Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Web 2.0 Araçları Rıdvan Gezici 20110904024.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Web 2.0 Araçları Rıdvan Gezici 20110904024."— Sunum transkripti:

1 Web 2.0 Araçları Rıdvan Gezici

2 Web 2.0 nedir ? Web 2.0 araçları Eğitimde web 2.0‘nin kullanımı Web 2.0 Araçlarının Tanıtımı

3 Web 2.0 nedir ? Tim O’Reilly‘e göre tanımı şöyledir:
“Web 2.0 bilgisayar endüstrisinde internetin bir düzlem olarak ilerlemesiyle bir işletme devrimi ve bu düzlemin kurallarını başarı için anlamaya çalışmaktır”. Web 2.0, Vikipedi, Youtube, MSN, ICQ, Ekşi Sözlük, arkadaşlık siteleri vb. gibi kullanıcıların diğer kullanıcılar için ziyaret ettikleri İnternet siteleri veya kullandıkları programlardır.

4 Eğitimde Web 2.0; Literatürde Web 2.0 uygulamalarının eğitim
ortamlarına katkıları şu şekilde sıralanmıştır; Grup çalışması alışkanlığı Etkili öğrenme Üst düzey düşünme becerileri Bilgi okur-yazarlığı Yapılandırmacı problem çözme Öğrenciye uygunluk (ilgi çekme) Bireysel gelişim Sorumluluk alma

5 Birkaç Web 2.0 Araçları: Facebook YouTube Google Drive Flickr

6 Facebook Dünyadaki en büyük sosyal paylaşım sitesidir.
Kurucusu Mark Zuckerberg’dir. Amaç: tüm öğrencilerin birbirleriyle iletişime geçmesini amaçlamaktı. 2004 şubat ayı içinde içinde diğer üniversitelerinle kendilerine kurulmasını isteyerek büyümüştür. Günümüzde 450 milyondan fazla kullanıcısı var.

7 YouTube YouTube, bir video barındırma web sitesidir.
15 Şubat 2005'te 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuş ve Ekim 2006'da Google tarafından satın alınmıştır. En fazla izlenen video  PSY-"Gangnam Style" videosudur. Broadcast Yourself; Kendini Yayınla sloganı ile yola çıkmıştır.

8 Google Drive Google Drive (Türkçe: Google Sürücü) (eski adıyla Google Docs),  Microsoft Office'de bulunan Word, Excel ve Powerpoint benzeri uygulamarın benzerlerini, İnternet üzerinden online olarak kullanmasına olanak sağlamaktadır

9 Flickr Flickr, bir fotoğraf paylaşım sitesi, web servisi ve paylaşımında bu kadar popüler olması ve yaygın kullanılmasının nedenlerinden biri, blogger'ların fotoğraf deposu olarak kullanmasından kaynaklanır. 

10 Kaynakça ; tr.wikipedia.org/wiki/Twitter tr.wikipedia.org/wiki/Flickr


"Web 2.0 Araçları Rıdvan Gezici 20110904024." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları