Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yağmur, kar, çiğ.... Hepsi nasıl oluşuyor acaba?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yağmur, kar, çiğ.... Hepsi nasıl oluşuyor acaba?"— Sunum transkripti:

1 Yağmur, kar, çiğ.... Hepsi nasıl oluşuyor acaba?
? ? ? ? Su Döngüsü Yağmur, kar, çiğ.... Hepsi nasıl oluşuyor acaba?

2 Su Döngüsü Deneyi Arkadaşımız Ozan öğretmenimizin gözetimi altında , okulumuzun fen labavatuvarında Su Döngüsü deneyini yaptı.Bu deneyde maddenin 3 halini gördük: Sıvı,katı ve gaz.

3 Bu Deneyi Yaparken.... Bir büyüğümün gözetimi altında yapacağım! Bu deneyde: Cezve Tüplü Ocak 4 adet buz Kibrit Bir kavanoz kapağı kullanacağım.

4 Ozan Anlatıyor Öğretmenim tüplü ocağı kibritle yaktı. Sonra ben cezveye 4 adet buz attım ve kapağı cezvenin üstüne kapattım.5 dakika bekledikten sonra kapağı açtım. Kapaktan ilk önce buharlar çıkmaya başladı. Aynı durum cezvede de oluyordu. Ama kapakta küçük su damlacıklarının oluştuğunu gördüm.

5 Su Döngüsü Nedir? Suyun yeryüzüyle atmosfer arasında sürekli hareket etmesi sonucunda oluşan döngüye "su döngüsü" denir. Yüzey ve yer altı suları, dünyadaki su döngüsünün önemli ögeleridir. Yüzey suları ırmaklar, göller, denizler, okyanuslar ve buzullardır. Yer altı sularıysa yağmur sularının yeryüzüne indikten sonra toprağın içinden süzülerek, su geçirmeyen bir tabakaya kadar ilerleyip orada birikmesi sonucunda oluşur.

6 Nasıl Oldu? Tüplü ocağı kibritle yaktığımda ısı oluştu. Isı katı haldeki buzların sıvıya dönüşmesine sebep oldu. Sonra ise sıvı haldeki buz buharlaşmaya başladı. Fakat kapak buharın yukarı çıkmasını engelledi ve bu süre içerisinde buhar yerini küçük su damlalarına bıraktı.


"Yağmur, kar, çiğ.... Hepsi nasıl oluşuyor acaba?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları