Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma."— Sunum transkripti:

1

2 Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma adı verilir. Yoğunlaşma sonucu bulut oluşur.

3 Sis, çok küçük su damlacıklarından oluşan yere yakın bulutlardır
Sis, çok küçük su damlacıklarından oluşan yere yakın bulutlardır. Soğuk havalarda, yere yakın yerlerde su buharı yoğunlaşarak sisi oluşturur.

4 Su damlacıkları içinde bulundukları hava tarafından taşınır
Su damlacıkları içinde bulundukları hava tarafından taşınır.Öyle bir an gelir ki artık hava damlacıkları taşıyamaz olur.İşte o zaman su tanecikleri yağmur halinde yer yüzüne iner. Bulutları oluşturan su taneciklerinin yeryüzüne düşmesi yağmur olarak adlandırılır.

5 Bulutları oluşturan su damlacıkları atmosferin üst katmanlarından soğuk havayla karşılaştığında buz kristallerine dönüşür. Böylelikle kar ve dolu olayı meydana gelir.Yağmur, kar, dolu şeklinde gerçekleşen yağışlar;buharlaşma ile yer yüzünden ayrılan suyun tekrar yeryüzüne dönmesidir.

6 Doğada Su Döngüsü Yeryüzündeki suyun buharlaşıp havaya karışması, bulutları oluşturması ve yağış olarak yeryüzüne dönmesi sürecinde izlediği yola SU DÖNGÜSÜ denir.

7 Enerji Kaynağımız Güneş Güneş , dünyamızı ısıtır ve aydınlatır
Enerji Kaynağımız Güneş Güneş , dünyamızı ısıtır ve aydınlatır. Güneş enerjisi yeryüzüne ışınlarla ulaşır. Işık ışınları ulaştığı maddeyi ısıtır ve bu maddenin sıcaklığının değişmesine sebep olur. Böylece güneş enerjisi ısı enerjisine dönüşerek yeryüzünü ısıtır.

8 İnsanlar var olduklarından beri Güneş enerjisinden çeşitli şekillerde yararlanmışlardır. Güneş’in en önemli özelliği ısı ve ışık yaymasıdır. İnsanlar, Güneş’in verdiği ısıdan yararlanmak için yöntemler geliştirmişlerdir. Sularını ısıtmışlar, meyve ve sebzelerini kurutmuşlar, teknolojinin gelişmesiyle bilim insanları farklı yararlanma yöntemleri geliştirmişlerdir.

9


"Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları