Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

VERİLERİ DÜZENLİYORUM ACCESS TANIMLAR Veri Tabanı: Düzenli bilgiler topluluğudur. Sistematik erişim imkanı olan, yönetilebilir, güncellenebilir, taşınabilir,

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "VERİLERİ DÜZENLİYORUM ACCESS TANIMLAR Veri Tabanı: Düzenli bilgiler topluluğudur. Sistematik erişim imkanı olan, yönetilebilir, güncellenebilir, taşınabilir,"— Sunum transkripti:

1

2 VERİLERİ DÜZENLİYORUM ACCESS

3 TANIMLAR Veri Tabanı: Düzenli bilgiler topluluğudur. Sistematik erişim imkanı olan, yönetilebilir, güncellenebilir, taşınabilir, birbirleri arasında tanımlı ilişkiler bulunabilen bilgiler kümesidir.

4 TANIMLAR… Kayıt: Veri tabanında her satır bir kayıttır. Bilgiler topluluğudur ve alanlardan oluşur.

5 TANIMLAR… Alan: Veri tabanındaki her sütun bir alandır. Her alan belli bir türdeki veri kümesidir. Örneğin, “soyadı” alanı, “ yaş” alanı gibi.

6 TANIMLAR… Veri: Veri tabanındaki bir kayda ait her bir alan adında bulunan bilgi.

7 VERİ TÜRLERİ Metin: İçeriği metinlerden oluşan alanlar için kullanılır. Sayı: İçeriği sayılardan oluşan alanlar için kullanılır. Tarih/saat: İçeriği tarih veya saatten oluşan alanlar için kullanılır. Para birimi: İçeriği para miktarından oluşan alanlar için kullanılır. Otomatik sayı: İçeriği otomatik olarak veritabanı tarafından artırılan sayılardan oluşan alanlar için kullanılır. Evet/hayır: İçeriği evet ya da hayır kelimelerinde oluşan alanlar için kullanılır.

8 TEŞEKKÜRLER EMRAH HAS BİLGİSAYAR ÖĞRETMENİ YÜCETEPE İLKÖĞRETİM OKULU


"VERİLERİ DÜZENLİYORUM ACCESS TANIMLAR Veri Tabanı: Düzenli bilgiler topluluğudur. Sistematik erişim imkanı olan, yönetilebilir, güncellenebilir, taşınabilir," indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları