörü, Sokakları net görebilme.

5 Google Sky Google Earth'ın uzayı izlemeye olanak veren yeni hizmetidir. Kullanıcı uzayda gezinebilmekte, yıldızları, nebuları, galaksileri izleyebilmekte, gezegenlerin rotalarını takip edebilmektedir. Ayrıca yıldızlar ve gezegenlerin zaman içinde geçirdikleri evreler görülebilmektedir.

6 Başlıca Bilgiler Dünyayı Keşfedin: Dünyada istediğiniz bir konuma uçun, istediğiniz bir şehirle ve şehrin coğrafi özellikleriyle ilgili bilgiler edinin, yerel işletmeleri bulun ve turlar hazırlayın. Gökyüzünü Keşfedin: Olağanüstü güzellikteki gökyüzünü keşfedin ve güneş sistemimiz hakkında bilgiler edinin. Okyanuslara Dalın: Deniz yüzeyinin altına dalın ve okyanusun derinliklerini ziyaret edin, gezegenin en derin su altı kanyonlarını keşfedin. Okyanus gözlemleri, iklim değişikliği ve nesilleri tükenme tehdidi altında olan türlerle ilgili bilgiler edinin. Hatta sörf veya dalış yapacak ve balık avlayacak yeni yerler de keşfedebilirsiniz.

7 Ayda Yürüyün: Apollo astronotlarını dinleyerek iniş bölgesinde geziye çıkın ve aya iniş yapan uzay gemisinin 3D modellerini görün. Mars'ı Ziyaret Edin: Kırmızı Gezegene seyahat edin ve NASA'nın yayınladığı uzaydaki komşumuza ait son görüntüleri keşfedin.

8 Google Earth'te Yapabileceğiniz Beş Etkileyici ve Kolay Şey
1.)Evinizin, okulunuzun ya da Dünyadaki herhangi bir yerin görüntüsüne bakın - Git'i tıklayın. Giriş kutusuna konumu girin ve  Ara düğmesini tıklayın. Arama sonuçlarında (Yerler paneli), konumu çift tıklayın. Google Earth bu konuma gider. 2.) Dünyayı dolaşın - Yerler panelinde, Turistik Gezi klasörünü açın ve Geziye buradan başlayın'ı çift tıklayın. 3.) Bir yerden başka bir yere arabayla yol tariflerini alın ve güzergah boyunca uçun (güzergahı izleyin) - Yol Tarifleri Alma ve Güzergahta Tur Atma konularına bakın. 4.) Sevdiğiniz konumlara ilişkin yeni tarihsel görüntüleri görüntüleyin - 3D Görüntüleyici menüsünde,  Saat düğmesini tıklayarak Tarihi Görüntüleri etkinleştirin. Daha sonra, yakın geçmişteki ilginç yer işaretlerini görüntülemek için zaman kaydırıcıyı kullanın. Daha ayrıntılı bilgi için Tarihi Görüntüler konusuna bakın.

9 Sitesinden Kolaylıkla İndirebilirsiniz.
5.)Bir yerin 3D arazisini görüntüleyin - Bu özellik, Grand Canyon gibi tepeli ya da dağlık arazilerle daha da eğlencelidir. Bir konuma gidin (1 numaraya bakın). Konum görünümde gösterildiğinde, araziyi yatırmak için yakınlaştırma kaydırıcısını kullanın. Daha fazla bilgi için Gezinme Denetimlerini Kullanma ve Tepelik Araziyi Yatırma ve Görüntüleme konularına bakın.  Sitesinden Kolaylıkla İndirebilirsiniz.

10 İzlediğiniz İçin Teşekkürler..
Ahmet SAVCI


"GOOGLE EARTH (2005-∞)." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları