Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

G ÖREV 11. Bir eğitsel yazılım geliştirmek istiyoruz ve yazılımın aşağıda listelenen tüm işlemleri gerçekleştirebilmesi gerekli. Kullanıcı yazılıma kullanıcı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "G ÖREV 11. Bir eğitsel yazılım geliştirmek istiyoruz ve yazılımın aşağıda listelenen tüm işlemleri gerçekleştirebilmesi gerekli. Kullanıcı yazılıma kullanıcı."— Sunum transkripti:

1 G ÖREV 11

2 Bir eğitsel yazılım geliştirmek istiyoruz ve yazılımın aşağıda listelenen tüm işlemleri gerçekleştirebilmesi gerekli. Kullanıcı yazılıma kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yapabilecek, Giriş yaptığında sistem ona “Merhaba Ad Soyad” diye bir mesaj verecek, Sistemin arayüzü dört farklı şekilde tasarlanmış olacak ve kullanıcı en son hangi arayüzü seçtiyse onun seçimine uygun arayüzle program açılacak, Kullanıcı her bir sayfada not alabilecek, o sayfaya girdiğinde o sayfada aldığı notu ve hangi tarihte o notu aldığını görebilecek. Kullanıcı istediği sayfaları önemli sayfa olarak işaretleyebilecek, Yazılımın sol kısmında kullanıcıya konu bölümler ve bölüm içindeki konu başlıkları içinde sunulacak, Kullanıcının yazılımda gezinmesi sırasında her bir sayfa ne kadar kaldığı, hangi tarih ve saatte ziyaret ettiği bilgilerine ulaşılabilecek, Kullanıcılar arası tartışmaya imkan veren bir araç olacak. Öğrenciler soru sorabilecek, birbirlerinin sorularına cevap verebilecek (forumlarda olduğu gibi)

3 GÖREV 11 Bir önceki slaytta açıklanan sistem için gerekli veritabanını SQL komutlarını kullanarak oluşturun. Her tablonun içine en az 8 adet veri girişi yapın.

4 G ÖREVLER 11- A Bu veri tabanındaki tartışma bölümünde soru soran tüm kullanıcılara ilişkin tüm kayıtları listeleyin

5 G ÖREVLER 11- B Tartışma bölümündeki cevaplar tablosundan sorulara cevap veren öğrencilerin sadece öğrenci numaralarını listeleyin.

6 G ÖREVLER 11- C Önemli sayfa olarak belirlenen içeriğe ilişkin kayıtları içerik numarasına göre azalan sırada sıralayın.

7 G ÖREVLER 11- D Gezinme verilerini giriş zamanına göre azalan öğrenci numarasına göre artan sırada listeleyin

8 G ÖREVLER 11- E 3 no’lu arayüzü tercih eden öğrencilerin sadece öğrenci numaralarını listeleyin.

9 G ÖREVLER 11- F İçerik tablosundan “Yazıyı Biçimlendirme” başlığına sahip olan veya 2. bölümde bulunan içeriklere ilişkin kayıtları listeleyin


"G ÖREV 11. Bir eğitsel yazılım geliştirmek istiyoruz ve yazılımın aşağıda listelenen tüm işlemleri gerçekleştirebilmesi gerekli. Kullanıcı yazılıma kullanıcı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları