Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Www.teachertube.com.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Www.teachertube.com."— Sunum transkripti:

1

2 Ne amaçla kullanılır? Yabancı dillerden tarih ve coğrafyaya, işletmeden matematiğe birçok alanda, ilkokul, lise ve üniversite düzeyinde ders konularına dair bilgilendirici video'ların yer aldığı site hem öğretmenlere, hem öğrencilere hitap ediyor; doğru ve sağlıklı bilgileri eğlenceli ve kolay bir şekilde sunuyor. Kullanımı herkese açık ve bedava olan TeacherTube, şu anda günde bir milyon kez tıklanıyor.

3 Öğretmenlere nasıl bir avantaj sunmaktadır.
Teachertube’ın amacı  öğretmenlerin eğitsel video ları  paylaşacakları  bir platform oluşturmaktır. Siteye eklenmiş olan video dosyası, projeksiyon ve bilgisayar ile öğretmenin sınıfta kullanabilmesine olanak sağlamaktadır.Böylece öğrenci katılamadığı dersleri daha sonra takip edebilmektedir. Bununla ilgili tarih coğrafya matematik vb. konuları bu şekilde ele alabiliriz;

4 HER BRANŞTAKİ ÖĞRETMEN TEKNOLOJİYİ NASIL KULLANABİLİR?
Matematik öğretmenleri formüllerini yazmakta zorlanıyorlar. Özellikle Microsoft Word içinde bir denklem editörü olduğunu ancak sorduklarında öğreniyolar. Ayrıca formül yazmayı kolaylaştıran pek çok yazılım var. Yine Matematik öğretmenleri ve meraklı lise öğrencileri için hatta üniversite öğrencilerinin de kullandığı Microsoft Math adlı yazılım var. Verilen formülleri anında 3 boyutlu ve 2 boyutlu çizebiliyor, denklem çözümlerini öğretebiliyor.

5 2 Coğrafya ve tarih derslerinde neredeyse her kademede Google Earth veya Google Maps kullanılabilir. Yani uydudan bakılarak bir bölge anlatılıyorsa sokaklarında gezilebilir. Dağları ırmakları gösterilebilir mesela Kurtuluş Savaşı harita üzerinde doğrudan anlatılabilir. Atatürk Conkbayırı’nda dendiğinde Çanakkale haritası üzerinde yaklaşıp uzaklaşarak canlı bir tarih izlenimi sunulabilir. Daha küçük sınıflarda sosyal çevrenin ve yaşanılan yerin bilincinin kazandırılması için yine yaşlarına en uygun şekilde mahaleleri ve evleri okulları gösterilebilir.

6 3 Uzay hakkında verilen dersler için bir çok kaynak var
3 Uzay hakkında verilen dersler için bir çok kaynak var. Özellikle bu işe el atan Google’un Google SKY çalışması mutlaka derslerde önerilmeli. Aynı şekilde yıllardır en iyi Güneş sistemi gezintisi sunan gezegenlerden gezegenlere hatta yıldızlara ekranda gezi yaptırabilen ücretsiz Celestia yazılımı da kullanılması gereken bir programdır.

7 4 Müzik öğretmenleri çeşitli MIDI yazılımlarını ve nota bilgisi öğreten temel programları kullanabilirler. Örneğin Guitar Pro başlangıç için çok sevilen bir yazılımdır. Tüm derslerde eğitimi destekleyici ve diğer sınıfları rahatsız etmeyecek müzik dinlenebilir. Teneffüslerde okul içinde hafif bir klasik müzik dinletilebilir

8 5 Resim öğretmenleri için model programları artık kolayca bulunabiliyor. Yani gerçek bir model yerine bilgisayardan istenilen duruş yapılarak bakılıp resim çizilebiliyor. Ayrıca bir çok dijital çizim programı var. Photoshop, Corel, Picassa, gibi pek çok sanatsal çalışma programı kullanılabilir. Özellikle renk uyumlarını anlatmak için bilgisayar destekli bir çok yazılım bulunuyor.

9 Tabletle çizmek:Teknoloji tasarım ve robot teknolojilerini öğretmek için LEGO Mindstorms sistemi kullanılabilir. Lego’larla imal edilen robotlar yürüyor gidiyor etapları geçiyor ve amaca ulaşıyordu. Öğrenciler bu çalışmayla çok şey öğrendiler. Tüm öğretmenler web sitelerinden buldukları materyallerle video, resim, örnek aktivite, video, interaktif öğretim sayfaları ve rubriklerle derslerini zenginleştirebilirler.

10 Nasıl üye olunur? Free Sign up seçeneğine tıklayalım

11 Nasıl üye olunur? Açılan pencerede istenilen bilgiler yazılıyor örneğin; kullanıcı adı, şifre cinsiyet yaş vs.

12 Nasıl üye olunur? İşlemi tamamladık.giriş yapıyoruz

13 Nasıl üye olunur? Üyelik işlemi tamamlanmıştır

14 Yüklenilen dosya biçimleri nelerdir?
web sitesine yükleyeceğimiz dosya biçimleri birden fazla dosya türlerini içeriyor bunlardan bir kaçı; Videos, Docs, Audio ve Photos

15 Sayfaya dosya nasıl yüklenir
Sayfaya dosya nasıl yüklenir? Upload seçeneğine tıklayalım açılan pencerede verilen başlıkları tek tek girelim son olarak onaylayalım

16 Sayfaya dosya nasıl yüklenir
Sayfaya dosya nasıl yüklenir? Burada browse files dosyayı seçip yüklüyoruz ve işlem tamamlandı

17 Teşekkürler. SUZAN YILDIZ 20092770


"Www.teachertube.com." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları