Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SU HALDEN HALE GİRER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SU HALDEN HALE GİRER."— Sunum transkripti:

1 SU HALDEN HALE GİRER

2 1)Su Halden Hale Girer Hiç bitmeyen öyküsü okyanus,deniz,göl,akarsu gibi ortamlardan başlayan su , yeryüzü ve atmosfer arasında sürekli bir yolculuk içindedir. Deniz,göl,nehir gibi yeryüzü suları güneş enerjisinin etkisiyle buharlaşır.Bu nedenle soluduğumuz hava,değişmekle birlikte su buharı içerir.Biz bu su buharını göremeyiz.Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve bu karşılaşma su buharının su zerrecikleri şeklinde yoğunlaşmasına neden olur.Yoğuşma sonucu bulut meydana gelir.Bulutu oluşturan su zerrecikleri birleşerek su damlalarına dönüşür.Su damlaları bulutta tutunamayacak ağırlığa ulaştığında yeryüzüne yağmur olarak düşer

3 Oluşumu bakımından yağmura benzeyen diğer bir yağış türü de kardır
Oluşumu bakımından yağmura benzeyen diğer bir yağış türü de kardır.Bulutu oluşturan su zerrecikleri su damlacıklarına dönüşmeden donarak küçük buz kristalleri halini alır.Buz kristalleri sıcaklığı 0 c un altında olan bulutlarda oluşur.Bu buz kristalleri birleşerek büyür ve kar tanelerine dönüşür.Bu taneler havada asılı duramayacak ağırlığa ulaştığında yeryüzüne yağar.

4 Doğada Su Döngüsü Buharlaşma ve yoğuşma olayları doğadaki su döngüsün devir daimi konusunda en önemli elemanlardır.Buharlaşma sonucu oluşan su buharı yoğuşarak bulutu meydana getirir.Daha sonra yağmur,kar,dolu gibi yağışlar şeklinde yeryüzüne iner.Bu suların bir kısmı akarsular aracılığıyla göl ve denizlere ulaşır.Bir kısmı da yerin geçirgen katmanlarından geçerek yer altı sularını oluşturur.Okyanus,deniz,göl ve yer üstü suları;sıcak ve soğuk kaynakları ise yer altı sularıdır.

5 Suyun ısı etkisiyle buharlaşarak atmosferde yükselmesi ve burada yoğuşup tekrar yeryüzüne inmesi su döngüsü olarak adlandırlır. BUHARLAŞMA ERİME Isı alır. Isı alır. Isı verir. Isı verir. BUHAR BUZ SU DONMA YOĞUŞMA

6 Su buharı ve damlacıklar bulutları oluşturur
Su buharı ve damlacıklar bulutları oluşturur. Hava soğumaya devam ederse damlacıkların binlercesi birleşerek su damlalarını oluşturur. Atmosfere yükselen su buharı soğuk hava tabakasıyla karşılaşarak küçük su damlacıklarına dönüşür. Güneş suyu ısıtır. Su damlaları ağırlaşır ve havada asılı duramaz hale gelir. Yağmur bu şekilde yeryüzüne düşer. Sıvı halde bulunan yeryüzü suları güneşin etkisiyle su buharı olur ve atmosfere yükselir.


"SU HALDEN HALE GİRER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları