Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yönetici Kimdir Yönetici bir işi yapmak için insanları ve kaynakları yöneten kimsedir. Yöneticilerin bir çok özelliği olması gerekir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yönetici Kimdir Yönetici bir işi yapmak için insanları ve kaynakları yöneten kimsedir. Yöneticilerin bir çok özelliği olması gerekir."— Sunum transkripti:

1 Yönetici Kimdir Yönetici bir işi yapmak için insanları ve kaynakları yöneten kimsedir. Yöneticilerin bir çok özelliği olması gerekir.

2 Yöneticinin Özellikleri
Çalışkanlık İyimserlik  Özgüven ve Cesaret İdealistlik İstikrarlılık

3 Yöneticinin Özellikleri
Oto Kontrol Kendini Geliştirmek Dürüstlük Kararlılık

4 Liderin Farkı Yöneticiler, işleri yapılması gerektiği gibi yaparlarken; liderler 'doğru işler yaparlar. Bu, yöneticilerin, şirketi 'kitapta yazdığı biçimde' yönetirken, liderlerin, sonuçta şirketin yararına olacak biçimde, kendi sezgilerini izledikleri anlamına gelir.

5 Liderin Farkı Bu tanımın bir başka sonucu, bir liderin, yöneticiye oranla, daha güçlü bir duygusal zekaya sahip olmasıdır.

6 Liderin Farkı Öte yandan, liderler, 'yöneticilik kitabında' yazılanları sorgular. Kararlarını, yıllardır söylene gelen doğrulara dayanarak değil, şirkete ve pazara ilişkin somut rakamlara dayanarak alırlar. Ve bunun sonucu olarak da, yenilik yanlısıdırlar.

7 Liderin Farkı Liderliğin avantajlarından bir başkası, şirket personelinin, yöneticilerden daha çok liderlere sadakat duymasıdır. Bu sadakat, lider tarafından :

8 Liderin Farkı İşler yanlış gittiğinde sorumluluğu üstüne alarak,
Şirketin başarılı olduğu durumlarda, en küçük pozisyondaki çalışanlar dahil, herkesi kutlaması ve ödüllendirmesiyle, Gerektiği yerde bağışlayıcı olmasını bilmesiyle, sağlanır.

9 Liderin Farkı Lider takip edilir, yönetici ise yönetir.
Gerçekten de, lider, 'doğal olarak' takip edilirken, yöneticinin kurallarına ise 'uyulur.'

10 Liderin Farkı Yönetici, şirket içindeki otoritesini zaman içinde ve şirketin başarısına bağlı olarak oluşturur. Liderin ise yöneticilik yetenekleri yeterli olmayabilir ama başından beri, çalışanlar onun arkasında kenetlenmiştir.

11 Liderin Farkı Yöneticiler genellikle kendi alanlarında deneyimli ve şirketin her bir bölümünün nasıl çalıştığını bilen insanlardan oluşur. Liderler ise, genellikle, şirkete yeni, cesur, taze fikirlerle gelen ama şirketin yapısı hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmayan insanlardan.

12 Ben Yönetici Olsaydım Ben yönetici olsaydım görevimi başarılı bir şekilde yapmak için çok çalışırdım, liderimin dediklerini hemen yerine getirirdim, diğer yöneticilerle ve liderle uyum sağlardım, onlarla arkadaş olurdum. Ayşe Beril Heral 3-B 518


"Yönetici Kimdir Yönetici bir işi yapmak için insanları ve kaynakları yöneten kimsedir. Yöneticilerin bir çok özelliği olması gerekir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları